.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Historisë

Si u Suedia të bëhet një superfuqi?

Tema: Historia

Suedia ishte një fuqi e madhe në mes të 1611-1718, kur Karl XII u qëllua. Gustavus Adolphus tërhoqi me Suedinë në luftën 30-vjeçare, kryesisht për të marrë më shumë pushtet. Ai donte të Suedisë do të sundojë mbi gjithë vendin përreth Detit Baltik. Ajo ishte Mbreti Gustavus Adolphus i cili bëri të mundur që Suedia të bëhet një fuqi e madhe, fisnik më të rëndësishme nga ana e tij ishte një politikan Axel Oxenstierna, i cili për më shumë se 40 vite nuk është domosdoshmërisht politikani më i rëndësishëm në Suedi. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Nga teksti runik

Epokat Svenskans

Runik rreth 800-1225

Ca vjetër suedeze 1225-1526 (antikitetit klasik i Suedisë në 1375, më i ri i vjetër suedeze nga 1375)

Older Moderne Suedisht 1526-1732 View punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Koreja e Veriut

Subjekti: Gjeografia, Historia

1. Historiku dhe Hyrje

Koreja e Veriut (bil.1) është një vend me bukuri dhe historinë, historinë interesante.

Arsyeja pse unë zgjodha vetëm vendin Koreja e Veriut është pikërisht sepse nuk ka histori kaq shumë, Lufta e Koresë, återuppbyggningen, të energjisë bërthamore. Shiko shkollë punë »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Schindler Lista

Oskar Schindler ka qenë nga fillimi nuk ka interes që të përpiqen për të shpëtuar disa hebrenj. Ai është anëtar i Partisë Naziste Gjermane, dhe e vetmja gjë që i intereson atij është që të ndjekin ligjet e Hitlerit, por edhe për të bërë marrëveshje të mirë dhe të bëjë një shumë të holla. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Finlandisht Lufta e Dimrit

Mainila: Mainila është një fshat ndodhet në Rusi. Por një ditë ndodhi një konflikt të vogël

dhe pastaj u bë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte kush ishte pas kësaj vrasje dhe ato të hetuara, por përfundimisht ata vënë fajin mbi Finlandën, por autoritetet finlandeze mohuar sovjetikët thanë. Kjo ka ndodhur më 26 nëntor, 1939. View punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Përpjekjet e para për të fluturuar

Tema: Historia

Përpjekjet e para për të fluturuar

Përpjekjet e para të bëra për të përpiqen për të fluturuar u bë nga kineze për rreth 1 000 vjet më parë me ndihmën e kites dhe balona të ajrit të nxehtë. Në Evropë, Leonardo da Vinci skicuar harton parë për një avioni; një dizajn bajame-powered me krahë flapping, pothuajse si krahut të një zogu. Ai gjithashtu bëri skica e para të një dizajn helikopter-si dhe një parashutë. Për fat të keq, kjo ishte puna e Leonardos jo më shumë se skica në letër për shkak se ju nuk mund të gjeni çdo lloj të burimit të energjisë që mund të marrë "avion" në ajër. Më vonë filluan të skemë dhe eksperimentojnë në balona ajrit të nxehtë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Historia e mjekësisë

PYETJA 1

Historia e mjekësisë
Njohuritë e parë është kapur prej sëmundjeve të ndryshme të shkruara rreth 400 f.Kr në Greqi. Kultura greke hodhi themelet e një teori e origjinës sëmundjeve dhe shkakun. Ati i Mjekësisë Hipokrati (460-377) f.Kr ide rreth etikës mjekësore dhe konfidencialitetit zbatohet sot. Studimet e para shkencore dhe rezultatet erdhën në 1500. Vesalius belgët (1514-1564) ka shkruar më shumë libra të anatomisë pas dissected një numër të organeve. Gjatë 1600-së ishin të ndikuar nga feja, mjekësi, astrologjisë dhe magji. Deri në fund të viteve 1800 barnave të përdorura që erdhën nga natyra, pasi ajo ishte bërë e barnave të reja nga kimistë dhe biologë. Sipas mendimit tim, feja kishte një ndikim të madh në praktikën e mjekësisë dhe ende ka ndikim të madh në ndonjë fe sesa sot. Hulumtimi ka zhvilluar shumë ilaçe që ndihmojnë kundër sëmundjeve të ndryshme dhe njerëzit / kafshët në dhimbje. Droga kanë ndihmuar shumë njerëz në tërësi, por në të njëjtën kohë si medikament bërë edhe shumë njerëz të varur nga medikamente. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Daniel Defoe

Daniel Defoe ishte një autor britanik, i cili ka shkruar, duke përfshirë Robinson Crusoe.
Ai u lind në vitin 1659 dhe vdiq 24 prill 1731.
Ai shkroi libra gjatë Iluminizmit, dhe para se ai ka punuar si spiun / gazetar politik.
Kur ai ishte 60 ai shkroi Robinson Crusoe, bok tim të preferuar
Ndonjëherë Defoe paguajnë shtrenjtë për se autoritetet nuk më pëlqen librat e tij.
Robinson Crusoe është në lidhje me një njeri i cili është shipwrecked në një ishull të shkretë në Karaibe dhe është atje për 28 vjet, ai kishte një shok të cilin e thirrur të premten për shkak se ai gjejnë atë në ditë të javës e premte. Puna Shiko shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Finlandisht Lufta e Dimrit

Mainila: Mainila është një fshat ndodhet në Rusi. Por një ditë ndodhi një konfliktoch pak pastaj u bë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte kush ishte pas kësaj vrasje dhe ato të hetuara, por përfundimisht ata vënë fajin mbi Finlandën, por autoritetet finlandeze mohuar sovjetikët thanë. Kjo ndodhi 26 nëntor 1939.

Bashkimi Sovjetik sulmoi tyre më 30 nëntor dhe lufta përfundoi pas katër muajsh dhe ajo ishte 14 mars 1940. View punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Iluminizmi

Tema: Historia

Iluminizmi filloi në rreth 1600 dhe përfundoi në 1800. Iluminizmi ishte një lëvizje kulturore në Evropë. Kjo ishte gjatë Iluminizmit që shkenca filloi të rritet dhe njerëzimi filloi për të kuptuar se nuk kishte më shumë se jetën e tyre i ngushtë. Njerëzit filluan të bëhen më të interesuar në lexim dhe në vend që të lexonte me zë lexojnë çdo një libër e tyre të veçantë. Nëpërmjet saj, ajo ishte ndoshta më e lehtë për të pasqyruar dhe analizuar atë që keni lexuar, dhe aftësia për të lexuar atë që është në interesin e tyre. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

«Older schoolwork -