.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Astronomi përzier mbështet

Shkenca Astronomia e trupave qiellorë dhe hapësirë.
Vit dritë distancë që drita udhëton në një vit.
Sistem Galaxy yll.
Milky Way rrip dritë të zbehtë që shtrihet nëpër qiell.
Planet trup i madh qiellor që rrotullohet rreth diellit.
Moon trup qiellor që orbita tokë dhe ndezur gjatë natës.
Star Bright trup qiellor.
Trupi Comet Celestial me bisht të ndritshëm.
Kthesa Koha që duhet për planetet për të lëvizur një herë rreth diellit.
Meteor Lehta Streaks që shkurtimisht të dukshme në qiell kur një organ i vogël nga hapësira në të shpejtësisë së lartë bie në atmosferën e tokës.
Meteorit është një shkëmb nga hapësira e jashtme të cilët kanë rënë janë nga hapësira në Tokë.
Cluster gjeografikisht i lidhur grup të yjeve në Rrugën e Qumështit dhe galaktika të tjera.
Black vrimë trup qiellor hipotetike me të tillë një fushë të fortë gravitacionale se as rrezatimi dhe as çështje mund të lënë atë.
Supernova me dhunë shpërthimet yll; Shpërthimi mund të thotë në fund të jetës aktive e yllit.
Yll të bardhë xhuxh kompakt yll-mbetje që është faza e fundit e zhvillimit yjor më të lehtë.
Red yll yll gjigand me përmasa të konsiderueshme dhe portokalli në ngjyrë të kuqe të thellë.
Retë Nebula e gazit dhe pluhurit që ndodhin në hapësirën midis yjeve apo zarf të shpërndarë rreth yjeve të caktuara.
Neutron trup qiellor që përbëhet kryesisht nga neutrone.
Emri Big Bang për ngjarjen kur universi sipas disa modele kozmologjike ka lindur, për mes 10 dhe 25 miliardë vjet më parë, dhe më pas të zhvilluara gjatë zgjerimit të shpejtë.

3. Nga pikëpamja e kohës ...

Ditë dhe natë
Çfarë e bën atë ditë është ditë e natë është natë është mjaft interesant. Kjo është për shkak se Toka rrotullohet rreth boshtit të saj dhe rreth diellit. Në një ditë toka u zhvendos rreth boshtit të saj. Rotacioni rreth vetvete, duke lejuar vende të ndryshme në planetin e ka të lehta dhe të errët. Pasi që ne kemi sot këtu në Suedi, ata që jetojnë në anën tjetër të natës globit. Kjo është arsyeja pse toka është e ndarë në zona të ndryshme kohore për të bërë më të lehtë për të dini kur ne do reset orën. Është qesharake se si ne nuk kemi nevojë për të rivendosur orën kur të shkojmë poshtë në Spanjë. Por në qoftë se ne, megjithatë, do të niset për të afërmin tonë Finlandë, ne kishim për të rivendosur orën nga një orë.
Që ka saktësisht 365 ditë në vit, do të jetë një vit pijanec brishtë. Shumë thonë se kjo është një vit i brishtë çdo katër vjet, dot. Jo, me të vërtetë nuk është. Ajo punon në një mënyrë të ndryshme. Pra, kjo është pak më ndryshe kur është vit i brishtë. Për fat të mirë, ne kemi njerëz të talentuar që e shohin se kjo është e saktë! Një person i famshëm jo të vërtetë kishte të drejtë ishte Julius Caesar. Ai përdoret nga vit i brishtë çdo katër vjet, por kjo nuk ishte mjaft e drejtë. Ai përdoret nga kalendarin Julian, i cili pastaj u kaloi për sugjerimin e Papës, të kalendarit gregorian.

