.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Motori me avull

Subjekti: Shpikje

Përshkrimi teknik

Me ndihmën e motorit avull, energjia e ngrohjes është konvertuar në energji kinetike. Uji është zier në një kazan, në mënyrë që ajo merr në avull nën presion. Në një cilindër ndikon në presionin e avullit të pistonit, i cili nga ana e tij bart punën mekanike. Motorë me avull para të përdorura për të pompuar ujin nga minierat, të cilat i kishte përdorur më parë pompa kuaj. Prandaj numërohen motor me avull pushtetin në kuaj-fuqi, atëherë ju e dinte se sa (i lodhur dhe i mërzitur), kuajt do të zëvendësojë. Pompat mund të përdoren një lëvizje reciprok direkt. Përndryshe ka një kallam lidh cili transmeton fuqinë në një bosht rradhës.

Pistoni mund të jetë e vetme ose të dyfishtë duke vepruar. Një mekanizëm valvul kontrollon trysninë e avullit të alternuar tek një ose në anën tjetër të pistonit të një cilindër të dyfishtë vepruar me avull. Kështu zhvillon forcën në të dy drejtimet. Nëse makina ka dy cilindra, i cili punon me një ndryshim çerek të kthehet, ajo mund të nisë vetë, sepse gjithmonë të paktën një cilindër është në fazën e punës. Për shembull, një motor me avull nuk do të jetë i dobishëm në qoftë se keni pasur për të shtyrë në kohë atje! Dy të dyfishtë-veprojnë cilindra me avull korrespondojnë në këtë drejtim, një mandat katër-cilindër dy-stroke motor me djegie të brendshme, ose një tetë-cilindër motor katër-stroke.

Avulli gjeneruar në një kazan, e cila në parim mund të pushohen nga puna me asgjë. Tradicionalisht qymyr, i cili ka qenë shumë në Angli, dhe që përfshin një shumë energji.

Në një termocentral anije ose më të mëdha mund të përdorin një turbinë me avull në vend të një motor me avull pistoni, por parimi është i njëjtë. Efikasiteti i nxehtësisë në energji mekanike (dhe në të energjisë elektrike), nuk është aq e lartë, rreth 30-40%. Burimi i ngrohjes mund të jetë vaj, qymyr, biokarburanteve ose energjinë bërthamore.

Analiza

Përdorimi i motorëve me avull ishte një nga themelet e revolucionit industrial. Ajo nuk ishte më aq i varur nga hidrocentralet për pompa minierave dhe makina. Ajo mundësoi transportin efikas me anije dhe hekurudhor. Në kombinim me makina të reja, kryesisht në industrinë e tekstilit angleze u ngrit industritë prodhuese që mund të operohen në një shkallë të madhe.

Përdorimi më i madh i motorëve me avull ishin gjatë viteve 1800, para se të motorëve me djegie dhe energji elektrike fituar rëndësi më të madhe. Por në një mënyrë do me avull-revolucion ende. Përdorimi i lëndëve djegëse fosile është rritur në mënyrë dramatike dhe është duke kërcënuar klimën e tokës. Në Kinë, duke hapur një fabrikë të re të madhe të energjisë së qymyrit çdo muaj.

Përfundim

Teknologjia me avull ende na jep mundësi të mira, ajo mund të përdoret siç duhet. Dikush mund, si në Vasteras, duke përdorur bio-karburantet, dhe pushtet-ngrohjes Shfrytëzimi kjo për të dy energjisë elektrike dhe ngrohjes në të njëjtën kohë. Në këtë rast, efikasiteti i përgjithshëm më shumë se dyfishi. Por për fat të keq kjo nuk është e mjaftueshme. Zjarret Man edhe këtu me qymyr, dhe fitilin e tepricën e nxehtësisë në Mälaren për të prodhuar më shumë energji elektrike. Kërkesa për energji elektrike është aq i madh se ajo fillon bimë të reja të energjisë, nganjëherë bazuar në gaz natyror ose qymyr.
Motori avull, makineria piston me një ose më shumë Pistons lëviz reciprokisht dhe konverton energjinë e avullit të ujit të ose më pak të presionit të lartë në punë mekanike. Edhe të ashtuquajturat motorët rrotullues me avull me rotors klafförsedda kanë ndodhur (James Watt në 1781, vëllezërit Alrik dhe Oscar Hult 1895). Origjina përmirësimi Watts e Newcomens motor me avull atmosferik përmes futjes së kondensator të veçantë (1769). Watts makinë e vetme që vepron (të cilat vetëm njëra anë pistoni është e ekspozuar ndaj presionit të avullit) të zhvilluara në vitin 1782, një makinë të dyfishtë duke vepruar në të cilën valvulave (më vonë një rrëshqitje ndërtuar nga William Murdock 1799) furnizon avull për pistoni alternuar njërën apo anën tjetër. Në makinë e zgjerimit (Watt 1782) merr furnizimin me avull vetëm rreth gjysma e betejës (dmth lëvizje pistoni mes kthese pikë). Gjatë pjesës së mbetur të betejës zgjeron avull vazhdoi konvertimin e energjisë.

