.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Schoolwork mbi Shqyrtime

Review: Kthimi i Mbretit

Tema: Shqyrtime

Nga: Mirjana Krisanovic 7D

Unë kam lexuar "Kthimi i Mbretit" nga JRR Tolkien. Kjo është pjesa e fundit e trilogjisë për LOTR. Dy pjesët e para të quajtur "Zoti i unazave" dhe "Zoti i unazave: Dy Kullat". Veprim do të bëhet në një botë me fantazi, por në fund të librit të përmendur në fillim të 1400s. Për të kuptuar komplot, unë mendoj se ju duhet të lexoni të gjitha tre kështu që unë do të përshkruaj shkurtimisht dy librat e parë. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Lista Schindler

Tema: Shqyrtime

Lista Schindler

Oskar Schindler ka nga fillimi nuk ka interes për të përpiqen për të shpëtuar disa hebrenj. Ai është anëtar i partisë naziste gjermane dhe e vetmja gjë që interesat e tij është që të ndjekin ligjet e Hitlerit, por edhe të bëjë biznes të mirë dhe të fitojnë një shumë të holla. Ai është një person shumë ambicioz dhe lakmitar kështu ai e bën lëvizjen e vet të punës dhe operon një fabrikë me Itzak Stern. Kur ai zgjedh hebrenjtë që ai dëshiron të jetë punëtorë për të, kështu që ai nuk e kupton se ai me të vërtetë i ndihmon ata nga fati përndryshe të zymtë që i pret ata. Ata janë duke shkuar për kampet e përqendrimit deri në dhomat e gazit dhe i gazuar me cyanide helm B.
Fabrika e Shindlerit është shumë i mirë dhe ai fiton më shumë para se ai ndonjëherë do të jetë në gjendje të përdorin gjatë gjithë jetës së tyre. Punëtorët e tij kanë ardhur deri tek ai dhe hebrenjtë e tjerë dhe thotë se ai është një njeri i mirë, sepse në qoftë se ata nuk gjejnë punë ku ata do të kishte qenë i vdekur nga tani. Kjo mund Schindler të fillojnë të mendojnë pak më shumë për atë që ndodh me çifutët nuk është e drejtë. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Bokrecention: Një mijë herë më i fortë

Tema: Shqyrtime

Recention nga: Mirjana Krisanovic 9D

Rishikimi 2
Unë kam lexuar një libër të quajtur "Një mijë herë më i fortë," e cila ishte shkruar nga Christina Herrström.
Historia u zhvillua në një mjedis shkollor në të tashmen. Libri ishte rreth Saga besim, e cila erdhi në një nëntë të zakonshëm në Suedi. Ajo u rrit në barkë e babait të tij dhe udhëtoi nëpër botë. Kjo do të thoshte se ajo kishte parë kultura të ndryshme dhe udhët e jetës, nga perspektiva të ndryshme. Ajo kishte besim të madh dhe guxuar për të thënë pikërisht atë që ajo mendonte.
Klasë që ajo erdhi për të ishte, si kaq shumë klasat e tjera në botë, grupi shpërndarë. Nuk ishte e vështirë, që gëzonte të qenit qendër dhe kishte dorks turpshëm. Disa kishin status më të mirë dhe kishte më shumë besim te mësuesit, të cilët gjithmonë qëndruan në anën e djemve. Ata nuk e kujdesit në qoftë se djemtë ishin uninspiring në mësim dhe kishte nxënës të preferuar. Vajzat mësuar me këtë trajtim të padrejtë dhe të pranuar situatën. Shiko schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Of Mice dhe Burrat

Tema: Shqyrtime

1)
Lennie është pothuajse si një fëmijë, edhe pse ai është një i rritur. Ai mezi kujtohet ndonjë gjë që i është thënë atij dhe ai nuk mund të vërtetë e di se si ai do të sillen. Dikush mund të thotë se ai është i vonuar.
Ai nuk mund të vërtetë të kontrollojë veten ndonjëherë, ai të paktën jo kur ai do të përfundojë me gjëra ai ishte duke bërë para se ai të dëmtojë dikë apo diçka e di. Ai kishte miun në xhepin e tij, ai ka luajtur me dhe ledhatohen, por vrau miun gabimisht pa një kuptim të asaj që ka bërë. Ai nuk e di se çfarë ai bën ndonjëherë, apo çfarë duhet të bëni kur dikush tjetër është paniku për shkak të tij. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Oliver Twist