Seasons
A korrespondon sezon, në kuptimin astronomik, një e katërta kthesë në tokë për të marrë rreth diellit. Stinët tona janë të formuar nga orbitës së tokës rreth diellit gjatë një viti. Toka është tilted pak, e cila ndikon në rrezet e çdo diellit janë shqyrtuar. Po të mos qenë i ulur diçka e nuk do të keni vënë re ndonjë ndryshim në stinët. Dikush mund të shohin ku dielli është në qiell. Pjesë e qiellit ku dielli është e errët gjatë natës, ndërsa në qoftë se dikush ju drejt mbi yjet janë të qarta. Nëse ju jetoni në veri, si ne, ne të merrni dielli gjysmën. Nëse nuk do të ketë ndonjë mbyllja nuk do të ketë asnjë stinët. Aks prirje e diellit Tokës do të thotë se ne ndonjëherë të merrni më shumë diellin dhe nganjëherë më pak. Në të ekuatorit, dielli është më i fortë. Nëse ju jeni afër ekuatorit, ajo është shumë shumë e nxehtë se këtu në veri. Ka edhe nuk ka sezonet sepse nga ajo. Ditët janë aq kohë sa netët atje. Ata që e duan diellin gjatë gjithë vitit, edhe në prag të Krishtlindjeve, do të shkojnë kundër, ndër të tjera, Australia.
Ata të cilët vetëm duan diellin rreth orën për një periudhë të caktuar pas do të zë vend, në qoftë se ajo ishte atje, në pishinë Veriut. Ku është dielli rreth orën për 6 muaj. Kur 6 muaj kanë kaluar, ajo do të jetë gjashtë muaj jet e zezë në vend.
Por në qoftë se ajo është e mjaftueshme vetëm një orë të kohëpaskohshme e errëta të solgalne, Kiruna është një shembull i mirë.
Tide, çfarë është ajo?
Tide lëviz jo vetëm ujë, por edhe tokën. Ajo gjithashtu ndikon në rritjen atmosferike së Tokës dhe reduktime të kores. Kështu, kur deti është ngritur, ngriti edhe tokën. Nëse një valë të baticës se 3 metra, hiqet ndërsa koren 15 centimetra. Kjo pra nuk është aq shumë sa uji, por kjo është një ngritje. Ka periudha të ndryshme të valës. Dobësim dhe rrjedhën janë periudha të ndryshme. Kjo është kur uji është në më të lartë të saj dhe më të ulët. Baticë të ulët është kur uji është më i ulët. Pra, atëherë lumi kur uji është në më të lartë të saj.
Kjo është për shkak. Dielli dhe gravitetit të hënës si ajo merr si ajo në fakt është. E pra, ajo punon si vijon.
Ka një mungesë ekuilibri ndërmjet gravitetit së hënës. Kjo është baza për ujin e detit tërhequr në anën e Tokës afërt në hënë dhe gjithashtu largësinë më anësor nga hëna.
Për shkak se Toka rrotullohet rreth boshtit të vet, ai bëhet kështu valën ulët dhe batica e lartë dy herë në ditë.
Kjo tha, ajo është edhe dielli që ndikojnë. Ajo shkakton Tides në të njëjtën mënyrë që u ngrit në hënë. Në të kundërt, nuk influenca e diellit si i madh si hëna.

Pasi ajo bëhet e baticës e merr atë në 6 orë dhe 12 minuta. Gjatë kësaj periudhe kohore, uji është rritur në nivelin më të lartë nga më të ultat. Ajo merr vetëm aq kohë për ujë tërhoq në nivelin më të ulët.

4. Konsideroni ...
a) I kanë ndaluar për të parë pamundësinë në çdo gjë. Duke pasur parasysh se shumica punimet vetëm një ka vullnetin dhe rrinë në të. Plutoni, planeti i vogël që është i largët nga dielli, pse do nuk e do të shkoj atje? Sepse distanca është e gjatë? Nëse ju nuk mundeni sot, ndoshta ajo shkon nesër. Me teknologjinë e së ardhmes, unë mendoj se do të punojë. Unë do të thotë, çdo gjë është vazhdimisht evoluon. Ne, si individë, ushqimit, artit, dhe, çdo gjë përreth nesh evoluojnë. Mbi të gjitha, ajo është teknologji që na lëviz përpara në zhvillimin tonë. Me makineri dhe pajisje të reja, ne mund të bëjë jetën e përditshme më të lehtë. Për t'u kthyer në fjalë; po, unë besoj se është e mundur, të paktën do të punojnë.

b)
Fjalët e vetë në bazë të ideve dhe mendimeve: Kjo tingëllon e çuditshme se nuk do të kishte jetë në ndonjë planet tjetër. Pse do toka të jetë i vetmi planet që ka jetë në? Ndoshta njerëz jetojnë brenda planeteve. Ose, të mirë, njerëz unë nuk e di saktësisht. Një lloj i ndryshëm i artit mund të gjejnë veten jashtë sistemit tonë diellor. Që nga udhëtimi i parë hapësirë ​​nuk ka ndodhur për çdo gjë aq kohë që unë besoj se askush nuk kishte kohë për të kërkuar jetën si intensive si ajo mund të ketë qenë. Ajo merr një kohë të gjatë për të gjetur mundësi për zhvillimin e pajisjeve të nevojshme për një udhëtim hapësirë. Atëherë ju duhet objekte të përdorur në kërkimin e jetës. Çdo gjë merr kohë dhe kur është koha e duhur për të filluar kërkimin. Ndjehem nuk nxitojnë për të marrë të dini përgjigjen për këtë pyetje. Megjithatë, unë gjej atë jashtëzakonisht interesante për të studiuar çështjen më nga afër. Astronomia ka qenë gjithmonë një temë që i ka interesuar mua. Por për të ende të përpiqet për t'iu përgjigjur pyetjes, unë shkova në internet për të kërkuar për fakte.

