. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Farm Kafshëve

Subject: Anglisht , Reviews

Farm Kafshëve

Farm Kafshëve parë u botua në vitin 1945. Farm kafshëve është një satirë në stalinizmit dhe Revolucioni Rus. Sepse Rusia në vitin 1945, ishte një aleate e Anglisë, Orwell kishte një kohë të vështirë publikimit.

Përmbledhje:

Historia zhvillohet në një fermë diku në Angli. Historia është thënë nga një transmetues të gjithë-duke e ditur në personin e tretë. Veprimi i këtij romani fillon kur derr vjetër, e Vjetër Major në fermë thërret të gjitha kafshët në një mbledhje të fshehtë. Ai tregon të gjitha kafshët e tjera në lidhje me ëndrrën e tij për një revolucion kundër z mizor. Jones. Tre ditë më vonë vdes mëdha, por i dha fjalës kafshët më inteligjente një opinion të ri për jetën. Derrat, të cilët konsideroheshin si kafshët më inteligjente, i udhëzoi ato të tjera. Gjatë periudhës së përgatitjes dy derra mund të dallojë themeselves, Napoleonin dhe mbledhje. Napoleoni është i madh, dhe pse ai nuk është një folës i mirë, ai mund të pohojnë vetë. Napoleoni është një folës i mirë, ai ka një shumë të ideve dhe ai është shumë i gjallë. Së bashku me një tjetër derr i quajtur angulluës, i cili është një folës shumë i mirë, ata punojnë jashtë teorinë e "animalizëm." Rebelimi fillon disa muaj më vonë, si një natë Z. Jones vjen në shtëpi i dehur, dhe harron për të ushqyer kafshët. Ata thyer nga e fëmijës dhe për të drejtuar në shtëpinë, ku ushqimi është i ruajtur. Si Mr Jones njeh këtë ai merr nga teke e tij, por është deri në fund për të, të gjitha kafshët ku mbi të dhe të përzënë atë jashtë në fermë. Kafshët të shkatërrojë të gjitha unaza hundë fshikull, frenat, dhe çdo instrument tjetër që ishin në gjendje të vështirë për të shtypur ata. Të njëjtën ditë kafshët festuar fitoren e tyre me një racion shtesë të ushqimit. Derrat kanë bërë deri shtatë urdhërimet, dhe ata kanë shkruar më lart, atëherë derën e fëmijëve të mëdha.

Ata të drejtuar në këtë mënyrë:

1: Çfarëdo shkon mbi dy këmbët është armik.
2: Çfarëdo shkon me katër këmbë, ose ka krahë është një mik.
3: Nuk Kafshëve do të veshin rroba.
4: Asnjë kafshë, do të fle në një shtrat.
5: Asnjë kafshë, do pini alkool.
6: Asnjë kafshë, do të vrasin një tjetër kafshë.
7: Të gjitha kafshët janë të barabarta.