Përmbajtje

Ky libër është në lidhje me një djalë jetim në Angli në vitet 1800. Ai jeton si një fëmijë në një shtëpi e të varfërve, por do të shitet përfundimisht si punë të një sipërmarrësi. Në fillim, ai gëzon kudo goxha të mirë në Përveç një tjetër djalë i cili gjithashtu jeton në shtëpi, vazhdimisht annoys atë. Pas një luftë me të, ai i shpëton në Londër. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

ANALIZA Forumi

Tema: Shqyrtime

"Të vrasësh një fëmijë" nga Stig dagerman

Mund histori të çiftëzohet me ndonjë kurs tjetër që unë kam lexuar në shkollë?

Jo, kjo ishte një kohë e gjatë që kur lexojmë për Trafiktrolle por disa vite më parë, Morten godit nga një makinë dhe aksident ndryshoi tërë jetën e tij, jetën e tij familjare, jetën e shokut të tij që ishte dhe e pa atë të gjithë, shumë këtu në shkollë dhe shofer të sigurt. Një moment ne të gjithë dëshirojmë Morten nuk kishte për përvojë. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Book Review

Tema: Shqyrtime

Gjatë viteve '60 kemi marrë në Suedi një fjalë të re, domethënë mobbning.Vad është ngacmimi? Bullying merr atë fuqi të fitojë dhe statusin në popull. Bullies janë në fakt vetë-besimit dhe janë të kufizuara me ndjeshmëri për të kuptuar ndjenjat e njerëzve të tjerë. Njerëzit që detyroj duhet të mos jetë vetë e mirë, ata gjithashtu mund të jetë e tillë që ajo nuk ka të vërtetë të gjetur "identitetin" e saj. Ata e dinë se në qoftë se unë detyroj, unë të marrë një status më të lartë. Heshtja u jep statusin e detyroj më të lartë. Shih schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Book Review

Tema: Shqyrtime

Unë kam lexuar librin, është e gjatë midis Perëndisë dhe mua se është një autobiografi e shkruar nga Katarina Mazetti dhe botuar nga alfabeta botuese. Libri përshkruan mendimet e një vajzë e re adoleshente në jetë, ku çështja e madhe e Perëndisë luan një shaka mbi mendimet dhe vlerat e saj në lidhje me jetën pas döden.Linnea ishte vajzë që i trajnuar për përzierje në dhe të duket si mobilje, mureve dhe perde për të shmangur bërë veten të shihet. Gjatë atyre momenteve ku ajo me të vërtetë të dukshme, ajo duhet të hiqen menjëherë nga turmat. View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Film

Tema: Shqyrtime

Filmi fillon në dy faza. E para është një vajzë që shtrihet në shtratin e tij, me sa duket në një vend të nxehtë, sepse ajo as nuk ka veshur liri apo jastëk. Ndërsa skena është në progres, teksti: "Lost in Translation" deri. Skena tjetër hyrës përbëhet nga një ekran i zi, ndërsa një grua dëshiron të mirëpritur në aeroport Tokio. Njeriu i cili me sa duket erdhi nga aeroporti është tani një taksi dhe duken mjaft aq i lodhur, dhe duket nga dritarja në të gjitha brilante shenjat reklamat dhe admirojnë qytet i madh. Ndërsa kjo skenë është në vazhdim View schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

Analiza Letërsi

Tema: Shqyrtime

Përmbajtje

Edward Elric të përpiqen të gjejnë një mënyrë për të dhënë përsëri trupin e vëllait të tij dhe për të gjetur Gurit Filozofik.

Gjini

Fantasy Trego schoolwork »

GD Star Rating
në ngarkim ...

«Older schoolwork - Newer schoolwork »