. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Alexandre Dumas

Subjekti: Biografitë

"Babai im është një fëmijë i madh, që kam marrë kur isha shumë i vogël." Përshkruan babanë e Alexandre Dumas-së i Riu, krijuesi i Musketeers dhe Monte-Cristo. Jeta Dumas ishte si një roman të mrekullueshëm, ku ai gjithmonë ka qëndruar në qendër, si një fëmijë të mëdha dhe të gëzueshme.

Romani fillon me të vërtetë në 1762 në San Domingo në West Indies, kur Thomas-Alexandre, djali i kolonel francez Davy dhe Alexandre Dumas zi Cessette skllavopronare lindur. Kolonel lëviz shpejt u kthye në Paris, me djalin e tij. Sipas Dumas merr emrin Thomas ri-Alexandre u bashkua me ushtrinë si një ushtar i thjeshtë, por përparime gjatë revolucionit dhe luftërave të Napoleonit të Përgjithshëm. Ka shumë histori të fuqisë së tij dhe trimërisë, dhe ata me siguri i dha birit të tij Alexandre shumë ide për romanet e tij aventurë. Kur Alexandre lindi biri në 1803, Thomas-Alexandre, pasi të gjitha, nuk është më e dëshirueshme dhe ishte i sëmurë dhe i dobët, pasi është burgosur në një burg të nëndheshëm nëntokësore në Napoli. Ai vdiq kur Alexandre ishte vetëm katër vjeç. Alexandre ishte shqetësimi më të madh për nënën e tij. Ai tregoi as talent apo interes në ndonjë lloj të studimeve, por kaloi kohën e tij të parë jashtë në pyje, të angazhuar në joshjen. Në fund, megjithatë, ai pranoi një pozicion si kopist në një notariatskontor. Ai kishte një dorëshkrimit shumë të bukur. Në fund, megjithatë, ai braktisur ndjekjen e partridges, duke përfshirë për shkak të zbulimit të William Shakespeare. "Imagjinoni një njeri të verbër i cili papritur ka rifituar shikimin e tij! Imagjinoni zgjimin pas krijimit të Adamit! "Alexandre Dumas përshkruan përvojën e tij të një shfaqjeje teatrore udhëtojnë shoqërues Hamlet. Alexandre vendos të udhëtojë për në Paris dhe të bëhet një poet i madh dhe një dramaturg i famshëm. Paratë Travel ai merr nga gjuetia dhe shitjen ndryshimin në bujtina ai kalon.

Teatri i preferuari i publikut

Falë dorëshkrimin e tij të bukur, edhe ai në Paris punësuar si kopist në një zyrë. Pak kohë të lirë se ai i ka kushtuar kohën e tij duke shkuar në teatër dhe leximin e librave. Ai gjithashtu do të shkruaj luan veten e tij, duke përfshirë edhe i mbretëreshës Christina të Suedisë dhe mbreti francez Henri III. Pushim i tij i madh erdhi me Antonin, 1831, një krim i pasionit në mjedisin e tanishëm, e cila përfundon me hero vret heroina me kamë për të shpëtuar nderin e saj. Turma brohoritën si dhe qau gjatë shfaqjeve. Në këtë pikë, lartësia e modës në Paris për të shkuar me një kamë të vogël në rripin e tij, ashtu si Antony ... që të gjithë e dinin se Dumas vetë qenë model për Antonin, dhe heroina ul fshehur në një kuti në teatër, nuk ka bërë tregojnë më pak romantike.

Pasanik preferuara dhe letrare Turma Dumas jetës ishte për të filluar, një jetë të intensitetit numbing. Festivale, udhëtime, älskarinnorna dhe copat e shkruara rishtas pas tjetrit në ritmin rrezikshëm. Dumas bëhet qendra e jetës së natës në Paris. Luan tij japin shumë para, por edhe më shumë është shpenzuar në jetën e tij luksoze dhe të gjithë miqtë dhe varëse rrobash-në që jetojnë në të.

Përfundimisht lows Megjithatë interesin e audiencës në punën e tij, dhe borxhet janë të grumbullonin. Një ditë pops up, megjithatë, shpëtimi, në formën e një djaloshi, të quajtur Auguste Maquet, autor i romaneve historike dhe ish-mësues. Ai sjell një roman në lidhje me komplotin Cellamares në 1700 e hershme. Komplot është intrigues, por gjuha është e rëndë dhe të mpirë. Dumas bëhet i interesuar, rrufetë up librin, ri-paketë dhe Flicks, dhe ajo është dhënë nga Dumas tregohet si një shkrimtar, ndërsa Maquet ka për të zgjidhur për një tarifë prej 1.200 franga.

