.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Music Afrikan

Thread: Music

Mostër Para muzikë

Tregtisë trekëndësh të thotë se Anglia transportohen pëlhura dhe armë në Afrikë dhe rreth të njëjtën kohë si ata ishin në Afrikë të burgosur morën robërit që ata më vonë dërguar për në Amerikë. Në kthimin e të burgosurve mori shtëpinë england bumull me të në Angli. Bumullen shumë e rëndësishme për industrinë e leckë në Angli. Tregtare trekëndësh çoi në një betytdelse të madh ekonomik për Angli.
Kur skllevërit ishin atëherë në vendin e ri ashtu nuk kanë bërë asgjë që forcuar gemenskaphet tyre apo sammanhörighet. As këndoj, valle, të ushtrojnë religjionin e tyre, etj Në vend të kësaj, njerëzit mendonin se ata do të marrë pas kulturës së popullit të bardhë, sidomos Religon.
Njerëzit afrikane nuk kishin shkruar gjuhën, por të gjithë ata do të mësojnë që ata kanë mësuar përmes traditës gojore. Ata do të thotë se më herët mori për të të treguar ato të rinj për atë që brezat e tyre të mëparshme kishte thënë atyre. Ju mësojnë më mirë kur të kënduarit apo vallëzim. Prandaj, njerëzit mësuar shpesh gjëra të reja nëpërmjet valle, lojra dhe të kënduarit.
Këngët që ju mësuar nëpër u kryer shpesh si antiphonal. Një solist improvisierade një tekst të përshtatshëm, tjetri në mënyrë të përsëritur. Kur solist i parë nuk mund të jetë shqetësuar më kështu mori over tjetër dhe në këtë mënyrë do të mund të zgjasë për disa orë.
Ishte besonte se në qoftë se keni luajtur të njëjtin ritëm konstant për një kohë të gjatë një kohë të gjatë, kështu që ju mund të përfundojë në një ekstazë. Në ekstazë mund të merrni kontackt me shpirtrat më të larta, të cilët gjithmonë janë osybligt rreth jush.
Muzikë ishte lidhja që lidh ndërmjet perëndive dhe männioskor. Prandaj instumenten i shenjtë dhe muzikantë të kishte status të lartë.
Daulle Gjuha mund të dërgoni mesazhe për njerëzit që ishin larguar larg nga shtëpia apo në fshatra të tjera. Në një lartësi të caktuar fshatit është shpesh një çarë daulle. Ajo kishte oliak çelësat në varësi se ku në daulle të mundë. Ata dërguan mesazhe herët në mëngjes, të jetë i sigurt për t'u dëgjuar. Mesazhet mund të përmbajnë informacion se një rrezik i kërcënuar, dhe kur ai e bëri atë dhe pastaj ajo mund të ndodhë që fshatra të tëra ishin zbrazur nga njerëzit kur erdhi gjuetarët rob. Të bardhët të cilët kurrë nuk kanë dëgjuar bateri menduar para se tingujt zë drithërues dhe e frikshme.
Në sammhällena afrikan ishte shpesh një njeri i mësuar që dinte gjithçka rreth historisë së fisit mënyrë mbrapa në kohë. Ai u quajt një griot. Njohuri u miratua shpesh poshtë nga i ati të birit si titull.
Grioten mësuar aftësitë e tyre përmes këngës dhe ishte nga njerëzit e urtë e fisit, ai ishte populli shkoi në qoftë se ata kishin nevojë për ndihmën e disa lloj.
Ka ende grioter në Afrikë ditët e sotme. Shumë njerëz janë dyshues për atë që është thënë në radio kështu që kur ju kërkoni griot saj. Ai mund të besohet. Tani Fortidens më të famshme grioter shkruaj këngë për gjëra të rëndësishme dhe relevante atë shembull. AIDS.
Afrikanët filluan të kuptojnë se sa shumë muzikë për qëllim për ta dhe sa komuniteti përmbajtjen. Dhe ata u bënë të fortë nga muzika. Amerikanët nuk kishin përdorimin e kohezionit të ashpër amerikanët por të fortë kështu që për këtë arsye ata ishin të ndaluar për të kënduar së bashku.

