. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Abort

Pozicioni im para se të punës.

Aborti, imagjinoni një fjalë e pesë shkronjave mund të thotë gjëra të ndryshme në njerëz të ndryshëm.
Për disa kjo është krejtësisht e papranueshme që të ketë një abort, ndërsa për të tjerët kjo është mjaft e qartë se mund të bëjë një abort. Unë duhet të jetë plotësisht i sinqertë unë nuk e di se në cilat prej dy grupeve unë jam in unë jam pak në mes. Unë mendoj se në një mënyrë ajo është e gabuar. Njeriu vret, pas të gjitha, një fetus që ka filluar të jetojë dhe të bëhet një njeri. Por ende, ajo nuk ka filluar të jetojë ende mjaft (nuk ndërsa ju prapë mund të ketë një abort, unë mendoj se?) Dhe mos zhvilluar plotë . Por unë ende mendoj se ai ndjehet gjitha gabim. Por, edhe pse unë do të jetë kundër tij, dhe në qoftë se unë do të merrni shtatzënë, kur unë nuk jam i gatshëm që të ketë fëmijë ende, kështu që ende do të ndjehen mirë për të dini se unë kam një opsion. Aborti. Unë me siguri do të ndjehen keq pasi unë e bëri atë, por unë mendoj se ju mësojnë të jetojnë me të, kam lexuar mjaft shumë njerëz të cilët kishin abortuar dhe ata kanë shkruar se ata masë shumë të sëmurë për disa kohë dhe mendonin se ata kishin një "turp" mbi në vetvete, por se ajo kaloi pas një kohë. Por unë gjithashtu kam lexuar në lidhje me njerëzit që kanë shkruar në lidhje me atë që ata me të vërtetë mendonte se ata kishin të drejtë, kur ata bënë abort. Nuk është një tjetër alternativë, nëse ju e dini që ju nuk e doni fëmijën dhe nuk duan një abort. Dikush mund të ketë fëmijë dhe pastaj të miratojë atë larg. Por unë mendoj se është kështu që ju duhet të keni fëmijën për 6 muajt e parë para se të mund të miratojë atë jashtë në mënyrë që ju të keni mundësi për të mbajtur atë në qoftë se ju dëshironi.

Qëllim

Në Suedi, ajo është e lirë që të ketë një abort, por në disa vende ajo nuk është kështu. Në disa religjione konsiderojnë të fetusit, si një fëmijë i cili vlerësoi jetën dhe aborti konsideron si vrasje, por edhe ata mund të mendojnë se aborti është i mirë ndonjëherë, për shembull, nëse fëmija është konceptuar nëpërmjet një përdhunim apo nëse jeta e gruas është në rrezik. Disa fe të tjera të përqëndrohet më shumë në të drejtën e grave për zgjedhje të lirë dhe beson se çdo fëmijë i lindur duhet të jetë i mirëpritur. 1993 Polonia ndaloi abortin përveç kur ajo ishte keqformime të rënda ose përdhunim.

Hetim

Suedia sot, dje dhe nesër.
Fjala "aborti" vjen nga "abort" fjala angleze ka shumë kuptime, së pari dhe më kryesorja, kjo do të thotë fanatik / krijesë keqformuar. Në fillim, ju vetëm aborti nga arsye shumë.
Që nga viti 1975, Suedia ka pasur një ligj që thotë se një grua ka të drejtë të vendosë nëse ajo dëshiron të ndërpresë shtatzëninë deri në javën e 18onde të shtatzënisë.
Deri në vitin 1864, aborti u ndalua plotësisht në Suedi, ajo u konsiderua si vrasja e foshnjeve dhe ajo ishte e dënueshme.
Në vitin 1938 u miratua një ligj që thotë se ju duhet të kishte një abort në qoftë se fëmija erdhi në lidhje me një përdhunim apo grua ose në qoftë se jeta e fëmijës ishte në rrezik.
Vonë 1975-2005, më shumë do të kishte qenë më shumë se një milion aborte në Suedi.

Unë mendoj se kjo do të jetë rreth njëjtë në të ardhmen siç është sot. Ndoshta ju nuk merrni një abort si vonë si ajo e bën sot, por unë ende besoj se aborti do të jetë një mundësi për ata të cilët kanë pasur një shtatzëni të padëshiruar. Unë mendoj se në qoftë se nuk do të jetë një ligj që thotë se ju nuk mund të merrni një abort, por përkundrazi do të ushqyer fëmijën e parë dhe pastaj vrasin atë si foshnje. Sepse ajo ishte në të kaluarën. Por ju gjithashtu mund të miratojë atë larg, por kjo nuk është e gjitha as që dëshirojnë.
Ndërkombëtarisht sot, dje dhe nesër.
Në Irlandë, është e ndaluar tërësisht të ketë një abort, pasi ata kanë ndikim të madh të Kishës Katolike. Por që nga viti 1992, është e lejueshme për gratë irlandeze të ketë aborte jashtë vendit ..
Në Afrikë dhe Azi, ajo është edhe plotësisht e ndaluar që të ketë një abort. Atje, ata nuk kujdesen aq shumë në lidhje me atë grua dëshiron dhe i pëlqen.
Në Kinë paraqiti një ligj në vitin 1978 që ju vetëm mund të lindë një fëmijë. Në Indi, vajzat janë me vlerë më pak kështu që zakonisht në qoftë se ata kuptova se ajo do të jetë një vajzë që ata vepruan aborti.
Në Rusi ka abortet dy herë më shumë sesa lindje.
Në Nikaragua (e vendosur në Amerikën Qendrore) të jashtëligjshme të gjitha llojet e abortit me kërcënimin e dënimeve me burgim të gjata. Nëse shtatzënia shkaktuar nga incesti, dhunimi ose jetën e gruas nuk ka rëndësi. Shumica e të cilave janë ndoshta ende një pamje mjaft pozitiv i ligjit të ri, për shkak se 90% e popullsisë janë katolikë.
Vitin e kaluar në Suedi ishin 37,000 aborte. Nëpër Europë, Suedia është vendi në të cilën ai kryhet aborteve më.

