.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

1900 muzikantë

Igor Stravinsky

Igor Stravinsky (Stravinsky) ka lindur 17 Qer 1882i Oranienbaum pranë Shën Petersburg në Rusi. Kur Igor ishte i ri, ai kishte luftuar në shkollë, ose më mirë, ai nuk u kujdes për studim. Ai mori pjesë në 50 leksione në 4 vjet, në vend të kësaj, ai varur me kompozitori rus Rimsky-Korsakov.
Kur Igor ishte nëntë vjeç, ai filloi të luajë në piano dhe mori mësimet e pianos. Nuk kishte asgjë që Igor dashur për të luajtur, ajo ishte më shumë si një gjë për të.
Kur Igor ishte pa rreth 16 vjet më atë në sallën e operës. Babai i tij ishte bassångare në opera, si Igor kishte për të shkuar në për pikë falas + të mira kur pa shfaqje.
1906 Igor shkroi pjesa e tij e parë me emrin Kënga është shumë i ndryshohet shpesh dhe ju e dini se si të qëndrojë tuaj të flokëve, nëse unë do të përshkruaj këngë me disa fjalë do të ishte "feu d'artifice.":
Jerkily, profesionale, të qetë, e bukur dhe e frikshme.

Disa vjet më vonë, kontrata e Igor me një drejtor i famshëm baletit në Paris, ai i kërkoi atij që të kompozoj një balet, dhe ai e bëri Igor. Baletit u quajt "Zjarri Bird", dhe kjo ishte një sukses!
Pas suksesit kështu që ai vendosi të qëndrojë në Paris.
Pas disa vjet ngadalësuar si "ruse" në stilin e tij dhe për të punuar me balet. Igor vdiq në vitin 1971 në SHBA, pjesa e tij më të famshme u bë "Rite e pranverës".

Igor ishte një moderniste shumë i njohur gjatë shumë e jetës së tij.

Erik Satie

Erik Satie ka lindur në 866 në Honfelur Francë. Ai ishte i ri, i varfër, dhe të mbështetur veten e tij duke luajtur në piano në kafene. Erik shkroi një shumë të muzikës në jetën e tij, por ai nuk ka marrë respektin që ai dëshironte në fillim. Njerëzit nuk mund të marrë atë seriozisht, dhe ata mendonin se muzika e tij ishte mbeturina. Por, kur ai ishte 40, ai vendosi për të filluar studimin sfond në cantorum shkollës në Paris. Miniaturat e tij të quajtur gjëra të tilla si "embrioneve thata" "preludes drooling për një qen" dhe "copa ftohtë". Njerëzit ende mendonin Erik ishte i çmendur, por ai ishte kompozitori i njohur popullore e muzikës klasike.
1925 vdiq Erik Satie në një dhomë hoteli të zhveshur, të varfër dhe alkoolike. Erik ishte një njeri i çuditshëm, ai filloi shembull. një kishë me veten e tij si i vetmi anëtar, ose kur keni gjetur 84 indet e ndryshme dhe 12 kostume identike kadife pas vdekjes Erik-së. Ai ishte një pionier i muzikës moderne dhe një pianist shumë i talentuar.
(Erik Satie)
Arnold Schoenberg ishte një djalosh i cili bëri një hit me shkrim të saj në fund romantike. Ai u lind në vitin 1874 në Vjenë (Austri) Ai ishte 1900 e kompozitorë gjithash, dhe ai mori mësimet e pianos nga Alexander von Zemlinsky. Nga 1914 që tërhoqi Arnold prapa, ai ishte një problem i tonalitet dhe ai tystnade.Vid 1920 ai u kthye, duke sjellë me vete një teknikë të re dymbëdhjetë-ton. Pra, ajo u bë shumë rozë për Arnolod 1920. Muzika e tij u quajt në mënyrë tipike atonal, por ai më parë do të përshkruajnë atë si pantonal, për shkak se ajo përmbante të gjitha çelësat.
Ai filloi 1940, shkruajnë muzikë tonal përsëri dhe ai vdiq 3 korrik 1951 në Los Anxhelos. Ai ishte një kompozitor austriak, teoricien muzikë dhe piktor.
Të tre ishin shumë të njohur gjatë viteve 1900 dhe shumë përvojë. Igor Stravinsky ishte një kompozitor i njohur, Erik Satie njihej Pianist dhe Arnold Schoenberg ishte i njohur për shkrimet e tij në fund të romantike.

Tani unë ju paralajmërova pak për 3 copa djem të talentuar nga 1900.

Linda Brandt

based on 9 ratings 1900 muzikantët, 2.3 nga 5 bazuar në 9 vlerësime
Vlerësoni muzikantët 1900


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë 1900 muzikantë apo në asnjë mënyrë në lidhje me 1900 muzikantë.

Koment 1900 muzikantë

« | »