.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Principi i Arkimedit '

Detyra: Në këtë detyrë, ne do të shohim se sa e madhe fuqia heqja është në tillfällen.Materiel ndryshme: Qëndroni me pajisje, dinamometër, cilindër metalike, litar guri dhe matjen qelqi 250 ml në rastin tonë.

Ekzekutimi: Së pari, ne do të mbushë një gjysmë të rrugës matur gotë me ujë. Pas kësaj, ne kemi vënë të qëndrojë dhe kështu që ne të varur deri në dinamometër dhe gurin në podium. Pastaj ne do të lexoni dinamometër, dhe pastaj ne u ngrit peshë: 0,32 në N (Njutonit). Pas kësaj, ne do të ulte të gjithë gur në ujë dhe leximin e dinamometër. Kur ne skanuar peshën dhe ajo ishte shumë më pak se ajo që u varur në ajër. Ajo peshonte në fakt 0.10 N pak në ujë, pastaj 0.22 N. Pas kësaj, ne do të kuptoj se pushtetin heqjen e ujit duke zbritur peshën e gurit me peshën e gur zhytur tërësisht në ujë. Kur ne u ngrit forca ngritëse në atë kohë ishte 0.10 N (0,32-0 22 = 0.10 N). Pas kësaj, ne do të përgjigjen se sa uji i kishte rritur me gurë. Ajo u rrit me 10 ml. Uji ka një dendësi prej 1 g / cc. Pra, atëherë ju keni 10 ml peshojnë 10 g. Pra, kjo zhvendosur pesha e ujit është atëherë 0.10 N.

Rezultati:

Objektet: Peshë (Newton)
Stone në ajër
Stone zhytur në ujë 0.32
0.22

Fuqia Heqja ishte aq i madh sa peshë zhvendosur ujë, 0.10 N. Si uji u rrit deri në 160 ml, por ajo ishte e 150 ml para. Pastaj 10 ml duhet të peshojnë 10 gram (dendësia e ujit: 1g / centimetër kub) 10g atëherë është 0.10 N.

Përfundim: Pas të gjitha motive jashtë kemi vërejtur se forca heqë dhe pesha zhvendosur uji peshonte sa më shumë, që është 0.10 N. unë tani kam mësuar se forca ashensor duhet të jetë e barabartë me peshën e zhvendosur ujit. Tani e kuptoj se si punon Arkimedit Parimi.

based on 9 ratings Arkimedi Parimi, 2.7 nga 5 në bazë të 9 ratings
Shkalla e Arkimedit Parimi


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me parimin Arkimedi apo në asnjë mënyrë në lidhje me parimin Arkimedi.

Koment Arkimedit Parimi

« | »