.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Energjisë elektrike të Përgjithshëm

Një atom është e përbërë nga një bërthamë, e cila është e ngarkuar pozitivisht dhe elektroneve, të cilat janë të ngarkuar negativisht. Elektronet rrotullohen në orbitat rreth bërthamës. Atomi si një e tërë është elektrikisht neutrale, sepse ka aq shumë elektronet negative rreth bërthamës, si akuzat pozitive të bërthamës. Në qoftë se një atom humb një ose më shumë elektrone, akuzat tepërt pozitive. Ajo është quajtur një jon pozitiv. Nëse atom kap një ose më shumë elektrone, ajo mund të jetë një rritje e akuzave negative. Ajo është quajtur një jon negativ.

1.Statisk elektrike

Nëse ju fshij dy objekte kundër njëri-tjetrit, të dy objekte të bëhet ngarkesë elektrike. Kjo është për shkak se elektronet duke kërcyer nga një objekt në tjetrin. Objekti i cili ka marrë elektrone, elektronet tepërta dhe të bëhet i ngarkuar negativisht. Subjekti i dytë, i cili ka humbur elektrone, kanë një tepricë e akuzave pozitive dhe për këtë arsye bëhet e ngarkuar pozitivisht. Ky fenomen quhet elektriciteti statik. Sa më shumë elektrone u hedhur mbi, aq më i madh diferencial ngarkuar në mes të objekteve. Ata thonë se ka një tension mes objekteve. Objektet me të njëjtin sprapsin ngarkuar, zmbraps, njëri tjetrin. Objektet me pagesë ndryshme tërheq, tërhequr me njëri-tjetrin.

Elementet 2.Galvaniskt

Nëse ju vënë poshtë dy pllaka të ndryshme metalike në një kripë të lirshme krijon një tension mes dy pllaka metalike. Metale të ndryshme të prodhojë tensione të ndryshme. Kjo është quajtur një elemente galvaninskt. Tensionit në mes të pllakave mund të përzënë një rrymë, e cila për shembull, mund të jetë një llambë në dritë. Me dy pllaka identike metalike, nuk ka tension në të gjitha. Një elektrik dore zakonshëm është një shembull i një element i panatyrshëm. Këtu përdor karbonit dhe zinkut, e cila ofron një tension prej 1.5 volt. Midis carbons dhe zinkut janë zgjidhje liquorice, shpesh të zhytur në ulluk.

3.Ström, tensionit dhe rezistencës

Aktuale elektrike, unë, elektronet në lëvizje. Aktuale elektrike është i matur në Amper, një instrument matës për njësitë e tanishme ammeter.

Tensionit, U, të krijuara nga një ndryshim pagesë është "fuqia" që drejton aktuale e tutje. Tension është i matur në volt, V.
Instrumenti matës për njësitë e tensionit voltmetër.

Rezistencë, R përfaqëson një rezistencë ndaj rrymës. Rezistenca është i matur në ohms. Instrumenti matës quajtur ohmmeter.

Tension i madh shkakton aktuale të madh. Rezistenca e madhe shkakton lumë të vogël.

4.Ohms ligj

Ky ligj i jep një marrëdhënie në mes të tanishëm, tensionit dhe rezistencës. A ju dy nga këto, mund me ligjin om llogaritur tretën.

Ligji om: V = unë • R

5.Ledare dhe izolues

Substancat që kryejnë të energjisë elektrike janë quajtur përçuesve. Të gjitha metale të zhvillojë energji elektrike. Më të mirë janë argjendi dhe bakri. Edhe uji dhe trupi i njeriut zhvillon energji elektrike. Substancat që nuk kryejnë të energjisë elektrike janë quajtur izolatorëve. Shembujt përfshijnë gome, porcelani, plastike dhe ajrit. Ka edhe superconductors që çon strömm por rezistencë jashtëzakonisht të vogël, por këto do të punojnë vetëm në një temperaturë prej rreth -200 gradë Celsius.

