.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Lufta e Dytë Botërore

Topic: Lufta

Hyrje

Lufta e Dytë Botërore ishte një luftë që zgjati nga 1939 - 1945 Një nga arsyet kryesore që lufta ishte për shkak se ata paqja ashpër kërkon Gjermania bëri pas Luftës së Parë Botërore.
Ajo u quajt Traktati i Versajës dhe nënshkruar në pallatin e Versajës më 1919 kushtet në aspektin e detyruar Gjermani:
- Fajësinë në luftë dhe kishte për të paguar një krigsskadstånd disa miliardë marka ari.
- Kufizojnë ushtrinë gjermane për vetëm 100 000 burra dhe për të zvogëluar flotën në një anije disa të lehta dhe rekrutimit të ndaluara.
- Kthimi i zonave të mëdha.
-
Një arsye tjetër ishte se Gjermania vazhdoi sulmin kundër Polonisë.
Rusia dhe Gjermania kanë rënë dakord për të ndarë Poloninë në dy pjesë dhe u bashkua me një pakt jo-agresioni.
Udhëheqësi rus Stalini dhe Hitleri, udhëheqës i Gjermanisë, duket se bien dakord.
Gjermania sulmuan nga perëndimi dhe Rusia nga lindja.
Tanke gjermane depërtuar me shpejtësi në vend dhe bombarduesve që bombarduar mbi Poloninë.
Ushtria polake nuk kishte shumë për të vendosur kundër gjermane, Polonia vazhdoi sulmin me lances dhe shpata.
Pas vetëm dy javësh ai kishte marrë përsipër Poloni, kjo u quajt Blitzkrieg.
Dy ditë pas sulmit në Poloni, Britania dhe Franca i shpalli luftë Gjermanisë.
Por të dy anglezë dhe francezë ndjehet inferior ndaj gjermanëve.

Adolf Hitleri ishte njeriu që e filloi luftën. Ai ka lindur në një qytet të quajtur Braunau am Inn, Austria 20 prill 1889 dhe ishte fillimisht një artist dështuar. Por, kur Lufta e Parë Botërore filloi në vitin 1914, ai u bë një trupor dhe ka marrë disa medalje.
Pas luftës, Hitleri vendosi të bëhet një politikan dhe u bashkua me partinë "Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei" (NSDAP) dhe ishte në krye të propagandës së partisë. 1921 ai u bë kryetar i Partisë nazist.

Më 8 nëntor 1923, Hitleri bëri një "grusht shteti" në një bodrum të birrës, por nuk arriti. Anëtarët e partisë Gjashtëmbëdhjetë u vranë dhe Hitleri u arrestua. Ai u dënua me pesë vjet burg. Ndërsa ishte në burg ai shkroi librin "Mein Kampf" (Mein Kampf).
Në librin e fëmijërisë së Hitlerit dhe edukim, ëndrrat e tyre artistike, si Austria do të mund të jetë i lidhur në Gjermani dhe përvojat e tij gjatë Luftës së Parë Botërore.

Partia NSDAP u rrit në një lëvizje masive, dhe në vitin 1933 partia mori pushtetin në Gjermani. Adolf Hitler bëhet diktator i Gjermanisë dhe të përballen me një ekip në mënyrë që NSDAP bëhet palë e autorizuar vetëm.

Propaganda e Hitlerit se ishte Judejtë, që filluan Luftën e Parë Botërore, ata ishin të poshtër dhe tradhtar udhëhequr Judenjtë u persekutuan u goditi, dhe vranë çifutët humbur shërbim të qeverisë. Ata dogjën libra të shkruar nga autorë hebrenj. Njeriu tvångssteriliserar jevgj, e mendërisht vonuar, dhe me ngjyrë gjermanët.

Në mes 1939 deri në vitin 1941 Hitleri pushtoi Norvegjia, Danimarka, Holanda, Belgjika, Jugoslovanien, Greqia, Estoninë, Letoninë dhe Lituaninë.
Aq sa ai erdhi në një grimë të mirë të BRSS.

Holokausti

Holokausti i hebrenjve, mund të thonë se ka qenë duke shkuar në për moshat. Çifutët kanë, ndër të tjera u akuzua se kishte vrarë Jezusi dhe ata nuk e kam si Judenjtë, sepse ata nuk e kishin pranuar Jezusin si Mesia. Dhe gjatë Vdekja Zi 1300 epitelit bë hebrenjtë akuzoheshin se kanë helmuar puset. Por pas Revolucionit francez ra çifut urrejtjes dhe hebrenjtë janë dhënë shtetësinë e plotë. Por kur Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani Holokaustit filloi përsëri, por këtë herë ajo ishte jo vetëm hebrenjtë të cilët kanë qenë zhdukur, por edhe homoseksualët, njerëzit e hendikepuar, socialistët, komunistët, jevgj dhe Dëshmitarët e Jehovait.

