.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Luftës

Lufta e Dytë Botërore

Tema: Lufta

Hitleri Suedia trajtuar me doreza kec gjatë Luftës së Dytë Botërore, tha një politikan. Çfarë nënkupton ai me këtë? Dhe si mund të jetë? Suedia me pozitën e saj gjeografike, kishte në lindje Bashkimin Sovjetik me Stalinin si fuqinë e kokës dhe në perëndim në Mbretërinë e Bashkuar të cilët ishin aleate me Francën. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Luftë e ftohtë

Tema: Lufta

1945 East (Bashkimi Sovjetik) dhe perëndimi (SHBA) mundi Gjermaninë e Hitlerit me ndihmën e Britanisë dhe Francës.
Për shkak të kësaj dhe frikës se Gjermania do të bëhet një vend lider përsëri në mënyrë të ndarë këto vende deri Gjermaninë dhe kapitalin e saj të Berlinit në mes tyre. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lufta e Parë Botërore

Tema: Lufta

2.2 Kur mbaroi lufta, nuk kishte siguri atëherë?

Kur Lufta e Parë Botërore kishte mbaruar nënshkruar një traktat paqeje në vitin 1919 në mes Gjermanisë dhe Enteten, kjo paqe u bë i njohur si Traktati i Versajës. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lufta e Dytë Botërore

Tema: Lufta

Sfond

Një nga arsyet që filloi lufta Luftës së Dytë Botërore, ata ishin kushtet shumë të rënda të paqes që Gjermania ka marrë pas Luftës së Parë Botërore. punën Shiko shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lufta e Parë Botërore

Tema: Lufta

2.1 sfond të luftës

Në 1815, Evropa ishte shumë i shqetësuar, pasi mundi Napoleonin dhe Austro-Hungaria, Prusia, Rusia, Britania dhe Franca u takuan për të diskutuar se çfarë ka ndodhur. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Sovjetike-afgane Luftës

Subjekti: Gjeografia , Lufta

Pse Bashkimi Sovjetik pushtoi Afganistanin?

Afganistan rënë dakord në 1747 nga Ahmad Shah Abdali, i cili sundoi deri në vdekjen e tij në 1772. Ky rajon kishte parë jetuar disa vende të ndryshme të zgjidhur grupe. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Ndërhyrja e SHBA në Luftën e Vietnamit

Tema: Lufta

3.1 French Indochina

Ishte viti 1864, kur Vietnami ishte një koloni franceze. Francezët kolonizuar vendin me hekurudhat, rrugët, fortifikimeve, shkollat, spitalet dhe burgjet. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Pearl Harbor

Tema: Historia , Lufta

Pse sulmuar japoneze Pearl Harbor

Arsyeja:
Përgjigja fillon rreth 50 vjet para se japonezët sulmuan Pearl Harbor. Në fund të 1800s, Japonia u fokusuar në zgjerimin në Paqësor, Shtetet e Bashkuara kishin si planifikon të zgjerohet në Paqësor. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lufta e Dytë Botërore

Tema: Lufta

Paraqitje

Lufta e Dytë Botërore ishte një luftë që zgjati midis 1939 - 1945. Një nga arsyet kryesore pse lufta, ishte për shkak të atyre paqja ashpër kërkon Gjermania mori pas Luftës së Parë Botërore. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lufta e Dytë Botërore

Tema: Historia , Lufta

Adolf Hitleri u lind më 20 prill 1889 në Austri, në 07:30 në mbrëmje
Gasthaus zum Pommer, një hotel në qytetin e Braunau, e cila është e vendosur në lumin Inn
(Formimi kufirin midis Austrisë dhe Bavarisë). Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
në ngarkim ...

«Older schoolwork - Newer schoolwork »