6.Magneter dhe Elektromagnetizmi

Një magnet i përhershëm është një objekt që "gjithmonë" janë magnetike. Ajo ka një fund në veri dhe një Polin e Jugut. Përfundon janë quajtur nganjëherë polet. Përfundon Barabarta sprapsin njëra-tjetrën dhe të veçanta përfundon tërhequr njëri-tjetrin. Gjilpërë busull është një shembull i një magnet i përhershëm. Gjithashtu, Toka është një magnet i përhershëm, sepse është një fushë magnetike rreth Tokës. Kjo është fushë magnetike që ndikon gjilpërës busull.

7.Elektromagneter

Në qoftë se çon aktuale nëpërmjet një dirigjent, është një fushë magnetike rreth dirigjent. Ky është një shembull i elektromagnetizmit. Për fushë magnetike do të jetë e fortë, ju mund të përfundojë tela në një spirale. Një electromagnet mund të përbëjnë një spirale, si aktuale kalon nëpër. Spiralja mund të jetë një shtyllë në veri dhe një në jug pol, si një magnet i përhershëm. Për të marrë një electromagnet fortë do të shkojë një rrymë të madhe me spirale, ajo do të marrë shumë kthehet, dhe të pajisen me një bërthamë hekuri. Anulimi i një electromagnet duke thyer aktuale.

8.Generatorer dhe transformatorët

Nëse fushë magnetike në afërsi të një ndryshimi editorial formuar një aktuale në dirigjent. Kjo aktual quhet induksion aktuale. Në këtë parim është i bazuar
gjenerator. Ajo mund të përbëhet nga një magnet i cili rrotullohet pranë një spirale. Atëherë mbajtur ndryshuar fushë magnetike ngjitur me spirale dhe formimin e një rrymë induksionit në spirales. Kjo është mënyra aktuale me daljen tonë vijnë për të. Një transformator është përdorur për të ndryshuar tensionit dhe aktuale. Ajo përbëhet nga dy mbështjellje me numër të ndryshëm të revolucioneve, i cili ulet në një bërthamë të përbashkët hekuri.

Energjia 9.Elektrisk dhe fuqia

Efekti, P, duke folur për mënyrën se si shpejt një pajisje elektrike mund të konvertohet në energji elektrike në një formë tjetër të energjisë. Pushteti është i matur në vat, W energjisë elektrike varet aktuale dhe tensionit janë.

Energjia elektrike, E, përcaktohet nga fuqia e një pajisje dhe se sa kohë është e lidhur. Shpesh energjia pėrcaktuara me W vend me E.

Energjia është i matur në joules, J në përdorim të energjisë elektrike është shpesh vat dytë, ws, në vend të joules. Një vat e dytë është sa një xhaul. Për të matur energjitë më të mëdha elektrike përdor kilovat orë, kWh. Nëse fuqia 1 vat është e angazhuar në një të dytë, ka shpenzuar 1 WS. Nëse energjisë 1000 watts është e angazhuar në një orë, ka konsumuar 1 kWh. Nëse ju të kalojë aktuale nëpër një dirigjent është dirigjent i nxehtë. Kjo dukuri ka qenë përdorur në një shumë e pajisjeve të thjeshta elektrike. Disa shembuj përfshijnë thotë dolli, hekur dhe radiatorëve elektrike.

based on 1 rating Energjisë elektrike përgjithësi, 2.0 nga 5 bazuar në 1 vlerësim
Elektrike Shkalla e Përgjithshme


Projektet Related shkollore
Në vijim është schoolwork që kanë të bëjnë me energji elektrike të Përgjithshëm ose në asnjë mënyrë në lidhje me energji elektrike të Përgjithshëm.

One Response to "inxhinieri General elektrike"

  1. Felicia më 15 prill, 2008 at 1:57 #

    ese shumë të mirë, testi javë dhe kjo ndihmë shumë! Falemnderit.

Koment energji elektrike Përgjithshme

« | »