.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork e Kulturës

Ditën e Shën Valentinit

Tema: Kultura

Dita e Shën Valentinit është një festë e mrekullueshme që sjell trillime për të rinj dhe të vjetër. Duke pasur mesi juaj "Shën Valentinit" për të i kushtoj vëmendje në këtë festë dashurie e Shën Valentinit është e mrekullueshme. Puna Shiko shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Daniel Defoe

Daniel Defoe ishte një autor britanik, i cili ka shkruar, duke përfshirë Robinson Crusoe.
Ai u lind në vitin 1659 dhe vdiq 24 prill 1731.
Ai shkroi libra gjatë Iluminizmit, dhe para se ai ka punuar si spiun / gazetar politik.
Kur ai ishte 60 ai shkroi Robinson Crusoe, bok tim të preferuar
Ndonjëherë Defoe paguajnë shtrenjtë për se autoritetet nuk më pëlqen librat e tij.
Robinson Crusoe është në lidhje me një njeri i cili është shipwrecked në një ishull të shkretë në Karaibe dhe është atje për 28 vjet, ai kishte një shok të cilin e thirrur të premten për shkak se ai gjejnë atë në ditë të javës e premte. Puna Shiko shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Ngjashmëritë dhe dallimet brenda Judaizmit, Krishterimit dhe Islamit.

Tema: Kultura, Feja

Ekzistojnë tri fetë kryesore të botës që kanë çarë nga një Perëndi, Krijuesin, anë të një njeriu, Abrahamit. Në një përpjekje për të nxjerrë në pah ngjashmëritë dhe dallimet brenda këtyre tre feve të mëdha monoteiste, kam zgjedhur të shikojmë në thelbin dhe besimeve të tyre dhe ritet krahasuar, festimet dhe festat. Teksti është i strukturuar në mënyrë që gjatë çdo pikë përvijon drejtimet e secilës fe veç e veç, dhe pastaj të nxjerr në pah dallimet dhe ngjashmëritë unë gjej. Unë do të theksoj se ky do të jetë një krahasim i feve në përgjithësi sepse secili nga këta të tre ka specializime dhe dallimet brenda besimeve të tyre të shumta. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Manga

Tema: Kultura

Çfarë është manga?

Manga (shqiptohet mah-n-Gah) do të thotë karikaturat japoneze.
Ata janë shumë të njohur në të gjithë botën.

Vetë fjala do të thotë "lëngshëm / imazh çrregullt" dhe ka për shekuj shkuar nga karikaturë të thotë e asaj që ne në Perëndim e quajnë "komike nga Japonia". Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Pauzë në shkollë

Tema: Kultura

Nganjëherë keni nevojë për të marrë një pushim. Pse nuk me një komedi të vogël. Këtu ju keni mundësinë për të marrë "humor nga TV4" dhe "katër pikat" në DVD për të lira.

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Incas

Tema: Kultura, Feja

Diku në 1100s filloi perandorisë Inca të rritet rreth qytetit Cucso. Kjo ishte një Keçua-folëse popujve indiane dhe shtetin para-kolumbian në perëndim të Amerikës së Jugut. Gjatë 1200 dhe 1300 përbënin Inka një nga shumë të vogla, hövdingdömmen rivale që kanë dalë nga rrënojat e Perandorisë Huari. Në 1430s filloi Inca qeveritar Pachacuti një ndërtesë të re perandori, e cila në më pak se njëqind vjet do të çonte në shtetin më të madh dhe më të väladministrerande e para-kolumbian Amerikës. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Arti dhe kultura islame

Përhapja e mesazheve

Në 600s er. Muhammedi arritur një të tërë Gadishullin Arabik, nga Kuvajti aktual dhe deri në Jemen. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Surealizëm

Ashtu si me impresionizëm, ka qenë një kritik i artit i cili e quajti surrealizmit re lëvizjes. Ajo ishte Guillaume Apollinaire, i cili solli këtë shprehje kur ai e përshkroi vendosur Parisit e Paradës baletit. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Maya Islands

Tema: Kultura

Maya janë të interesuar në një shumë të planeteve dhe yjeve. Pastaj ata ndërtuan observatorë të veçanta për të studiuar trupat qiellorë. Me observatorët e saj, ata bënë një kalendar të yjet dhe planetet.
Kalendari Mayan duhet të jetë 3113 pes si një bazë. Maya u zhvilluar edhe një sistem numerik në të cilin është supozuar se njerëzit kishin 10 gishtat dhe 10 të këmbëve, e cila rezultoi në një sistem që ndërtoi shekullit 20. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

Gjuha amerikanët

Indianët, së bashku me Inuit dhe Aleutians (dy racat e tjera)
shtylla kurrizore e Amerikës (Veri dhe Jug) indigjene. Identifikimi indianët
ata kanë marrë që nga Kolombi do të provojë se toka ishte e rrumbullakët dhe lundroi nga mbi
Atlantik. Vendi i parë ai erdhi në kontakt me ishte Kuba. Kolombi besonte se
ata vijnë në Indi. Shiko punën e shkollës »

GD Star Rating
Duke u ngarkuar ...

«Older schoolwork -