Hebrenjtë u dëbuan nga shtëpitë e tyre dhe kishte për të kaluar në një të ashtuquajtur geto. Në geto mund të jetojnë disa mijëra njerëz dhe ata jetonin disa familje në çdo shtëpi.
Jeta në geto ishte në gjendje të keqe, nuk kishte pothuajse asnjë ushqim, sëmundje e përhapur dhe ata shpesh kishin higjiena. Në geto njerëzit jetonin deri nazistët dërgoi në kampet e shfarosjes. Ghetto lehtësuar shumë nga nazistët, sepse ata të gjithë ishin mbledhur në një vend.

Si mund të ndodhë Holokausti pjesërisht për shkak të krizës ekonomike, (Traktati i Versajës) Gjermania ka pasur dhe se si hebrenjtë vazhdimisht u fajësuan për të.
Ajo doli me propagandë duke thënë se hebrenjtë ishin duke u përpjekur për të marrë mbi botën dhe se gjithçka që ishte e keqe ishte faji i të Judejve.
Njerëzit gjermane besonin në Hitlerit dhe anti-semitizmit u rrit me shpejtësi në Gjermani.

Tabela më poshtë tregon shtetet që kishin humbjet më të mëdha:

Shteti Gjithsej viktima viktima ushtarake

Bashkimi Sovjetik 27 000 000 5 500 000 + të paktën 3 milion POWs
Gjermani 7 300 000 4 300 000 + rreth 1 milion POWs
Japonia 2 000 000 1 500 000
China 13 000 000 3 200 000
Polonia Rreth 6 000 000 250 000
Britania 452000382600
Itali 700000350000
Jugosllavia 1 700 000 300 000
Franca 600000200000
USA 407000401000
Finlanda 85 000 82 000

(Është e vështirë për t'i dhënë atyre shifra të sakta për sa ka pasur që kanë vdekur)

Lufta e Dytë Botërore, Holokausti ishte konflikti i parë i madh ndërkombëtar në të cilin numri i viktimave civile ishte shumë më i madh se sa numri i ushtarëve të rënë.

Sot jetojnë ende njerëz që nga Lufta e Dytë Botërore, dhe disa prej tyre mohojnë se ata e dinin në lidhje me Holokaustin po ndodhte me Judenjtë, dhe se asgjë që është thënë se ka ndodhur. Ndërsa ka të tjerë që thonë se kjo ka ndodhur dhe që mendojnë se Hitleri kishte të drejtë.

Procesi historik

1933: Kampi i parë përqendrimi është themeluar në Gjermani dizajnuar për njerëz që ishin konsideruar të jenë kundërshtarët e nazizmit. Megjithatë, pasi pothuajse të gjithë janë liruar.
Hebrenjtë janë të lejuar më që të punojnë në librat e shtetit dhe hebrenj djegur në zjarre të mëdha.

1934: Ligjet janë krijuar ku martesat mes gjermanëve dhe racave të huaja ose të gjermanëve të dëmtuar ndaluar. Hitleri shpall veten Führer e të ashtuquajturit "Rajhut të Tretë", homoseksualët janë arrestuar në të gjithë Gjermaninë.

1935: Dëshmitarët e Jehovait janë të përjashtuar nga shërbimi civil dhe shumë u arrestuan. Hebrenjtë të cilët janë ende në foreclosure krahun e ligjet e Nurembergut. Ligjet Nurembergut përfshirë ndër të tjera se hebrenjtë nuk janë të klasifikuar si një qytetar gjerman. Dikush mund të thotë se hebrenjtë e kanë humbur tani të gjitha të drejtat e tyre.

1936: Heinrich Himmler emërohet shef i policisë gjermane.

1938: Të gjithë hebrenjtë kishin pasaportat e tyre të shënuara me një j kuqe, të cilat përbënin një çifut. Nazistët dogjën sinagogat e Judenjve dhe shkatërrimin e mijëra dyqane hebre, i njohur gjithashtu si Kristallnacht.

1939: Të gjithë hebrenjtë në Poloninë e pushtuar janë të detyruar të veshin yllin e Davidit.

1940: Nazistët fillojnë eksperimente me gaze të ndryshme për dy arsye, së pari ishte shumë efikase dhe së dyti, për të shmangur ekzekutimet me armë zjarri për shkak se ajo nuk ishte e mirë për moralin e ushtarit. Gjermania zë duke përfshirë Danimarkën dhe Norvegjinë, por Suedia mbetet neutral.

