.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Historisë

Romantizmi

Tema: Historia

Romantizmi është një epokë që ishte në mes të viteve 1790-1850. Në atë kohë, situata bota është shumë e tensionuar. Ka pasur disa reformat, reagime dhe revolucionet. Popullsia u rrit, u bë gjithnjë e më shumë industri, pakënaqësitë me jetën dhe më shumë njerëz jetonin në qytete, në romancë ngrit një pamje ri botëror u shfaq. E gjithë kjo çoi romantizmi ku ata ëndërruar larg. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Imperializmi, nazizmi, Bashkimi Sovjetik

Tema: Historia

Imperializëm

Tashmë në të njëjtën periudhë si ajo u gjet evropianët zonat gjeografike kishte bërë përparime në kontinente të huaja. Kjo ishte kryesisht sjömakterna Spanja, Portugalia, Holanda, Anglia dhe Franca që sunduan në ishte perandoria e saj koloniale gjatë epokës tregtare kapitaliste. Gjatë 1800 dhe vitin e kaluar nxituan fuqitë e mëdha për të vënë traktet të tilla të mëdha të tokës nën të jetë e mundur, dhe këto koloni që u formuan u bashkangjitur në mënyrë të vendosur për të pushtuesve të tyre. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Revolucionet

Tema: Historia

1. Kur Revolucioni Francez shpërtheu dhe se si ajo ishte në Francë para revolucionit?

Revolucioni Francez shpërtheu në 1789th
Por pse rebelimi shpërtheu atëherë?
Ajo kishte qenë moti i keq për të korrat në Francë për shumë vite. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Holokausti 1933-1945

1933: Hitleri u bë kancelar i Gjermanisë. NSDAP bëhet e vetmja parti e autorizuar
në Gjermani. Ideologjia naziste u nisur menjëherë pas marrjes së pushtetit në
30 janar 1933. Gjermanët fillojnë persekutimin e njerëzve të padëshirueshme.
Çifutët vërejtur pasojat e politikës anti-hebre naziste menjëherë. Dyqane hebrenj, avokatët dhe mjekët e bojkotuan. Që ndaluar hebrenjtë për të punuar në shtet. Ata ishin të ndaluar të marrin pjesë në të gjitha kontekstet kulturore.
Nazistët u mblodhën dhe dogji librat nga autorë hebrenj, dhe shkrimtarët Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Revolucioni francez

Tema: Historia

1700

Franca ishte vendi më i madh në Evropë 1700 me 24 milionë banorë.
Njerëzit ishin të ndarë në fisnikërisë, klerit, burghers dhe fshatarëve. Mbreti u konsiderua të ketë marrë pushtetin e tyre nga Perëndia dhe fuqia apo vendimi i tij nuk mund të sfidohet.
Gjatë shumica e 16- dhe 1700 ishte Franca në luftë. Kjo ndikoi në ekonominë franceze. View punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Mesjeta

Tema: Historia

1) Çfarë ndryshimesh madhe erdhi në bujqësi?

Gjatë mesjetës së hershme ata kanë përdorur për të tokës ndahet në dy pjesë. Ju mund të mbillen vetëm një vit në një kohë në çdo. Dmth kultivuar në një pjesë, një vit, dhe në pjesën e dytë të vitit të dytë. Që përfundimisht të ndarë toka në tri pjesë ishte një përparim i madh në bujqësi. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Testi shtëpi në Histori

Tema: Historia

Lufta e Parë Botërore

Prelud
Para Luftës së Parë Botërore, fillimi kishte fuqitë e mëdha të Evropës kanë formuar prej kohësh aleanca me njëri-tjetrin për të parandaluar luftën. Në fund, mund të thuhet se Evropa përbëhej nga dy "ekipe" të vendeve me Austro-Hungarisë dhe Gjermanisë nga njëra anë dhe Francës, Britanisë dhe Rusisë mbi të tjerët. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Kina, Murit të Madh të Kinës dhe cunami

Subjekti: Gjeografia, Historia

Fakte rreth Kinë

Kina me 1.3 miliardë banorët e saj, Kina është vendi më i populluar në botë. Thirrja kinez ky vend Mbretërisë së Mesme, por i quajtur zyrtarisht Republika Popullore e Kinës. Gjuha e folur në Mbretërinë e Mesme është kinez. Kina është një nga fushat që njerëzit banuara të gjatë. Shkencëtarët kanë gjetur gjen vjetra nga rreth 67 000 vjet më parë. Periudha të ndryshme në atë kohë, komuniteti kinez është më i zhvilluar në botë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Egjipt

Subjekti: Gjeografia, Historia

NILE

Përgjatë Nilit u krijua rreth 5000 vjet më parë mbretërinë e parë në botë, dhe kjo ishte Egjipti.

Nile përmbytur çdo pranverë dhe përmbytjet Nil ishin shpesh shumë të dhunshëm. Kur flukset ra përsëri kishte qenë përmbytur fushat e parashikuara me ushqyese dhe qëndroi ujin e mbetur në skutat e natyrës. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Ekonomi historik

Detyra 1.)

Unë do të ju tregojnë se si mënyrat e prodhimit (dmth "prodhimin") e ushqimit ka ndryshuar me kalimin e kohës. Cila është domethënia e përparimet teknologjike të ndryshme ka pasur dhe për të sjellë ato pesë periudha të përfshira në detyrën, etj
Së pari ajo ishte populli që quheshin gjuetarët. Ata bënë vegla prej guri, druri dhe kockave. Ata jetonin nga gjuetia, peshkimi dhe grumbullimin. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

«Older schoolwork - Newer schoolwork»