Fjalët e vetë të bazuar në fakte: Ajo nuk ka qenë e mundur për të kërkuar jetën deri tani. Pastaj shkoi në të armëve për të hetuar. Deri më tani ata nuk kanë qenë në gjendje për të gjetur ndonjë lloj të jetës. Nëse ka pasur jetë në Mars do të ishte jeta shumë më poshtë pjesën e jashtme. Në mënyrë për të hetuar çështjen më afër, ajo është planifikuar për stërvitje. Arsyeja se plani nuk është zbatuar për shkak të dy para të kostos, por edhe për shkak se teknologjia nuk është e lejuar ende atë. Teknologjia nuk ka mbajtur mjaft deri me zhvillimet jashtë kontrollit.
Por ju nuk e vetëm të shoh njerëzit apo kafshët në mënyrë që të dini nëse ka jetë atje. Ajo është e mjaftueshme për të të jetë në gjendje për të gjetur ujë. Ajo nuk ka qenë edhe gjetur, të paktën jo në ndonjë planet tjetër se në Mars. Ai ka gjetur akull të ngrirë në Mars, duke sugjeruar se ajo dikur mund të ketë qenë liqene të pranishëm. Deri më tani, nuk njëqind për qind i sigurt i atë pikë.

c) Po, në mënyrë të qartë se do të shkojë të vendosen atje - në qoftë se ju mund të qetësohem të tërë Venus! Individ i cili mund të përballojë 500 gradë do të jenë më se të lumtur për të banuar atje. Jo, ju nuk mund të qëndroni në Venus tani të paktën. Kjo është vetëm mënyrë shumë e nxehtë në atje. Nuk ka ujë në sipërfaqen e Venusit, e cila është e nevojshme për të të jetë jeta atje. As njëra mund të jetojnë atje pa ujë. Diçka ka nevojë për të ftohur vetë poshtë në planetin djegur!

d) unë nuk kam gjetur një përgjigje për këtë pyetje, dhe mungesën e kohës. Për t'iu përgjigjur vetë; Unë mendoj se do të jetë shuma të mëdha të parave të nevojshme për të bërë të mundur. Unë e kuptoj ndërsa jo saktësisht qëllimi për të cilin ata do të bënin atë. Unë do të thotë, për njerëzit që të jenë në gjendje për të banuar atje Sigurisht nuk është e nevojshme. Ne kemi atë në mënyrë të mirë në tokë! Ne të gjithë të marrë të paktën vendin. Atëherë kjo është padyshim interesante sa larg zhvillim mund të marrë na. Nëse ne mund të bëjë të mundur që të shkrihet gjithë akullin e.
e) Astronautët janë të pasur një shumë të ndërrime në temperaturë varësi se ku ata janë vendosur. Astronautët nuk kanë nevojë për një kostum hapësirë ​​deri sa të largohen anijen e tyre. Brenda në kostum, ata mund të marrë frymë në oksigjen, ajo që ne frymë poshtë në sipërfaqen e tokës. Një kostum hapësirë ​​përmban të gjitha llojet e gjërave imagjinueshëm. Brenda në padi nuk ka qasje për të lëngjeve, oksigjen, radio komunikimit, mjetet, dhe ndriçim. Kjo nuk është një i përgjithshëm i përbashkët me vetëm 2-3 shtresa të rrobave. Një kostum hapësirë ​​ka 14 shtresa të materialeve të ndryshme. Një astronaut ka shumë Gadgets të ndryshme teknologjike më gjatë udhëtimit të tyre. Ata të gjithë kanë një shpinës që përmban gjëra të dobishme të tilla si: sistemet ftohëse uji, bateri, sistemeve paralajmëruese, tifoz ventilimit, oksigjenit dhe të komunikimit me radio. Ata gjithashtu kanë një përkrenare për të mbrojtur kundër diellit të rrezikshme që ata marrin në të. Skafandër ndihmon për të balancuar shkaqet e temperaturat e rrezet e diellit. Ajo mund të jetë mbi 135 ° C nxehtë sepse diellit. Përkrenare gjithashtu përfshin kamera dhe Spotlights. Çdo gjë është menduar me kujdes përmes kështu që asgjë nuk mund të dëmtojë astronautët.
E gjitha peshon 140 kg, kështu që ajo merr një shumë të trajnimit të forcës për të vetëm të aftë për të mbartur. Për fat të mirë, ju jeni të pa peshë në hapësirë ​​anyway! Edhe pse i ngathët ajo duhet të jetë akoma, e drejtë?

based on 13 ratings Fakte të përziera Astronomi, 2,6 nga 5 në bazë të 13 ratings
Rate Astronomi fakte të përziera


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Astronomi fakte të përziera apo në asnjë mënyrë në lidhje me Astronomi fakte të përziera.

Koment Astronomi mbështet të përziera

« | »