Kafshët mbiçmuara ranë dakord se asnjë kafshë, do të hyjë në shtëpi në fermë, dhe që asnjë kafshë, do të ketë kontakte me njerëzit. Kjo urdhërimet janë përmbledhur në shprehjen e thjeshtë: "Katër këmbët mirë, dy këmbët e keqe". Pas diku Jones u kthye me disa të tjerë, por nga fshati për të rimarrë në fermë. Kafshët të luftuar trim, Dhe ata të arrijnë të mbrojnë fermë. Snowball dhe Boxer marra medalje nderi për të mbrojtur fermën aq guxim. Gjithashtu Napoleoni që nuk kishin luftuar në të gjitha merr një medalje. Kjo është arsyeja që dy derra, mbledhje dhe Napoleoni janë penguar argumentuar. Si një mbledhje ditën e paraqiti idenë e tij për të ndërtuar një helikopter, për të prodhuar energji elektrike për kafshët e tjera, Napoleoni e quan nëntë qenve të forta. Qentë përzënë jashtë mbledhje nga ferma, dhe Napoleoni shpjegon se Snowball në fakt ishte bashkë-veprojnë me zotin Jones. Ai shpjegon se mbiçmuara Snowball në Realty pasur kurrë një medalje nderi, që në mbledhje ishte gjithmonë duke u përpjekur për të mbuluar se ai ishte duke luftuar në anën e zotit Jones. Kafshët pastaj filloi me ndërtimin e mulli me erë, dhe si kohë vazhdoi punimet kohë shkoi, ndërsa racion ushqimi zbriti. Edhe pse "e zakonshme" ka pasur ushqim kafshët jo të mjaftueshme, derrat rritet fatter dhe fatter. Derrat them kafshët që ata kanë nevojë më shumë ushqim, sepse ata janë menaxhimin e fermës tërë. Përsëri dikur më vonë derrat shpjegojë për kafshët e tjera që ata duhet të tregtisë me ferma fqinje. Kafshët të zakonshme janë mërzitur shumë, sepse pas revolucionit, ka pasur një rezolutë që asnjë kafshë do të bëjë tregti me një njeri. Por derrat siguruar se kurrë nuk ka pasur një rezolutë e tillë, dhe se kjo ishte një e keqe me sodë kaustike mbledhje. Të shkurtër pas këtij vendimi derrat lëvizi në fermë. Kafshët e tjera kujtua se nuk ishte një urdhërim që ndalon duke fjetur në shtretërit, dhe kështu që ata të shkojnë për fëmijët të mëdha të shikojnë në urdhërimeve. Si ata arrijnë atje Ato nuk mund të besojnë sytë e tyre, urdhërimi 4 ka ndryshuar të: "Nuk ka kafshë, do të fle në shtrat me fletë". Dhe mbiçmuara urdhërimet tjera u ndryshua: "Nuk ka kafshë, do të vrasin një tjetër kafshë pa arsye", ose "Jo Kafshëve do të pinë alkool në tepërt." Disa muaj atje është një stuhi e fuqishme që e shkatërron helikopter, që është pothuajse gati. Napoleoni akuzon mbledhje të shkatërruar mulli, dhe ai premton një shpërblim për kafshë i cili merr mbledhje. Rindërtimi i mullirit merr dy vjet. Përsëri Jones sulmon fermë, dhe pse kafshët mbrojtur fermën helikopter është shkatërruar edhe një herë. Derrat Vendos për të ndërtuar mulli përsëri, Dhe ata të shkurtuar racionin e ushqimit. Dhe disa ditë Boxer prishet. Ai është shitur në një kasap, Ndërsa Napoleon tregon derra Kjo Boxer u soll në një spital ku ai ka vdekur. Tre vjet më vonë, në fund mulli ishte gati. Në këtë kohë Napoleoni thellon marrëdhëniet me fermën e fqinjit, dhe një ditë edhe Napoleoni fton pronarët e kësaj ferme për një inspektim. Ata ulen brenda fermë dhe festuar efikasitetin e fermën e tij, ku kafshët të punojnë shumë të vështirë me minimumin e ushqimit. Gjatë kësaj feste të gjitha kafshët e tjera kanë të takohen në dritaren e fermës, dhe si ata shikojnë brenda Ata nuk mund të bëjnë dallimin në mes të njeriut dhe të kafshëve.

Simbolika / Interpretim:

