.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Aksionet

Daljes në pension Kursimeve

Daljes në pension është gjithnjë e më e zakonshme. Futur një sasi të një bankë apo kompani e sigurimeve. Më parë kemi filluar kursyer, më shumë para që ajo merr. Më e zakonshme është që ju të merrni një pjesë të vogël të rrogës së tyre çdo muaj

Aksionet

Stoqet janë aksionet e një korporate. Kur ju blini këto një bëhet kështu një partner në një pjesë të vogël të kompanisë. Ndan rritet dhe pastaj zvogëlohet në vlerë në varësi se si e mirë kompania është.
Nuk është gjithmonë një sasi të caktuar të aksioneve në një kompani, ata pastaj qarkullojnë midis pronarëve. Kur ju dëshironi të blini p.sh. 500 aksionet merr ju së pari të gjetur se çfarë njësi Kostoja e p.sh. 356 kr. Ju pastaj të ofrojë dikush për të shitur aksionet e tyre për ju duke ju ofruar një çmim më të lartë se ajo që ata janë me vlerë p.sh. 380 / aksion. Pranon blerjen e tij, ju paguani 190 000 tuaj dhe ai për aksionet për ju. Qoftë se mjaft njerëz duan të blejnë dhe kështu të tejkaloj njëri-tjetrin për të blerë të rritur vlerën aksioneve, por në qoftë se askush nuk dëshiron të blejë dhe njerëzit e jo duke u përpjekur të heqin qafe e aksioneve të tyre dhe në këtë mënyrë ofron të tjerët për të blerë ato të lirë për të shpëtoj prej tyre zvogëlon vlerën e aksioneve. Vlera varet, me fjalë të tjera një përzierje të asaj se si kompania është dhe ajo që njerëzit janë të gatshëm të paguajnë për to.
Nëse aksionet tuaja tani, pas një kohë është rritur, ju mund të shesin për shembull, 410 kr secili. Blerësi pastaj paguan 205 000, dhe ju keni fituar 15.000.
Ka lloje të ndryshme të aksioneve. A dhe B aksionet janë dy më të zakonshme. Ajo qëndron në aksionet çfarë lloji është, për shembull, Aksionet Ericsson B. B janë më të shumta dhe ato janë më të tregtohen, ata kanë përdorur për të fituar para mjaft lehtë. Me një Një pjesë blejnë më shumë veten në kompani, ju mund të bashkohen në dhe të vendosin gjëra në takime të mëdha dhe të votojnë në kompani. Këto aksione blen dhe ruan një kohë mjaft. "Grupe" Disa ushqehen me equities dhe tregtimin e kapitalit. Ata blejnë sasi të mëdha të një aksioneve në kompani për të ndikuar në mbarë atë që një kompani duhet dhe nuk duhet të bëjë. Ato të mëdha "grupe" të tilla si Wallenberg përpiqet dhe për të blerë për një shumicë milion shumat e ndan një të kompanisë dhe kontrollin kur pothuajse të kompanisë. Prandaj shpesh përpiqen kompani zotërojnë shumicën e saj-ndan një.

Premium obligacionet

Obligacionet premium lëshuar nga qeveria dhe të ofrojë asnjë kthim të garantuar. Ajo do të nxirren në vend që nga mesi i atyre që zotërojnë obligacione premium. Këto pastaj mund të blihet për mënyrë tipike 5-10 vjet, me vlerën e vulosur - ashtuquajturës vlerë nominale. Ju blerë dhe shitur lidhjet e tyre në një bankë.

based on 3 ratings Aksionet 3.7 out of 5 bazë të 3 ratings
Aksionet Rate


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me aksionet apo në asnjë mënyrë në lidhje me aksionet.

Aksionet Koment

|