.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Lufta Civile Amerikane

Tema: Lufta

Në vitin 1860, Abraham Lincoln u zgjodh president.
Kjo do të thotë se 11 shtetet jugore dalje. Së bashku, këto 9 milion banorë, prej të cilave 4 milion janë slavar.Lincoln ishte vendosur për të mbrojtur unitetin, shpërtheu lufta civile.
Një nga arsyet që shpërtheu lufta në shtetet jug argumentuan se skllavëria ishte një prodhim i pambuku dhe duhanit. Por ata ishin të varur financiarisht në kultivimin e duhanit dhe pambuku.
Ata pastaj kërkuan tregtinë e lirë ndërsa shtetet e veriut që kishin një industri në rritje të shpejtë dëshironte për të mbajtur dhe për të zgjeruar më tej tarifat e saj

Shtetet veriore u kundërshtuan edhe skllavëria dhe kërkoi që ai të shfuqizohet.

Mënyra politik erdhi Abraham Lincoln nga Partia Republikane. Njerëzit që jetonin në shtetet e veriut ndryshonte dy shtetet Jugut ekonomike, shoqërore dhe kulturore të orientuara.

Kur shpërtheu lufta, ajo ishte States Veriore superiore në det dhe do të mund të bllokojë portet e jugut dhe të parandalojnë eksportin e tyre.
9/4 1865 detyroi ushtrinë Union South nën General Lee që të dorëzohen.

Shtetet veriore kishte fituar në këtë mënyrë, Bashkimi u rivendos dhe skllavëria u hoq edhe në shtetet e Jugut.

based on 4 ratings AMERICAN luftës civile, 0.9 out of 5 bazë të 4 ratings
Vlerësoni Luftës Civile Amerikane


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Luftën Civile ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Luftën Civile.

Koment American Civil War

|