Në shumë vende, ku ajo është e ligjshme me aborti i bën ata të aborteve ilegale që mund të shkaktojë vdekjen dhe kështu që unë besoj se në të ardhmen nuk do të ketë më shumë vende që lejojnë aborte.

Argumentet për dhe kundër

Kjo fetusi është 15 javë. Në Suedi, ata kanë një abort derisa fetusi është 18 javë. Pastaj një fëmijë është vetëm tre javë i vjetër duke filluar mundi e tyre të zemrës

Nëse unë do të mendoj për detyrë etike mbi çështjen e abortit:
Etika Duty është rreptësisht kundër abortit, dhe për të vrarë (në qoftë se ju mund të telefononi për të vrarë abort) whatsoever. Detyra etika është një teori e vlerës, dhe kjo nuk kujdeset për pasojat e veprimit pa kujdesin rreth aktit të vetë. Kur vjen puna për të abortit besoj deontologjia janë se ajo është vrasje për shkak se fetusi është i pafajshëm dhe nuk mund të flasin mendjen e tij.

Nëse unë do të mendoj etike Pasojë e kësaj:
Dokumenti për të marrë ndikimin më të mirë është e drejtë.
Në qoftë se unë kam qenë përdhunuar, ose të ndjehen shumë të rinj, ose në qoftë se unë e di se fëmijën kam në barkun tim do të merrni disa sëmundje që e bën ajo do të duhet të luftojmë çdo ditë për jetën e tij bëhet më mirë pasojat në qoftë se unë bëj një abort, vetë thotë. Ose në qoftë se unë thjesht nuk dua fëmija bëhet pasoja edhe më të mirë në qoftë se unë kam një abort për shkak se një fëmijë është i varur nga dashuria dhe nëse nuk e juaj e mirëpresin Fëmija mund të ndjehet më mirë nuk u lindur. Mënyrat e Gjykimit është në rregull që të ketë një abort nëse ju mendoni rreth ndikimit etike, por ju duhet të mendoni me kujdes para se gjithsesi kështu që ju nuk bëni asgjë të nxituar, dhe kjo është arsyeja pse ajo është e sigurt për të peshojnë mundësitë e kundër njëri-tjetrit dhe të cilat njëri do të japë më të mirë restultat.
- A do të jem në gjendje të jetoj me mendimin që kam vrarë një fëmijë?
- A do të jem në gjendje të kujdeset për atë veten në qoftë se babai nuk dëshiron të jetë me të dhe të kujdeset për atë nëse unë zgjedh për ta mbajtur atë?
- A do të kem kohë për të duhet të kujdeset për fëmijën?
etj ...

Nëse unë do të mendoj etikë mendje:
Ajo që përcakton nëse një veprim është e drejtë apo e gabuar, qëllimi prapa aktit.
Pozicionimi Etike, unë mendoj se është pak si konsistencës etike,
Nëse ju mendoni se kjo është në rregull që të ketë një abort aq kohë sa fëmija nuk mund të qëndroj për veten e tij, (me frymëmarrje dhe të hahet) nuk duhet të vërtetë mendoj se kjo është vetëm sa më shumë të drejtë për fëmijën kur ai është i lindur? Sepse atëherë ju nuk mund të jetë një fëmijë qëndroj për veten, ajo nuk mund të ushqejnë veten e tyre, ajo nuk mund të shkojnë, nuk vishen veten ..

Pozicioni im në punë

Pasi unë kam shkruar pak në lidhje me këtë, dhe kam parë fotot pas abortit (foto më poshtë), kështu që ai ndjehet si unë jam pak më shumë kundër se për të, por ajo ende ndihet mirë që e di se ka opsione edhe pse unë mendoj se është e tmerrshme. Ka një film mbi www.nejtillabort.se që është shumë prekëse. Sure, ju shihni se ai nuk ka zhvilluar ende plotësisht për të lindur dhe që kanë pasur kohë për të bërë një njeri, por ju ende shihni se çfarë është dhe çfarë ajo është duke u bërë, dhe kjo është më shumë se tri javë i vjetër, dhe kështu kanë një Zemra e ngrirë dhe truri kanë filluar formuar.

Erika Andersson

based on 19 ratings Aborti, 2.5 nga 5 në bazë të 19 ratings
Aborti Rate


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me abortin apo në ndonjë mënyrë në lidhje me abortin.

2 Responses to "Abortin"

  1. SCH më 6 maj, 2010 në orën 18:39 #

    me të vërtetë mirë me shkrim, është gjithashtu një vepër që ka të bëjë abort. Unë nuk e di se çfarë të shkruaj në fillim, por tani ajo ishte më e lehtë kur kam lexuar se çfarë ju kishte shkruar. BRA gjigant,

  2. Saskia më March 28, 2011 at 17:37 #

    Ese interesante.

Koment mbi Abortin

« | »