.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Argumentet për dhe kundër dopingut

Argumentet kundër

Opinion: Peder Mathiasson shkruan në faqen e internetit të Shoqatës Kombëtare të Atletikës që doping duhet të ndalohet për shkak se aq shumë vuajnë.

Argumenti 1: Ai mendon se është e mashtrimit për të marrë drogë. Ndershmëria dhe të luajë të drejtë është çdo gjë në sport. Është e pakuptimtë që të konkurrojnë, nëse jo të gjitha ndjekin rregullat e përbashkëta të përcaktuara. Ajo është gjithashtu e rrezikshme për të marrë drogë. Kjo është në kundërshtim me etikën mjekësore dhe kurajo janë të lidhura me rreziqe të mëdha shëndetësore për individin.

Etika:
Etika Ndryshues: Në qoftë se individë të shumta të stimuluar veten të detyruar pjesa tjetër të ndjekë të njëjtën udhë për të arritur rezultate të barasvlershme. Të gjithë janë duke u kërkuar për të marrë drogë për të mbajtur veten në nivelin e elitës.
Rregulla Etika: Kjo është në kundërshtim me rregullat e vendosura të sportit në qoftë se ata doped veten. Çdo njeri duhet të zbatojnë këto rregulla.
Etika Alignment: Çdo qenie njerëzore ka të drejtë për të arritur nivelin e elitës, pa pasur nevojë të marrë drogë, thjesht për të shmangur mashtrimin. Ju nuk duhet të keni për të shkatërruar trupat e tyre kundër vullnetit të tyre.

Argumenti 2: Ai gjithashtu mendon se dopingu shkatërron kredibilitetin e sportit. Doping në këtë mënyrë përbën një kërcënim serioz për sportin si një organizatë rinore dhe lëvizjen shoqërore. Ajo mund edhe të jetë e paligjshme për të marrë drogë. Që kanë të bëjnë ose duke marrë substanca të ndaluara është e ndaluar sipas ligjit suedez dhe mund të sigurojë deri në një të plotë dy vjet burg.

Etika:
Fuqia Etika Doping mund të çojë në sport është duke u bërë më pak të njohura. Njerëzit do të humbasin interes në sport. Doping thjesht do të marrë përsipër.
Rregulla Etika: prishet Mashkull thjesht kundër ligjit suedez dhe mund të përfundojë në burg.
Etika shtrirjes: Ju nuk duhet të duhet të rrezikojnë duke shkuar në burg nga dopingu vetë ose trajtohen drogë ndaluara.

Pikëpamja ime: Unë (Anders Wikström) mendojnë se doping duhet të ndalohet.

Argumenti: Unë mendoj se dopingu shkakton njerëzit që të kenë më pak respekt për yjeve sportive. Një nuk e di për fitime dhe rezultate të larta për shkak të dopingut. Doping agjent nganjëherë mund të përdoren në disa raste për të formohen yjet sportive. Shumica e tyre duke treguar rezultate pozitive doping zakonisht në anyway fajësojnë këtë. Atletët mund sigurisht të jetë gjithashtu e varur nga droga dhe të bëhen të varur. Maradona është një shembull i mirë, ai ishte abuzuar heroinë, por është tani në rrugë me përmirësimet. Sjellja mund të ndryshohet në mënyrë drastike me dopingun. Agresioni dhe dhuna ndodhin shpesh. Kjo mund të shoku dhe dëme në mjedis.

Etika:
Etika Fuqia: Njerëzit mund të bëhen të dyshimta dhe nuk do të jetë i sigurt nëse sportive yll bëhet një e mirë teste fitim përgatitore doping janë të plotë. Disa yje me siguri do të fishkëllyen.
Rregulla Etika: Nuk duhet të përdorin agjentët doping për të kapur dikë.
Etika shtrirjes: Ju nuk duhet të duhet të shqetësohen për të qenë atje SAT. Nëse keni arritur diçka rezultate të mëdha, e nuk duhet të jetë e detyruar të marrë teste të drogës. As nuk duhet të ketë për të marrë rrezikun e duke u bërë të varur.

Argumentet për

Opinion: Sport Filozofi Claudio Marcello TAMBURRINI shkruan në një post në lidhje me atë doping duhet të lejohet.

