.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

"Nektergalens Mbi kat"

Mirjana Krisanovic 9D: Unë kam lexuar një libër të quajtur "Over nektergalens kat", e cila është shkruar nga Lian Hearn. Të përkthyesit Carla Wiberg.
Veprim do të bëhet në një mesjetar imagjinar. Mjedisi pasqyron natyrën dhe kulturën e Japonisë.
Protagonist Takeo ishte 15 vjeç kur fshati i tij i qetë mal u sulmua nga samurai. Ai u shpëtua nga një kryekomandant i huaj dhe u bë i mbijetuar i vetëm nga fshati. Kryekomandant mori djalin dhe të kërkuar për të miratuar atë. Pretendim nga klanit ishte kryekomandant (Shigeru) do të martohet me një vajzë e re. Takeo u tha se ai ishte djali i një vrasësi profesionist, dhe se ai i përkiste të "gjini", e cila mund të krahasohet me ninjas. Takeo mori dëgjimin shumë të mirë dhe pronat e tjera të mbinatyrshme. Ai trajnuar që të jetë një atentati. Shigeru projektuan që të zvogëlojë Iida mizor. Takeo është udhëzuar për të vrarë këtë njeri të keq dhe ai e pa shansin e tij për të marr hak për fis që vrau familjen e tij. Iida kishte një dysheme të kënduarit që askush nuk do të jetë në gjendje të papritur atë ose vrarë atë në gjumin e tij. Por Takeo gjetur një mënyrë për të vjedhës mbi këtë dysheme të veçantë. Gjithkush duket të ketë sekretet dhe qëllimet e veta në jetë. Takeo ra në dashuri me mjeshtri gruan e tij të re. Ajo u emërua Kaede dhe kishte qenë në peng. Ajo ishte gjithashtu në dashuri me të.

Libri ishte e lehtë për të lexuar, por vetëm kjo thjeshtësi pasur një mungesë në histori. Libri trajton të rinjtë dhe jo për fëmijët. Autori harruar të përshkruajë pamjen karakterin tyre. Historia ishte shumë i cekët dhe i zbehtë për shijen time. Historia ndjerë e zezë dhe e bardhë. Personazhet ishin interesante dhe të plotësuar njëri-tjetrin. Libri është i mirë, por mund të kishte qenë më mirë. Autori nuk e përshkruajnë natyrën, si dhe për të dhënë një tablo të qartë në kokën tuaj. Sipas meje, kjo përrallë mund edhe të ketë qenë një roman historik në vend të një libri fantazi. Disa janë të rreme, por disa mendojnë se është e vërtetë. Gjysma libër është shkruar në formën "I" dhe gjysma tjetër në "personi i tretë". Kjo ishte pak e çuditshme, por ajo nuk u mërzit mua. U ndjeva keq për Takeo kur ai mbylli gojën me tronditje (në fillim të librit), kur e gjithë familja e tij u vra. I njohur veten në situata të caktuara me Kaede. Disa kapituj të ishin pak të mërzitshme dhe tepër i gjatë. Unë mendoj se mesazhi i autorit të librit është se ju duhet të besoni veten. Nëse ju pëlqen libra rreth samurai, unë rekomandoj këtë libër. Por nëse ju jeni të ndjeshëm ju ndoshta nuk duhet të lexoni atë, sepse ajo është e ashpër në një mënyrë mjaft të përgjakshme. Disa skena ishin pothuajse brutal. A ishte kjo një rastësi që Shigeru ishte deri tani në territorin e armikut kur ai shpëtoi Takeo? Kur fillova leximin e librit, kam marrë përshtypjen se Takeo ishte një djalë i qetë dhe i djallëzuar në adoleshencë e tij. Më vonë ai u bë i vrazhdë dhe i menduar shumë për jetën. Ajo ishte në fakt një pak e çuditshme që ai mori një interes të papritur në luftime gjatë workouts e tyre. Ai e bëri atë të mjaftueshme për të bërë babai i saj i vdekur krenar dhe të jetojnë deri në të gjitha pritjet zotëria e tij kishte rreth tij. Kaede ishte i zgjuar kur ajo refuzoi të marrë maskë si mbrojtje, kur ajo do të luftojë kundër Takeo. Pastaj ajo testuar nëse ai kujdesej që ai të dëmtojë atë. Disa shikime se Kaede pasur, kam mbajtur më me kohë, kam kuptuar të tjerët. Ajo ishte pak surreal për Takeo mësuar kaq shpejt, por ky ishte një libër fantazi. Për më tepër, ai kishte fuqi mbinatyrore që ishin cool. Disa kopje mund të keqinterpretojnë nëse nuk i kuptoni komplot nga fillimi. Unë mendoj Kaede pyetur shpesh nga një njeri që e shpëtoi atë. Atëherë mund të merrni përshtypjen se ajo ishte e interesuar në të, dhe jo nga Takeo. Ajo tha se libri ishte jashtëzakonisht e përqendruar në gjërat kryesore në veprim. Ata e kuptuan në kontekstin paku. Unë nuk mendoj se libri ishte i keq, por ajo ishte pak i sforcuar në kohë. Unë nuk do të thotë se unë jam armiqësor në histori, për disa pjesë ishte emocionuese. Disa ngjarje shkoi shumë shpejt dhe unë mendoj se në qoftë se autori ka shkruar më shumë për atë skenë, ajo do të kishte qenë më mirë. Lexuesi s kurioz pse personazhet kryesore të bërë atë që bëjnë ata. Libri ishte rreth besnikërisë, dashurisë, hakmarrje, luftës dhe pushtetit.

Autori ka lindur në Angli, por jeton në Australi. "Gjatë nektergalens katin" është pjesa e parë e një trilogji.

based on 19 ratings "Nektergalens Mbi kat", 1.9 nga 5 bazuar në 19 vlerësime
Rate "Mbi nektergalens katin"


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me "Over nektergalens dysheme", apo në asnjë mënyrë në lidhje me "Over nektergalens dysheme".

Një përgjigje të "" Gjatë nektergalens dysheme ""

  1. Tobias më 22 tetor, 2009 at 7:09 #

    Ka të vërtetë janë katër libra ;)

Koment mbi "Gjatë nektergalens katin"

« | »