.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Gjeografisë

Zvicra

Tema: Gjeografi

Zvicra ka një sipërfaqe prej 41,285 km² dhe ka 7.5 milion banorë (2008). Kryeqyteti, Bern, me 122 000 banorë (2008). Zvicra kufizohet Gjermania, Austria, Lihtenshtajni, Itali dhe Francë. Liqeni më i madh i vendit është Lac Léman. Qytete të tjera të mëdha në Zvicër janë Zyrih, Gjenevë, Bazel dhe Lausanne. Gjermanishtja është gjuha kryesore e folur në Zvicër, 64% e popullsisë flet gjermanisht. Pas vullnetit gjerman; Frëngjisht (20%) dhe Italisht (6.5%). View punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Francë

Tema: Gjeografi

Popullsia

Franca ka një popullsi prej 60,9 milionë njerëz.

Capital dhe popullsia

Kryeqyteti i Francës është Paris me 2,111,000 banorë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Egjipt

Tema: Gjeografi

Popullsia

Egjipti ka një popullsi prej 76.9 milionë banorësh.

Capital dhe popullsia

Kapitali i Egjiptit është në Kairo me 7.9 milion banorë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Venecia - Venezia - Qytetit më të Ujit

Tema: Gjeografi

Venecia është kryeqyteti i rajonit të Veneto, të vendosura në verilindje të Italisë. Qyteti i kanaleve, pallate dhe shumë kisha u bë një Trashëgimisë Botërore në vitin 1987.

Në Venecia lejohet asnjë trafikun përveç rrethrrotullimi në Piazzale Roma. Duke ecur ose duke marrë varkë tuaj, gondolë ose taksi uji. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Rome

Tema: Gjeografi

Colosseum

Amfiteatri në Romë u ndërtua në mes 70 dhe 80 e.Kr.Under Koloseu ishte një betejë mes kafshëve të egra, ekzekutimeve, lojra gladiatorit dhe teatër me një audiencë të madhe, jo më shumë se 87.000 spektatorë. Ajo gjithashtu përcakton krishterët në arenën gladiator për t'u vrarë nga luanët. Coliseum ka një perimetër prej 524 metrash dhe është 48 metra e lartë. Puna Shiko shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Garphyttan Parku Kombëtar

Tema: Gjeografi

HISTORIA

Kur park kombëtar është themeluar, në vitin 1909, kishte në tokë për të zhvilluar lirisht sepse mendonin se një park kombëtar gjithashtu do të jetë i mbrojtur nga ndikimet e njeriut. Parku filloi të rritet përsëri gjithnjë e më shumë dhe kjo do të marrë 30 vjet më parë çdo gjë është bërë në lidhje me këtë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Falu bakri Mine - tërheqja e parë suedeze

Tema: Gjeografi

Hera e parë fjala "turistike" pops up në gjuhën suedeze është një från1824 vizatim. Në foto ajo thotë se "një turist. Falun Mine. 1824 '

Arsyetimi UNESCO-s se pse miniera u bë një Trashëgimisë Botërore Site në vitin 2001 thuhet: "peizazhin historik industrial rreth malit të bakrit Madhe dhe Falun përbën një nga fushat kryesore të minierave dhe prodhimit metalike. Shiko punën e shkollës»

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Koreja e Veriut

Subjekti: Gjeografia, Historia

1. Historiku dhe Hyrje

Koreja e Veriut (bil.1) është një vend me bukuri dhe historinë, historinë interesante.

Arsyeja pse unë zgjodha vetëm vendin Koreja e Veriut është pikërisht sepse nuk ka histori kaq shumë, Lufta e Koresë, återuppbyggningen, të energjisë bërthamore. Shiko shkollë punë »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Dubai

Tema: Gjeografi

Gjirit është shejkdömet Dubai është një nga shtatë Emiratet në shtetin federal të Emirateve të Bashkuara Arabe - e cila është themeluar në vitin 1971 dhe është ngjitur në Oman dhe Arabisë Saudite.

Qyteti i Dubait ishte 200 vjet më parë një fshat peshkimi dhe tregtare. Emiratet e Dubait të marrë vendime dhe të ndajnë përgjegjësitë me emiratet e tjera. Në Dubai, është kulturë perëndimore. Dubai është e sunduar nga Sheikh Mohammed. Högarabiska është gjuha zyrtare e vendit dhe anglisht është vendi turistik. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Norvegji

Tema: Gjeografi

• Qeverisja në Norvegji:

Norvegjia është një monarki kushtetuese, që do të thotë se vendi ka një mbret apo mbretëreshë (ose të dyja). Por ata nuk kanë pushtet, por ajo ka një qeveri të zgjedhur parlamentare. Kryeministri i Norvegjisë Jens Stoltenberg.

Kushtetuta norvegjez i 1814 i jep kreun e shtetit të drejtë të caktojë në mënyrë të pavarur qeverinë e tyre, por që nga viti 1884, kur sistemi parlamentar u prezantua, është bërë në mënyrë që Kryeministri duhet të ketë mbështetje në Storting. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

«Older schoolwork -