.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

GRASS pambuku

Pambuk bar është një sedges që si emri sugjeron ngjan pambuk. Në latinisht, kështu quhet angustfolium Eriphorum (narrowleaf) dhe i takon gjini Cyperaceae.

Pambuk bari rritet në kënetave dhe bogs dhe fusha të tjera me lagështi të tilla si livadhet në të gjithë Suedi, ku ajo ndonjëherë mund të përhapet jashtë krejtësisht si imazhin e ardhshme. Çfarë ju shihni në këtë foto nuk është lule aktual por kjo është lule pak të verdhë poshtë, ajo që ju shikoni është Koleksionet e saj frutash leshtë. Ajo është e këto "topa push", e cila është bërë një karakteristikë lloj i leshit livadh dhe këto janë topat push që janë bërë zona e saj që recurs më vonë në tekst. Flokët e bardhë ose veshët është ajo që rrethon fruta dhe është e dobishme në përhapjen që ndodh me të kuq. Fletë Ängsullens është i vogël, rreth 2-6 mm e gjerë, të errët gjelbër dhe pjatë. Axsamlingen kanë 1-3 bracts. Veshët janë rrafshuar, axskaft qetë cili zakonisht ulen 06:57 së bashku.

Lesh livadh e ka, dhe mbi të gjitha kanë pasur përdorime të shumta. Ajo është përdorur për të: fije. Ju kap qime të gjata e butë dhe e përzier atë me lesh nga pambuku deleve. Fill ju pastaj mori atëherë do të ishte jashtëzakonisht e qetë dhe e bardhë, në sajë të leshit të zgjatur për të ngrënë. Rrënjët e bimëve dhe shoots janë të ngrënshëm. Të rinjtë e Bardhë dhe jeshile shoots janë ngrënë si të tilla, si nödföda ose sallatë jeshile. Ato mund të përdoren gjithashtu në supave dhe Stews. Rrënjët mund të jetë në vjeshtë apo pranverën e hershme të thata dhe tokë të utdryga miell. Ata do të bënin mirë që të jetë i gatuar në nödföda para se të lulëzuar. Dyshekë dhe jastëkë. Lesh livadh është përdorur për të ndaluar dyshekë dhe jastëkë të cilat i ka dhënë leshi përtërirë quajtur jastëk të varfërit.

Diçka tjetër që mund të jetë kënaqësi për të dini në lidhje me padurim leshi është: Ajo rritet edhe në dimër. Ajo ka rëndësi të madhe si bimë artificial për kullotja renë gjatë gjithë vitit.

Leshi Meadow nuk është i mbrojtur apo e shënuar në Listën e Kuqe të kombëtar.

Burimet: http://www.ammarnas.com/angsull.html http://linnaeus.nrm.se/flora/mono/cypera/eriop/erioang.html lulëzuar Gotland nga lule Tommie Jacobsson Wild në vendin tonë nga ana e R. Jonsson

based on 1 rating Bar pambuku, 3.0 nga 5 bazuar në 1 vlerësim
Shkalla e pambuk bar


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me bar pambuku apo në asnjë mënyrë në lidhje me bar pambuku.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment mbi bar pambuku

« | »