Farm Kafshëve Romani është një satirë në revolucionin rus, dhe ka paraqitur të plotë të simbolizmit. Përgjithshme Orwell bashkëpunëtorët karaktere certainement vërtetë me personazhet e librit. Këtu është një listë e karaktereve dhe gjëra dhe kuptimin e tyre:
Z. Jones: Fermeri Z. Jones qëndron për Nicolaii rus Carit të dytë i cili u detyrua të heq dorë pas revolucionit Suksesshëm shkurt. Por zoti Jones mbiçmuara disi qëndron për rënien morale, por në një lloj apo kapitalist feudal të socierty.
Old Major: Old madh nga njëra anë përfaqëson punëtorët e fabrikës Putilow, i cili filloi revolucionin shkurt, dhe në anën tjetër e Vjetër akull Major përfaqësuar inteligjencën ruse. Por ajo është mbiçmuara mundur që Orwell bërë Old Major simbolin e një Karl Marx dhe Friedrich Engels, i cili disi shpiku ideologjinë komuniste. Një tjetër mundësi është se majori Vjetër përfaqëson Wladimir Iljitsch Leninin, udhëheqësin e Revolucionit të Tetorit.
Napoleoni: Pa dyshim Napoleon qëndron për Wissarionowitsch Joseph Stalin, një nga më të diktatorëve mizore në historinë e botëve.
Angulluës: Ky derr është një folës i shkëlqyer. Angulluës bind të gjitha kafshët për të ndjekur revolucionin. Shfaqja e këtij derri mund të krahasohet me Goebbels, ministri gjerman për propagandë.
Snowball: Snowball është një simbol i Leo Dawidowitsch Trotzky. Në fillim Trotzky morën pjesë në revolucion, por më vonë u detyrua të shkojë në mërgim.
Boxer & Tërfil: Këto tri kafshë janë një fanellë për klasën e punës-ruse, e cila ishte e bindur për domosdoshmërinë e revolucionit. Ruse-pune klasës atëherë ka ndërtuar industri, e cila ishte dyzet vjet prapa vendeve perëndimore. Atëherë kjo klasë që ka bërë aq shumë për prosperitetin e Rusisë ka qenë e tradhtuar nga Partia Komuniste, apo në këtë rast derra. Orwell mbiçmuara tregon se proles nuk janë shumë inteligjente.
Derra: Orwell ka zgjedhur derra për të përfaqësuar Partinë komuniste. Para dhe pas revolucionit të shkurtër, të vepruar si po besnikë të punës në klasë, ose kafshët e zakonshme, por më vonë ata kanë bë ashtu si, familjes cariste. Ata vetëm të shfrytëzuar punës klasë, një-Ata jetojnë në luks dhe bollëk.
Viktima: Qentë ishin rekrutuar nga derrat për të mbrojtur pushtetin e tyre dhe mund të. Qentë janë mbiçmuara pikëlluar për të nxjerrë dhe për të frikësuar armiqtë politik brenda radhëve të tyre (për shembull: Snowball-Trotzky). Pra, mund të thuhet se qentë mizore të qëndrojë për ushtrinë dhe policinë sekrete-.
Moisiu: Moisiu korbi është simbol i kishës ortodokse, që ishte disi një aleate e Carit rus. Moisiu thënë gjithmonë historitë e "Mali Candy Sugar", ku të gjithë të jetojnë në kafshë të ngordhura. Moisiu përpiqet të bindë kafshët që nuk ka nevojë për revolucion.
Njerëzit: Njerëzit qëndrojnë për kapitalistëve, të cilët shfrytëzojnë dobët.
Rats dhe lepujt: The fshihet dhe lepujt, që janë konsideruar si kafshë të egra, disi Përfaqëson lëvizjen socialiste, e ashtuquajtura "Menscheviki". Në fillim të librit kafshët votojë nëse fshihet dhe lepujt duhet të jetë shokë.
Pëllumba: Të pëllumba, të cilët fluturojnë nga çdo ditë për të përhapur nga ai mesazhin e fitores, Përfaqëson "Revolucionin Komunist botë".
Bisha e Anglisë: komuniste Internationale
Ndërtesat Farm: Të stabnds fermë për Kremlinin. Në ditët e para të BRSS ka pasur turne ndonjë gjë lug Kremlini. Më vonë ajo u bë e qëndrimit e Stalinit; Windmill: The Helikopter për shembull qëndron për industrinë ruse, që ka qenë e ndërtuar nga të punës në klasë (Tërfil ...)
Fredericks: qëndron për Hitlerin. Nuk ka qenë një marrëveshje mbiçmuara. (Aluzion për Fritz)
Foxwood: akull Foxwood Farm përfaqësuar Anglinë.
Pinchfiled: Pinchfiled simbolizon Gjermani.
Shkatërrimi i mulli me erë: Ky shkatërrim është një simbol për dështimin e Planit Pesë Vjeçar.

Kafshëve Farm norma


Schoolwork ngjashme
Më poshtë është punë e shkollës është mbi të gjitha Ferma e Kafshëve ose në ndonjë mënyrë lidhur me Animal Farm.

Komentojë mbi Ferma e Kafshëve

« | »