Romanet historike bëhet

Dumas dhe Maquet vazhdon punën e tij të pazgjidhura. Maquet gjeni në histori, dhe të sigurojë materiale të papërpunuara dhe Dumas, inxhinieri, dialogje me shkrim dhe t'i japë popullit personalitet. Tre Musketeers - kryevepër dhe shitës të madhe - erdhi si një serial në 1844. Gjatë pesë viteve të ardhshme, atëherë ndiqni të gjitha romanet historike në suksesion të shpejtë: Numërimi i Monte-Cristo, Mbretëresha Margot, Musketeers vazhdimet: Myladys djali dhe Vicomte de Bragelonne, etj. Kapaciteti i Dumas për punë ishte shumë i madh. Ai shkruan nga mëngjesi deri natën dhe shpesh edhe nga natën deri në mëngjes. Ai e mori idenë për të shkruar romane në lidhje me historinë franceze dhe ajo nuk ishte larg nga ajo që ai pati sukses. Romanet Shumë u botuan në revista si serialet, dhe nganjëherë ai ofron dhjetra e revistave me nenet serik të njëjtën kohë.

Dumas print proces dhe çdo gjë veten, por versioni i parë i tekstit është shpesh një coworker shkroi, Maquet, apo dikush tjetër, një bashkëpunim i tillë ka ndodhur shpesh në kohë.

Fairytale Kalaja Monte-Cristo

Faleminderit për bestselleri ai shkroi, ai kishte fituar një shumë të holla. Ai ndërton një kështjellë të bukur përrallë cilën ai e quajti Monte-Cristo, në mesin e të tjerëve rrethuar nga një park të madh angleze. Dumas veten të ulur dhe për të punuar në një kullë gotik kala, ku ai ishte në çdo guri të palatuar në emër të një prej veprave të tij.

Në kështjellën, ai ka festime të mëdha, por kjo është pothuajse mysafirët vetëm se partia e tij, veten, ai ulet në kullën e tij dhe punën. Ai gjithashtu gjeti teatrin e vet, i cili vetëm do të luajnë pjesë e tij. Pas disa kohe, ndërtesa e tij dhe të ftuarit shkatërruar atë dhe kjo drejton atë në mërgim. Ai ka borxhe të mëdha, pasi kalaja dhe kreditorët e ndiqte atë dhe ai humbet edhe kështjellën e tij dhe teatrin e tij. Por sapo stuhia ekonomike pakësuar, ai kthehet në Paris, pa para, dhe sjell në një hotel të tretë-normë.

Për të shkruar një pasuri të re

Dhe kështu fillon procesin e të shkruarit e një pasuri të re. Ai jep shembullin nga Musketeer javore dhe shkruan çdo gjë në të, çështje pas çështjeje, vit pas viti. Ai gjithashtu fillon të bëjë udhëtime të gjata, të cilën ai pastaj shkruan romane rreth, ndër të tjera, i ri Terror prusian, ku ai paralajmëron për një luftë të ardhshme kundër Prusisë, por pas të gjitha fiascos, askush nuk dëgjon atë.

Dumas po i afrohet shtatëdhjetë. Publiku ka harruar pothuajse, ai merr më shumë dhe më e vështirë për të shkruar dhe të bëhet ngatërruar në romanet e tij, dhe në fund ai është i detyruar të heqë dorë punën e saj të dashur dhe shpenzon vitet e tij të fundit pranë Dieppe, me Alexandre djalin e tij Dumas Younger. Ai vdiq 5 dhjetor 1870, disa ditë para marshimit gjermanëve në Dieppe.

Dumas - Një shkrimtar i ri?

Dumas gjithashtu shkroi disa libra për fëmijë, duke përfshirë Zoti e Wilhelm Tell, por këto nuk kanë mbijetuar. Në kapërcyell erdhi disa seri të librave për fëmijë, por librat Dumas nuk ishin të përfshira, dhe nuk ishin me sa duket të jetë leximi i përshtatshëm rinjtë. Botuar të parë në vitin 1929 në Tre Musketeers Saga Fëmijëve Biblioteka dhe 1943 ishte versioni i parë i të rinjve Numërimi i Monte-Cristo jashtë. Dumas ka qenë ende lexuar dhe i dashur nga brez pas brezi të rinjve. Librat e tij i përkasin letërsisë, pra, të rinjve.

based on 4 ratings Alexandre Dumas, 2.6 nga 5 në bazë të 4 ratings
Vlerësoni Alexandre Dumas


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Alexandre Dumas ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Alexandre Dumas.

Koment mbi Alexandre Dumas

« | »