1941: Himmler urdhëron që një konentrationsläger të ndërtohet në Auschwitz Birkenau me emrin. Gjermania pushton sovjetik dhe einsatzguppen fillojë një masakër masive në zonat në lindje të Polonisë.

Në 1942:
Nazistët paraqet "zgjidhje përfundimtare". Ajo përmbante planet për të fshirë të gjitha çifutët e Evropës. I parë i shumë culls u zhvillua në Auschwitz-Birkenau, ku u konsideruar të paaftë u dërguan në dhomën e gazit. Policia franceze arrestoi pas presionit nga gjermanët rreth 22'000 frëngjisht Judejve.

1943:
Forcat sovjetike të mposhtur gjermanët në Stalingrad.
Hitleri nuk i pëlqen njerëzit duke folur hapur për "zgjidhjen përfundimtare të çështjes hebraike", siç ai e ndalon publikun për të folur në lidhje me të. Një kryengritje shumëllojshmëri shpërthen në ton të ndryshme.

1944:
Gjermania zë Hungari dhe pastaj të fillojë deportimin popullatën e saj hebreje. D-Day, kur aleatët perëndimorë (SHBA, Britania e Madhe) trupat shkojnë në breg në aleate Normandi. Hitleri mbijeton një sulm me bombë nga ana e zyrtarëve gjermanë. Kampi Majdanek është çliruar nga Ushtria e Kuqe sovjetike. 2897 Cigan gazuar në një natë në Aushvic. Auschwitz nxjerrje gazi pushon.

1945: Të burgosurit në përqendrim / kampet e vdekjes Auschwitz detyruar të shkojnë në Gjermani në atë që erdhi në të përshkruhet si një vdekje marshojnë në kampin e përqendrimit Bruto-Rosen. Ata që u konsideruan shumë të dobët për mars kishin mbetur në kamp dhe të çliruar një javë më vonë nga Ushtria e Kuqe. Gjermanët ishin përpjekur të dilnin dhomat e gazit dhe krematoriumet para se të niseshin nga kampi. Pjesa tjetër e kampet e përqendrimit dhe të punës çliruar dhe lufta ishte pothuajse gjatë. Hitleri kryen vetëvrasje më 30 prill dhe lufta është e gjatë 8 prill.

Përqendrimi

Pasi burri i kishte depërtuar çifutët në getot e vogla deportuar ata në një kamp përqendrimi. Unë mund të përshkruaj vetëm një kamp të përqendrimit nga ajo që unë e di, ajo sigurisht që është shumë më e tmerrshme në realitet.
Kur transportimin Judenjtë mënyrë që ata të depërtuar në sa më shumë të jetë e mundur në çdo transport me tren, ata nuk kishin ushqim apo ujë. Ajo mund të marrë disa ditë para se ata të arritur në kampin e vdekjes. Udhëtimit me tren ishte e tmerrshme, por e tmerrshme ishte kur treni arriti në kampin e përqëndrimit.
Fëmijët e vegjël, të moshuarit dhe ata që nuk janë konsideruar të aftë për punë u dërguan në një drejtim. Që nga shtrëngimi prerë ato dhe kishte për të marrë jashtë të gjitha rrobat e tij. Nazistët thanë se duhet të marrë një dush pastaj mori një sapun të kundërt dhe e dërgoi në një dhomë me gaz. Ata nuk e dinë nëse kjo do të gazuar dhe që ajo do të marrë së shpejti frymën e fundit. Nga rubinetat brenda "dhomës dush" erdhi gazin në vend të ujit.
Ata kanë përdorur një gaz të quajtur Zyklon B, nëse ju thithni gazit gërryen mushkëritë e lënduar dhe ju merret fryma. Ajo duhet të ketë qenë një vdekje e tmerrshme. Kur të gjithë ishin të vdekur bënë hebrenjve të tjera ata duhet të kujdesen për furrat e mëdha ku ata djegur kufomat. Nëse ju nuk i gazuar me vdekje, keni pasur për të punuar deri në se njeriu nuk ishte i aftë për të punuar më gjatë dhe më pas vrarë njeri. Punët shkonin nga ndërtimi i shtëpive për të kryer kufomat. Nazistët ishin shumë të vështira për njerëzit që kanë jetuar në kampet e përqendrimit. Ata mori keq me ushqim, ujë, fle dhe njeriu u rrahur, rrahur gjatë gjithë kohës. Kur ju të fjetur njeri të ulët në vetëm bordet e vështirë druri. Gjermania ka pasur disa kampe përqendrimi, por Aushvici ishte më e madhe:

Auschwitz është e vendosur në një fshat polak të quajtur Oswieciem dhe është e vendosur në Poloni perëndimore. Oswieciem pushtuar nga Gjermania dhe më pas emri u ndryshua në Auschwitz. E gjithe zona ishte 40 kilometra katrorë. Aushvici ishte një kamp përqendrimi me dhomat e gazit. Ajo përbëhej nga tri pjesë kryesore, Auschwitz I, II Auschwitz, Birkenau, dhe Auschwitz III Monowitz.
Në Aushvic vdiq aty rreth 1,1 milion njerëz. Ka pasur tri arsye specifike se gjermanët ndërtuar me Aushvicin atje.

