.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Aksionet

Ka shumë mënyra në qoftë se ju doni të bëni të holla nga kursimet e tyre.
Mënyra më e lehtë është që të fillojë një llogari bankare dhe të paguajnë paratë e tyre, por në qoftë se ju bëni atë nuk do të fitojë aq shumë në të për shkak të shkallës së ulët të interesit. Një tjetër mënyrë është për të depozituar paratë e tyre në një fond të përbashkët.
Pastaj le ekspertët njeriu zgjedh se ku paratë tuaja do të përfundojë, në qoftë se ne e bëmë atë për një numër vitesh më parë, kështu që ajo ka shkuar pothuajse me siguri me një fitim të rëndë, domethënë ajo ka qenë shumë e mirë për këtë lloj të kursimeve në vitet e fundit.
Që ka fonde të ndryshme dhe obligacionet që ju mund të fitojnë të holla, por kjo shpesh nuk ka fitim të barabartë.
Nëse ju mendoni se modes mëparshme janë shumë të mërzitshëm dhe tashmë e provuar lotari dhe lojëra të ngjashme, ju gjithmonë mund të provoni duke kursyer në aksione. Kjo është forma e kursimit, unë mendoj se është e mirë, unë mendoj se është më e lehtë për të bërë fitime të mëdha në rezervat se të rrezikoj larg të gjitha paratë në llotari apo lojra të ngjashme.
Një pjesë është në fakt pjesë e një kompani e kufizuar, pra një kompani që ka zgjedhur për të përfshirë veten e tyre.
Ka lloje të ndryshme të aksioneve. A dhe B aksionet janë dy më të zakonshme. Aksionet B janë tregtohen më në mënyrë aktive, ndërsa blerja ajo dëshiron të thjesht të bëjë para. Me blerjen e një Klasa A aksioneve, ju merrni të jetë me të dhe do të vendosë në kompani, kështu që këto aksione kanë tendencë për të mbajtur më shumë se aksionet B. Ka disa njerëz që mbijetojnë në aksione. Ata pastaj të blerë një sasi të madhe të aksioneve dhe Kontrollin e një, kur pothuajse tani, një shembull i saj është Wallenberg.
Për këtë arsye kompania përpiqet të ketë si të madhe shumicën e aksioneve që ata janë të sigurt për të marrë me anë të vullnetit të tyre.
Ka shumë të cilët kanë qenë të ndikuar nga çdo gjë pozitive shkrim në lidhje me aksionet në gazeta dhe tani kanë filluar të shpëtuar. Shumë bëri tregtare e tyre të parë, kur Telia përfshihen, por shumë ishin të zhgënjyer se ai ra pothuajse menjëherë. Për ata që vërtetë nuk guxojnë të përpiqen për shkak të injorancës, ka ndihmat.
Ndër të tjera, një shumë e revistave që ekskluzivisht merret me aksione, dhe në qoftë se ju keni qasje në internet, ju gjithmonë mund të gjeni fakte dhe këshilla për të gjitha faqet që kanë aksione si pika kryesore. Faqet Unë e kam shikuar në kishte qenë me të vërtetë mirë me një shumë të fakteve dhe këshilla rreth ku për të vënë paratë e tyre. Kjo është një mënyrë e madhe për të gjetur se cilat aksione për të blerë dhe nuk blejnë, ka një numër të.
Së pari, ju gjithmonë mund të mbështeten në shans dhe vetëm të mbyllë sytë tuaj dhe pastaj trokitje e lehtë një pjesë dhe pastaj të blerë atë, por kjo nuk është veçanërisht i besueshëm dhe pastaj ju mund të ashtu si edhe të luajë llotari.
Një tjetër mënyrë e mirë është që të bashkohen në një parklubb aksioneve, atëherë merrni këshilla nga të tjerët në lidhje me aksionet dhe sende. Por ai gjithashtu mund të thotë se ju bëni miq të rinj dhe miqtë janë shumë më të rëndësishme se paratë, kështu që ....
