.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Të gjitha Dita e Shenjtorëve

Titulli: Feja

All Day Shenjtorët, festa që i jep trishtim, gëzim, intimitetin dhe sjell dy kujtime të mira dhe të këqija. All Saints Day është një festë festohet në mbarë botën, në mënyrë për të kujtuar vdekur tonë të dashur të festuar kohën e tyre në tokë. Në kohën tonë, kjo ditë të vijë edhe të jetë një kohë kur njerëzit mblidhen për të marr pjesë në maskaradë.

All Day Saints është i lidhur sot me festë shumë të anglo-saksone e Halloween, e cila është ekuivalente me festën tonë. Halloween dhe Dita e të Gjithë Shenjtorëve ka rrënjë të njëjta, por ndryshojnë pak në mënyrën se si të dy festat festohen. Halloween festohet nga fëmijët vrapojnë veshur rreth si fantazmat dhe si, dhe lypin për karamele. Nëse ata nuk e marrin karamele pasi vizitoi disa rezultate në shkatërrime dhe pranks të llojeve të ndryshme, dhe në mbrëmje do të ketë një darkë me familjen dhe miqtë. All Saints Day është një festë më të njohur dhe të qetë, kur ju duhet të merrni kohë për të bisedoj me familjen dhe kujtuar të vdekurit. Dy festat Halloween dhe All Day Shenjtorët bie gjatë të njëjtës periudhë në fund të vjeshtës, por me një javë larg.

Në fakt është All Dita e Shenjtorëve një traditë e mirë e vjetër që na lejon për të qëndruar deri në jetën e përditshme dhe të reflektojnë mbi jetën. Ne vajtojmë të vdekurit tanë dhe festuar jetën e tyre në tokë. Për shumë, të gjithë shenjtorët e lidhur me hidhërim mbi të afërmit e vdekur dhe për të tjerët kjo do të thotë të gjitha afërsinë Day Saints dhe një shans për të mbledhur miqtë dhe familjen së bashku për të gëzuar njëri-tjetrin duke kujtuar të afërmit tanë të vdekur dhe miqtë. Për disa të tjerë do të jetë një mundësi për të "hidhen armë" Halloween nga fshirje e pluhurit e tyre vishen dashuroj dhe paraqesin me maskaradë.

Si për të festuar të gjithë ditën Shenjtorët?

Në Suedi është e zakonshme që ne të festuar Ditën e të Gjithë Shenjtorëve duke mbledhur të dashurit. Së bashku të ngrënë darkë familjare dhe mos harroni të vdekurit. Shumë njerëz zgjedhin për të festuar jetën vdekur në Tokë, në vend se vetëm të vajtojnë ata. Kjo është bërë zakonisht duke organizuar një parti me ushqim të mirë dhe atmosferë të këndshme. Ndoshta me maskaradë e tyre? Në mbrëmje, shumë njerëz shkojnë në të afërmit e tyre të vdekur "dhe miq 'varre për të ndezur një qiri përkujtimore apo të vendosë një kurorë atje. Duke parë një varrezë të madhe gjatë ditës së të Gjithë Shenjtorëve është zakonisht një pamje e fuqishëm me mijëra e mijëra qirinj djegur mbi varret.

Koha për të gjithë shenjtorët Ditës

Dita e Shën Valentinit është një festë e lëvizshme. Kjo do të thotë se ajo festohet në data të ndryshme çdo vit. Datë më të hershme për Ditën e Shën Valentinit është 31 tetorit dhe dita e fundit kur festa mund të jetë është 6 nëntorit. Më parë ra Ditën e Shën Valentinit gjithmonë 1 nëntor dhe më pas e quajti festën vetëm 1 nëntorit. Në shumicën e vendeve të botës bie Dita Gjithë Shenjtorëve është gjithmonë në një datë të caktuar, atëherë zakonisht 1 nëntor, por pas një reforme pushime në Suedi që u zhvillua në 1772 ndryshoi datën për të lëviz. Pas një lëvizje në Parlament në vitin 1953, ajo ishte e vendosur që All Dita e Shenjtorëve është e shtunë çdo vit, të njëjtën kohë, ajo gjithashtu përcaktohet se emri do të jetë Dita e të Gjithë Shenjtorëve.

based on 34 ratings Të gjitha Dita e Shenjtorëve, 3.6 nga 5 në bazë të 34 ratings
Vlerësoni All Dita e Shenjtorëve


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Ditën e të Gjithë Shenjtorëve dhe në asnjë mënyrë në lidhje me All Day Saints.

Koment mbi gjithë ditës Mëvonshme

« |