Rritja në fuqi në makina të vetme cilindër do të kishte çuar në një madhësi groteske të cilindrit. Për këtë dhe shumë arsye të tjera zhvilluar një makinat multi-cilindër në të cilën avull ose është e ndarë në dy cilindra të barabarta (makinë binjak) ose në dy në seri rrodhi nëpër cilindra, zgjerimi fillon në një cilindër të lartë presion dhe ka përfunduar në një cilindër të ulët presion (kompoundmaskin, Jonathan Hornblower 1781). Kompoundmaskinen ka zhvilluar në treshe dhe kvadrupelexpansionsmaskiner.

Drain avull është ose në të hapur (në të ashtuquajturën friblåsare, gjithashtu i quajtur të pashembullt makina presion të lartë), ose në një kondensator ku avull është restauruar ujit (makina kondensim). Presioni në kondensator korrespondon me temperatura e ujit ftohës dhe të bëhet rreth 0.05 bar (5 AKP), duke rezultuar në një shfrytëzim më të mirë të përmbajtjes së energjisë me avull, por rreth 2/3 e inputit të energjisë është e humbur gjithsesi me ujë ftohës. Presioni i ulët do të thotë një fluks të madh të vëllimit të avullit në prizë, i cili kufizon fuqinë e motorët në rreth 12,000 kW. Friblåsarna marrë përdorimin e përgjithshëm të hershëm në ånglokomotiven, ndërsa makina kondensimit dominuar në mesin e benchtop dhe sjöångmaskiner.

Dy lloje themelore të motorëve me avull mund të dallohen: Makinat horizontale (me cilindra horizontale) dhe makina vertikale. Harton të tjera kanë qenë, për shembull, makinat me lekundese cilindra që kanë ekzistuar në këtë zonë detare. Motori me avull është zhvilluar plotësisht rreth 1910, para se motori dizel dhe turbinë me avull mbaroi zhvilluar. Motori më i mirë me avull efikasiteti ishte atëherë në rreth 25%. Nga të dhënat avull (presioni dhe temperatura) më pas u shkallëzua dhe motor me avull plotësohet me efikasitetin e turbinave të ujërave të zeza është rritur për rreth 30%. Kur efektet e 12 000 kW, merr motor nafte dhe turbinë me avull gjatë, sepse ata nuk kanë kolvångmaskinens kufizime. Në efekte shumë të mëdha (në rangun e 40 MW - 1000 MW) turbinë me avull supreme.

Histori

Motori i parë me avull industrialisht i dobishëm është ndërtuar nga fallsifikimit kampioni anglez Thomas Newcomen në 1712. Kjo ashtuquajturi motor me avull atmosferik kishte një vertikale, në cilindër saj fund e sipërme të hapur. Prandaj, anën e sipërme pistoni qëndronte nën ndikimin e vazhdueshëm të presionit të ajrit të ambientit (presioni atmosferik). Hapësira ekzistues poshtë të pistonit të mbushur alternuar me avull (ku balonë nëpërmjet rrezja hapit ngrihet nga pesha e shufra pompimit në fund të dytë te krahut) dhe për të ftohur nga injektimi i ujit të ftohtë, ku avulli kondensohet dhe vakum ndodhur në cilindër. Presioni atmosferik pastaj shtyrë pistonin poshtë përsëri. Makina të tilla janë përdorur për kullimin e minierat e qymyrit angleze. Ata kishin një efikasitet prej rreth 0.4% dhe shpenzuar sasi të mëdha të qymyrit. Motori i parë me avull në Suedi ishte një makinë Newcomen që Marten Triewald ndërtuar në 1728th minave Dannemora

Njerëzit David Stone

based on 36 ratings Motori me avull, 2.3 out of 5 në bazë të 36 ratings
Shkalla motor me avull


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim është schoolwork që kanë të bëjnë motor me avull ose në asnjë mënyrë në lidhje me motor me avull.

Komenti motor me avull

|