• Vendi ishte shumë e shkretë aq SS mund të ketë një të trajtojë të mirë kështu që nuk kishte asnjë paautorizuar në atje.
• Nuk ishte një kryqëzim hekurudhor në mënyrë që ata të mund të marrin njerëzit nga e gjithë Evropa.
• Kazermat mbetura polake ata mund të vënë të burgosurit në.

Shifrat qendrore

Adolf Hitleri kishte pozitën më të lartë në Gjermani, ai ishte personazhi kryesor në të gjithë gjë, asnjë vendim nuk është marrë pa lejen e tij. Ai ishte diktatori i Gjermanisë.

Heinrich Himmler Luitpold ishte kreu i SS dhe shef i SS, Reichsfuhrer-SS, shefi Himler ishte përgjegjës për të përqendrimit dhe shfarosjes kampet dhe Einsatzgruppen të.

Paul Joseph Goebbels ishte Ministri për Iluminizmit Publike dhe Propaganda në Gjermaninë naziste. Ai ishte gjithashtu kancelar i Gjermanisë në një ditë, nga Adolf Hitleri vdiq 30 prill 1945 deri në vdekjen e tij ditën tjetër.

Hermann Wilhelm Göring ishte një politikan gjerman, ushtarake, Anëtar i Parlamentit për Partinë Nacional Socialiste Gjermane të Punëtorëve në vitin 1928, kryetari gjerman i Parlamentit në vitin 1932, Field Marshal në vitin 1938, Marshall i Mbretërisë më 1940 Shefit të Forcave Ajrore gjermane, Luftwaffe.

based on 14 ratings Lufta e Dytë Botërore, 2.1 nga 5 në bazë të 14 ratings
Shkalla e Luftës së Dytë Botërore


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Luftën e Dytë Botërore, ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Luftën e Dytë Botërore.

Një përgjigje të "Luftës së Dytë Botërore"

  1. Margit Üprus më 6 janar, 2009 në 03:11 #

    Arsyeja se Adolf Hitleri mund të jetë një artist ishte se Judenjtë kishin marrë përsipër pushtetin në Gjermani. Çifutët nuk kishin vend në atë kohë, ai mori pas Luftës së Dytë Botërore vendi e Judenjve, ajo do të zëvendësojë vuajtjet që kishin të qëndroj kampet e punës dhe e përqendrimit, ku ata u shpëtuan nga amerikanët. Por amerikanët e kuptojnë sot se gjermanët kishin të drejtë dhe se u vjen keq që bombarduan poshtë shtëpinë e Hitlerit në Salzburg. Tani për tani, kriza financiare në Shtetet e Bashkuara përsëri.
    Unë besoj se Hitleri nuk ka bërë vetëvrasje, që rasti mund të vajza e Stalinit të kryer vetëvrasje në mënyrë që babai i tij ishte vrasës masiv. Unë besoj se Hitleri u arratis në Amerikën e Jugut, ku ai jetoi deri në 80 - shekulli. Kështu që unë nuk fare të vetëvrasjes së tij. Por ju duhet të jetë një burim pak kritike. Sigurisht nuk duhet të vrasin njerëz, por sepse Judenjtë kishin vendin e tyre në mënyrë që ata të kërkuar për të marrë përsipër Gjermani dhe tregun botëror në çdo mënyrë dhe ajo sigurisht që është në librin e Hitlerit gjithashtu. Një nuk mund t'i kërkojë gjykatës, sepse ishin aq dinak si dhelpra. Mënyra e vetme se ishte një kamp të punës. Sepse ata nuk mund të punojnë pa mashtruar të tjerët. Amerikanët kishin frikë nga gjermanët, sepse ata kishin fuqinë në të gjithë Evropën. Hitleri mori traktet e madhe e tokës është në mënyrë të sigurtë, ai shkroi në librin e tij shumë. Unë do të të vërtetë si për të lexuar atë libër, ku e vërteta është. Çdo gjë tjetër është vetëm propagandë. Ajo tha se siç thonë suedezët ju duhet të jetë kritik, dhe unë jam shumë. Grerëz.

Koment mbi Luftën e Dytë Botërore

« | »