Argumenti 1: Atletët profesionale të detyruar të dorëzohen për të përmirësuar punën e tyre, për shëndetin e tyre. Ato nuk mund të vendosë vetë se çfarë rrezikon ata janë të gatshëm për të marrë. Pa doping do të sjellë efekt të mirë, sepse ne më në fund mund të jetë i sigurt për t'i bërë nderime më të shkëlqyer në një sport, dhe jo ata që janë më të aftë në fshehjen cheats tij doping.

Etika:
Etika Ndryshues: Lejuar doping në mënyrë që ju të shmangur kujdeset për doping cheats dhe në këtë mënyrë mund të paguajnë haraç për të gjithë sportistët.
Rregulla Etika: Ju duhet të ketë të drejtë të marrë vendimet e tyre.
Etika shtrirjes: Ju keni të drejtë të vendosin mbi trupin e saj dhe atë që ajo dëshiron të bëjë me të.

Argumenti 2: Lejimi i lirë i dopingut do të jenë atletët e maturi do të preferonte të abstenojnë. Këto atletët do të jetë e detyruar të marrë drogë në mënyrë që të mos humbasin konkurrencën. Më shumë atletë kujdesshëm padyshim do të jetë e ekspozuar në një presion të homologëve të tyre doped. Por asgjë nuk i pengon ata nga të qenit të lirë të zgjedhin të mos japin në të presionit. Sigurisht ata nuk do të përfundojë në mesin e dhjetë të lartë-atletët. Por pse të gjithë duhet të bëjmë atë? Në jetën e punës, ajo është pranuar në përgjithësi se ata që bëjnë sakrifica të mëdha janë të shpërblehet me bollëk. Komercizlizëm përhapur se sot Këshilli në profesionale sport elite e bën të mundur për të bërë një jetë si një atlet profesional, edhe në qoftë se ju nuk i përkasin në shkallë ekstreme.

Etika:
Etika Fuqia: Lejimi doping nuk do të thotë se të gjithë do të pagëzohet. Disa do të abstenojnë për arsye parandaluese (për shkak se ata ende nuk e vërtetë e di se si të dëmshme doping mund të jetë). Atletët ende do të ketë lirinë për të zgjedhur.
Rregulla Etika: Ju duhet të jetë në gjendje të zgjedhin dhe të vendosin doping.
Etika Alignment: Çdo qenie njerëzore ka të drejtën për të shkuar rrugën e tyre.

Pikëpamja ime: Unë (Anders Wikström) është doping në kontekste të caktuara.

Argumenti: Si doping rrit aftësinë e performancës atëherë rekordin botëror për të goditur, kjo është gjithmonë popullor në mesin e audiencës. Edhe pse unë mendoj se është awesome kur një botë e re është vërejtur. Disa agjent doping është pothuajse si kafe e rregullt vetëm se ata kanë një efekt stimulues. Duhani, pirja e duhanit dhe alkoolit, e cila është pothuajse më e rrezikshme se effedrin dhe ata nuk janë të ndaluara. Disa që janë të pasigurt për trupat e tyre dhe të kenë vetëbesim të ulët mund të përdorur doping të shpejt të merrni rezultate. Nëse ju keni një ekonomia e keqe mund të jetë duke përdorur doping të përfundojë mirë për një atlet dhe mund të bëjë para.
Etika:
Etika Ndryshues: Nëse doping lejuar individë gjithashtu do të marrë drogë për organet më të mira dhe vetë-besimit. Sport do të bëhet më popullore kur rekorde botërore janë vërejtur.
Rregulla Etika: Një gjithmonë duhet të mendojnë për të mirën e tyre.
Etika shtrirjes: Ju keni të drejtë të marrë doping si mjetin e fundit. Një njeri ka të drejtë të përdorë të dopingut të ndjehen më mirë.

based on 28 ratings Argumentet për dhe kundër dopingut, 2.3 nga 5 në bazë të 28 ratings
Rate Argumentet për dhe kundër dopingut


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë argumente për dhe kundër dopingut apo në asnjë mënyrë në lidhje me argumente për dhe kundër dopingut.

Një përgjigje të "Argumentet për dhe kundër dopingut"

  1. Mehdi më 6 mars, 2012 at 10:58 #

    Unë nuk mendoj se ju duhet të marrë drogë për të shkatërruar sistemet e trupit të njeriut. Nëse ju dëshironi, ju mund të përdorni një lloj pije të energjisë për të energjisë burrin ndryshe cheating nga gjaku dopingu vetë.

Koment Argumentet për dhe kundër dopingut

« | »