. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Dita e Shën Valentinit

Dita e Shën Valentinit është një festë e mrekullueshme që sjell trillime për të rinj dhe të vjetër. Duke e "Shën Valentinit" tuaj për të paguar vëmendjen për këtë festës së Ditës Love valentine është e mrekullueshme. Por, Dita e Shën Valentinit nuk është në thelb në lidhje me dashurinë, por rreth një shenjtor me emrin e Shën Valentinit ose Valentinus.

Historia e ditës së Shën Valentinit

Si Dita e Shën Valentinit u ngrit nga fillimi, askush nuk e di. Çfarë mund të sigurtë të them është se ai ndoshta u ngrit brenda Kishës Katolike rreth 400 së, dhe se festa nuk është i lidhur me dashuri deri rreth mesjetë. Si dhe pse ajo u ngrit megjithatë, ka mosmarrëveshje mbi, në varësi të cilët ju kërkoni.

Teoritë mbi Ditën e Shën Valentinit

Një tregim klasik në lidhje me Ditën e Shën Valentinit ose Dita e Valentin, është në lidhje me një njeri me emrin Valentinus i cili jetoi gjatë 200-ta. Valentinus duhet të ketë qenë i dënuar me vdekje nga prerjen e kokës, pse ai u dënua me vdekje, megjithatë, ka mosmarrëveshje rreth. Arsyeja se Kisha katolike vendosi që të kanonizuar Valentinus ishte sepse ai, ndër të tjera, vetëm përpara ekzekutimit të tij t'u jepet për të fångvaktares bijës së tij.

Një histori të ngjashme tregon për një Shën Valentinit krishterë romak me emrin. Kjo histori nuk është shumë e ndryshme me atë të mëparshëm, kur ajo është në lidhje me një njeri mbi 200 të cilët u burgos dhe u dënua me vdekje me prerjen e kokës. Historia e përshkruan Shën Valentinit si një njeri i apasionuar, i cili ishte i apasionuar pas dashurisë. Kënaqësinë e tij më e madhe për të kanë qenë të ringjallet bouquets e lule në kopshtet dhe për t'u dhënë atyre për të çiftit të dashur. Një tjetër pasion duhet të ketë qenë martoheshin lovebirds rinj. Perandori Claudius II nxjerrë jashtë ligjit martesën për çiftet e reja, si Shën Valentinit sfidoi, rezultati ishte një dënim me vdekje. Në burg, në pritje të vdekjes, Valentini ra në dashuri dhe vajza rojtari-së. Para ekzekutimit të tij, një grua e re letër dashurie, nënshkruar "Shën Valentinit tuaj."

Nga kjo, ajo ka ardhur më vonë, e cila sigurisht nuk është aq i madh në Suedi, por i madh në vendet e tjera. Në SHBA, për shembull, është e zakonshme për të dhënë një "kartë" në Shën Valentinit Ditën e Shën Valentinit për dashurinë e burrit in Nëse personi të merr kartën e premton atë të jetë e Shën Valentinit për një vit.

Dita e Shën Valentinit në Suedi

Në vendet ku flitet anglisht, është Dita e Shën Valentinit , Dita e Shën Valentinit ose një festë shumë e madhe dhe e rrënjosur thellë. Kjo ditë është i dedikuar për dashurinë dhe ideja është se kushdo që nuk ka tashmë kanë një partner, për të gjetur se shumë ditë. Dita e Shën Valentinit festohet më 14 shkurt çdo vit dhe ka qenë në Suedi që nga viti 1960. Fillimisht kjo ditë ishte asgjë e veçantë dhe është vënë re nga shumë pak njerëz. Gjatë viteve 1990, ishte Dita e Shën Valentinit në kalendarin e festivalit suedeze dhe menjëherë mori një shtytje. Sot të gjithë e dimë Dita e Shën Valentinit dhe ajo festohet nga pothuajse të gjithë.

Pse ata zgjodhën për Ditën e Shën Valentinit 14 shkurt thjesht nuk e dinë. Një teori është se Valentine duhet të ketë ekzekutuar atë ditë shumë dhe një tjetër teori, e cila është më realiste, është që ju keni zgjedhur festën dashuri gjatë periudhës së vitit që shumica e njerëzve të bien në dashuri. Në pranverë dhe në muajt shkurt dhe mars janë muajt e vitit kur njerëzit të vendosin për të marrë jashtë dhe të kapur rrezet e para të diellit. Të ngroh dielli, u dogj dhe buds kënduarit zogjtë, kjo është si humor për romancë dhe dashuri.

based on 21 ratings Dita e Shën Valentinit, 3.1 nga 5 në bazë të 21 ratings
Vlerësoni ditë kjo e Shën Valentinit


Schoolwork Related
Vijim janë punë e shkollës është e gjitha në lidhje me Ditën e Shën Valentinit ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Ditën e Shën Valentinit.

One Response to "Ditën e Shën Valentinit"

  1. Elsa Lovisa Brattlund më February 24, 2012 at 02:02 #

    Po kjo mund të jetë një problem me sende të zemrës. Vetë, takova një djalë i ri dhe ne kishim një "flasin" në lidhje me marrëdhënien tonë në Ditën e Shën Valentinit. Ai ka një vajzë dhe unë ishim të dashurin kur u takuam. Ai dëshiron që ne të vazhdojë të përmbushë ndërsa ai ka marrëdhënie të tij të përhershëm me vajzën tjetër.

Koment mbi Ditën e Shën Valentinit

« | »