Në qoftë se ju më në fund vendosin të bashkohen në një klub aksioneve kështu që do të jetë në gjendje për të paguar para, kur ju keni dëshirë dhe më shumë ju paguani pjesën më të madhe të fitimeve që ju merrni. Fakti është se të gjitha pjesët e një portofol që fillimisht mund të jetë rreth 5-6 aksione.
Në këtë mënyrë ju mund të jetë pjesë e një portofoli të mirë për një kosto relativisht të vogël.
Por në qoftë se ju mendoni se duket e trishtuar nuk merrni për të vendosur tërësisht veten kështu që ju duhet patjetër të mësuar më shumë dhe për të marrë rrezikun që ju keni në fillim dhe të marrë një shans, ajo mund të japin fitime të mëdha, por ai nuk duhet të injorojë rreziqet.
Ajo mund të kthehet një ditë shumë e shumë, një rritje ose rënie prej rreth 2% në indeksin e përgjithshëm në vetëm një ditë është sot krejt normale dhe një ndryshim indeks prej 5% ose më shumë në një javë është asgjë e veçantë. Por në qoftë se ju do të përfundojë deri në mes të një rënie të lehtë apo rrëzimit të tregut të aksioneve, kështu që ju kurrë nuk duhet të shesin aksionet e tyre. Pastaj shkoni në zakonisht me një humbje të madhe dhe vlera e aksioneve do të më shumë gjasa të rritet përsëri kështu që paguan për jetë akullt.
Unë mendoj se do të vijë një kolaps të tregut të aksioneve në çdo kohë, nuk ka pasur ndonjë përplasje të vërtetë të madhe të tregut të aksioneve për një kohë, e fundit ishte tetor-nëntor 1998 dhe ata zakonisht menduar për të marrë kur ju nuk janë duke pritur ato.
Më shpesh kështu që mungon tregu garë parashikuar aksioneve kështu kur ka shumë paralajmërimeve në gazetat vanlaga shpesh mund të jetë mjaft i qetë.
Nëse ju pastaj të mendoni se ju keni një blej të mirë kështu që ju së pari të gjetur se çfarë aksionet kushtojë secila, p.sh. 225 SEK secili. Nëse ju pastaj të dëshironi të blini 500 copë, ju merrni pastaj të ofrojë disa para më shumë se çfarë ata janë me vlerë p.sh. 240 SEK / secila.
Kur personi pranon blerjen tuaj, ju merrni pastaj të paguajë 120 000 të saj për personin dhe pastaj dërgojnë personin që aksionet për ju.
Në qoftë se aksionet do të rritet, dhe ju doni të shitur ato, ju mund të shesin për shembull, 260 SEK / secili, atëherë ju keni për të përfunduar një fitim prej 20 000 korona.
Unë vetë mendoj se equities duket gjithnjë e më shumë interesante. Interesi im ishte piqued pak kur AIK futbollit vendosi ata do të korporatizuar, pastaj vendoset gjatë gjithë kohës deri atje në neto dhe të lexoni të gjitha faktet dhe se si do të shkojnë për të. Një tjetër gjë që ngjalli interesin tim ishte kur pjesa Telia ishte lajmi më të nxehta në disa javë.
Tani, në vitet e fundit është bërë shumë më e lehtë për të blerë aksionet, duke përfshirë përmes internetit, dhe së shpejti ajo do të shkojë për të blerë aksione direkt nga telefoni, dhe kjo është gjithmonë i mirë.
Gjatë praon në klasën e tetë, kështu që ishte shumë e mia mbikëqyrësi i stoqeve kështu që atëherë kam mësuar mjaft shumë rreth asaj se si për të bërë dhe gjëra.
Unë mendoj se në të ardhmen unë do të blejë aksionet, por tani për tani unë mbaj veten të fondeve të përbashkëta dhe hekurosje tip. Për asgjë nuk mund të marrë emocion të ulur në frontin e TV dhe të ketë një shans për të 13 djathtë në kupon pishina.

based on 6 ratings Aksionet 4.4 nga 5 bazuar në 6 vlerësime
Aksionet Rate


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me aksionet apo në asnjë mënyrë në lidhje me aksionet.

Aksionet Koment

« | »