Telefononi dhe përgjigje: A försångare improvizuar dhe tjetri përsëritet. Kujton antiphonal, por tani ata kënduan në gjuhën angleze.

Blue Shënime: Dur = tingëllon më i lumtur dhe i mitur = tingëllon më shumë trishtim.
Në muzikë afrikane është i madh dhe i vogël, por disa peshore shtrihet në mes të mëdha dhe të vogla. Një pak më tej për në historinë e muzikës, kur njerëzit filluan të merrni të interesuar të dëshpëruar si ato janë quajtur tone pak më melankolik e Blue Notes

I Zi Spirituals: E skllevër do të bëhen të krishterë u konsideruan të rëndësishme. Shpirtrat e tyre do të jetë i shpëtuar. Afrikanët shpikur himnet e tyre të cilat kishin të bënin shumë më të madhe rreth e; çlirim apo vdekje dhe shpërblim në qiell. Himnet e tilla quhen bën spirituals Zi.

Çlirimtare: tregtia e skllevërve u ndalua në 1808, por vazhdoi gjithsesi, më tinëzar. Në 1865, skllevërit mbetën të lira dhe të marrë të drejta të plota e lira qytetare. Por vetëm në letër, realiteti dukej krejtësisht annurlunda out.

Ungjilli: E zezakët formuar församlinga e tyre, ku ata praktikuar krishterimin në mënyrë që ndjehet e natyrshme për ta. Himnet e ngadalta u zëvendësuan me këngë veshje sväniga. Para viteve 1900 ajo u quajt këtu genern këngë shenjtëruar.

Blues: Blues ishte popull i zi, të gjithë këndoi atë!
Blues improvizuar në këtë moment. Ata kënduan për atë por e njohur saktësisht. Ata panë asnjë mënyrë jashtë, nuk ka shpresë dhe hoppasdes për kohë më të mira, kur ata këndonin Blues Çdo betstod vargun e 3 rreshta. Vargu i parë u përsërit, ndërsa motive nga një e treta do të përpiqet të rimë me rreshtin e parë.
Ex i të urrej
unë ju urrej
tani i duan të shtëpisë sime.
Blue Tolvan: Kur luan dëshpëruar së bashku të gjithë duhet të kenë një rregull për të ndjekur në mënyrë që të gjithë muzikantët dukej e mirë së bashku. Prandaj, një model me 12 shulat e një progresion akord të dhënë. (Blues tolvan përmbajtura C, G dhe F)

Blues instrumente: blues këngëtarët shpesh vetë me harmonikë ose kitarë. Një gjendje e dëshpëruar gjendje e dëshpëruar të famshëm këngëtar BB King. Cili është tani një nga blues më të famshme këngëtaren tonë që është në liviet. Ai madje e quan kitarë Lucille e tij për të nxjerrë në pah se është parti e tij.

Shteti-gjendje e dëshpëruar: A është e dëshpëruar e para që janë gjetur më shpesh në fusha.

Slide Guitar (blues delta): Fillimisht nga "delta" Unë një ndikim të jashtëzakonshëm në muzikën rok! Në dëshpëruar delta e përdorur shpesh lojra kitarë. Në mënyrë tipike blues delta është se ajo slides në mes shënime në vend të luajnë ata një nga një. Disa këngëtarë nga delta është Muddy Waters dhe BB King.

Blues Qyteti: Kur bluesn arriti në qytetin kështu ndikuar kursin e bazuar në kushtet që ishin aty. Chicago AVR është qyteti që më zi ëndërruar. Blerë përfundimisht instrumente elektrike si kitarat. Ata filluan duke përdorur bateri & bas. Prirje drejt muzikës bashkëkohore rok kishte ardhur një rrugë të gjatë.

