.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Luftës

Schindler Lista

Oskar Schindler ka qenë që në fillim nuk ka interes që të përpiqen për të shpëtuar disa çifutë. Ai është anëtar i Partisë Naziste Gjermane, dhe e vetmja gjë që më intereson atij është që të ndjekin ligjet e Hitlerit, por edhe të bëjë biznes të mirë dhe të bëjnë shumë para. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Finlandisht Lufta Winter

Tema: Historia , Lufta

Mainila: Mainila është një fshat i vendosur në Rusi. Por një ditë ndodhi një konflikt të vogël

dhe pastaj u bë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte se kush ishte prapa kësaj vrasje dhe ata të hetohen, por në fund të vënë ato fajësojnë në Finlandë, por autoritetet finlandeze mohuar sovjetikët tha. Kjo ka ndodhur më 26 nëntor, 1939. schoolwork Shiko »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Finlandisht Lufta Winter

Mainila: Mainila është një fshat i vendosur në Rusi. Por një ditë ndodhi një konfliktoch pak pastaj u bë katër ushtarë sovjetikë u vranë. Bashkimi Sovjetik donte të dinte se kush ishte prapa kësaj vrasje dhe ata të hetohen, por në fund të vënë ato fajësojnë në Finlandë, por autoritetet finlandeze mohuar sovjetikët tha. Kjo ndodhi 26 nëntor 1939.

Bashkimi Sovjetik sulmoi tyre më 30 nëntor dhe lufta përfundoi pas katër muajsh dhe ajo ishte 14 mars 1940. Shih schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Holokausti 1933-1945

Tema: Historia , Lufta

1933: Hitleri u bë kancelar i Gjermanisë. NSDAP bëhet partia e vetme e autorizuar
në Gjermani. Ideologjia naziste u nisur menjëherë pas marrjes së pushtetit në
January 30, 1933. Gjermanët fillojnë persekutimin e njerëzve të padëshirueshme.
Hebrenjtë vërejtur pasojat e politikës anti-hebre nazist menjëherë. Dyqane hebrenj, avokatët dhe mjekët e bojkotuan. Që ndaluar hebrenjtë për të punuar në shtet. Ata ishin të ndaluar të marrin pjesë në të gjitha kontekstet kulturore.
Nazistët u mblodhën dhe i dogjën libra nga autorë hebrenj dhe shkrimtarët Shiko schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Theror

Tema: Lufta , Shoqëria

"Çfarë ndodhi gjatë Holokaustit, dhe pse?"

Holokausti është një gjenocid i 6 milion hebrenjve. Nazistët mendonin se hebrenjtë ishin të rrezikshme dhe të neveritshme. Ata duhet të çrrënjoset kështu që ata nuk shkatërrojnë Arianėt (njerëzit "të pastër"). Ajo doli filma dhe libra me propagandë e përshkroi këtë. Ka pasur edhe ligje që të ndaluara hebrenjtë nga martesa Arianėt. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

E DYTË BOTËRORE LUFTA

Tema: Historia , Lufta

1. Përshkruani shpërthimin e luftës.

* Lufta e Dytë Botërore ishte në një farë mënyre një vazhdim i Luftës së Parë Botërore. Shpërthimi i luftës erdhi pas periudhës midis dy luftërave. Ajo ishte Gjermania e Hitlerit i cili ka filluar shpërthimin e luftës në Luftën e Dytë Botërore duke shumëzuar zgjeruar Gjermaninë e saj për një të pasur të mëdha, motoja e tij ishte një vend, një popull dhe një udhëheqës. Trego schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lufta e Dytë Botërore

Tema: Lufta

Lufta e Dytë Botërore 1939-1945

Dëshira për një paqe që zgjati, ishte e madhe në mesin e njerëzve në mbarë botën, pas Luftës së Parë Botërore. Ata kishin vendosur shpresat e tyre dhe besimin e tyre në Lidhjen e Kombeve dhe marrëveshjet e Traktatit të Versajës. Një numër takimesh janë mbajtur nga ana e fuqive të mëdha dhe atmosfera dukej për të marrë më të mirë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Pearl Harbor - Vala dështoi pushtimi

Tema: Historia , Lufta

Paraqitje
SHBA, pengesa më e madhe për ëndrrën japoneze superfuqisë ishte në Shtetet e Bashkuara. Edhe pse vetëm Filipinet dhe disa ishuj disa Pacific ishin nën kontrollin e SHBA-së, SHBA-ja kishte plane e veta për zonat e tokës. SHBA ishte veçanërisht i interesuar në ndikimin e zhvillimeve në Kinë dhe nuk kishte asnjë dëshirë për të ndarë pushtetin detare në Paqësor me Japoninë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lufta më e madhe ndonjëherë

Tema: Lufta

Në Mynih, kam takuar një plak që dinte gjithçka rreth asaj se si filloi lufta dhe u ndal, ai tha Gavrilo Princip mori pjesë në Riska Lindore tronföljar çiftit gjatë vizitës së tyre shtetërore në Sarajevë. Që shpjegon luftë Austrisë kundër Serbisë, dhe ai u bë një luftë e madhe Gjermania, Austro-Hungaria bërë luftë kundër Francës, Rusisë dhe Anglisë. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Pas luftës

Tema: Lufta

Tani unë jam kthyer përsëri, përsëri në Gjermani për të ndarë me ju, lexues,
nga ajo që kam parë dhe dëgjuar. Tani unë të qëndrojë në frontin e monumentit në Berlin,
Është menduar të jetë ushtarë të cilët i dorëzuan armët e tyre, të marrë një pushim, sepse ky është fundi! Shiko schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

«Older schoolwork -