Jazz: qyteti port i New Oreans qendër të ulët të rrethit rob. Pas çlirimit të kërkuar nga shumë atje. Ku ju mund të merrni një punë si një muzikant band valle dhe për të blerë instrumentet. Në New Orleans doli rreth ana e një lloji të ri të jazz muzikës dance.

Boogie Woogie: Bare filloi pianistë të luajë dëshpëruar në piano. Ata kanë zhvilluar një speciale piono-style, somm në 1920 u emërua woogie boogie.

Swing: Ju mund të telefononi swing një woogie boogie për orkestër. Swing u përmbys në 1930. Singer në këto grupe të quajtura shouters. Shumë i këngëtares së sotme rok përdor shouter-style
ex. Tina Turner.
Rhythm dhe Blue: Ajo shkoi nga swingorkesterna madh dhe formuan grupe të vogla të 5-6 presoner ashtuquajtura combos. Rhythm dhe gjendje e dëshpëruar tingëllon si Rock 'n Roll.

Trashëgimia muzikë e bardhë

Pagdhendur është një modës së vjetër dhe të pacivilizuar bit stil të muzikës. Ka dy lloje të ndryshme të muzikës pagdhendur; muzikë blu bar e cila është një tradicionale balader irländksa & valle këngë, mes të valleve popullore katror është një lloj i muzikës blu-bar.

Forma e dytë përbëhet nga këngë të vjetra të shkruara rishtas pakomplikuar rreth dashurisë dhe jetës besvikelseroch e njerëzve të zakonshëm. Kjo formë u bë muzikë ardhmja shlager.

Vendi & perëndimor: Në vitin 1930 ajo u bë modë me filma kauboj dhe pastaj ata gjetën se cowboys do të këndojnë këngë të tilla sentimentale dhe romantike në filma.

Gramafon parë erdhi në 1887. radio erdhi në 1920 përafërsisht.

Shkruani çdo gjë që ju mund të rreth muzikës afrikane;

Afrikanët nuk kishin gjuhë të shkruar kështu që të gjithë ata do të mësojnë që ata kanë mësuar përmes vallëzimit, muzikës dhe këngës. Ato shpesh përdoren antiphonal për të mësuar.
Një solist improvizuar një tekst të përshtatshëm, atëherë kur ai nuk mund të menaxhojë askënd më ndërprerje tjetër. Kështu që ju mund të shkoni në për orë të tëra.
Muzika nuk ishte vetëm e mirë për të mësuar, por ishte edhe lidhja midis njerëzve dhe perëndive nëse ata luajtën njëjtë, ritmi i pandryshueshëm gjatë, kështu që ju mund të përfundojë në një ekstazë. Në ekstazë mund të merrni kontackt me shpirtrat e të parëve. Pastaj nuk ishte daulle quajtur konsumuarit daulle që i vini në një nga lartësitë e fshatit. Duke përdorur 'që do të mund të grumbulluar informacion në masë të rëndësishëm. ajo quhet trummspråket.
Në çdo fshat ka pasur shpesh një njeri i mësuar që dinte gjithçka rreth hitsoria fisnore dhe se ishte shumë i zgjuar. Ai u quajt një griot. Ai mësoi njohuritë e tij përmes këngës andy valle. Muzikë afrikan është shumë e rëndësishme për muzikë. Ndër të tjera, blues, jazz dhe muzikë ungjilli origjinën nga muzikës afrikane. Dhe muzika e zezë shpesh u härmad nga muzikantë të bardhë. Dhe kështu është Afrikan Muzikë një fondacion i madh për muzikën e sotme.

based on 9 ratings Muzikë afrikane, 1.9 nga 5 bazuar në 9 vlerësime
Rate Afrikan Muzikë


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me muzikë afrikane ose në ndonjë mënyrë në lidhje me muzikën afrikane.

Koment afrikan Muzikë

« | »