.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Australi

Australia është kontinenti më i vogël në botë. Por ajo është ende Vendi i gjashtë më i madh. Në Australi ka jetuar 19.200.000 njerëz. Njerëzit indigjene janë quajtur aborigjenët por ka shumë pak të majtë. Dita kombëtare të Australisë është 26 janari.

Kanberra

Canberra është i vetmi qytet në botë që është ndërtuar për të të jetë një Capital. Ato nuk mund të vendosë nëse duhet të jetë Sydney Melbourne ose kështu Ata ndërtuan një qytet të ri mes dy qytete të tjera. Canberra ka vetëm 320,000 banorë.

Sydney

Sydney është qyteti më i madh në Australi. Në Sydney atje jetojnë 4 milion njerëz.
Sydney ka shumë plazhe. Plazhi më i famshëm është plazhi Bondi. Bondi
Plazhi është 0,62 milje (1 km). House Opera, Harbour Bridge, shkëmbinj dhe
Sydney Aquarium qëndron në Sydney. Kur ju notosh jashtë Sydney Ju duhet të pyesni
kujdesshëm Sepse ka shumë peshkaqenë në ujë.

Kafshët në ujë

Krokodilat

Ka rreth 25 specie krokodili në botë. Në Australi ka jetuar dy llojet e krokodilat. Freshwater- dhe deti krokodilat.
Deti krokodili mund të pyes rreth 10 metra dhe peshon rreth 1 ton.

Barrier Reef e Madhe

Barrier Reef Madhe është 2010 kilometra i madh. Partia më e madhe e gumë është mbi 2 milion vjet të vjetra. Por një pjesë tjetër e gumë është 18 milion vjet të vjetra! Ka mbi 2000 lloje peshqish, 400 lloje të ndryshme të koralet dhe 500 llojet e ndryshme të algave. Ka gjashtë lloje të breshka detit, balena dhe delfinë dhe 16 specie gjarpër deti.

Kafshët në shkretëtirën

Kangur

Kur anglisht një kameraman në Australi Ata panë një shumë të kafshëve të çuditshme Se Ata parë kurrë më parë. Ata kërkuan aborigjenët çfarë e mëdha, shtazëve duke kërcyer ku. Të aboriginals Përgjigjur "kangur". Kangur Mjetet unë nuk e kuptoj. Pastaj njeriu Anglisht menduar Se emri i kafshëve ishte i parregullt. Ka 60
specie të parregullt.
Çdo vit mbi 2 milionë e Kangaroos të vriten. Njerëzit përdorin mish për mace dhe qen ushqim. Ata përdorin makinë për këpucë.
Akull vogël kangur Wallabies. Ata janë vetëm 33,46 inç (85 cm).
Kangur mashkull quhet "bën zhurmë", kangur femër quhet "Flyer" dhe kangur foshnja quhet "Joey".
Kur disa Kangaroos janë të lindur Ata mund të peshojnë vetëm rreth 1 gram. Joey është i verbër dhe nuk ka flokët. Joey Zakonisht Jeton në sprovë qese për një vit e gjysmë.
Kangur ha bimë.

Termitet

Në Australi veriore atje jetojnë së shumë termitet. Termitet janë si milingonat. Ata kanë punëtorë, ushtarë, një mbretëreshë dhe një mbret. Por ata nuk janë të lidhura. Të termitet janë të verbër dhe Trupat e tyre shih-përmes janë shumë të ndjeshme, Ata Shmangni diellin për çdo çmim.
Të termitet jetojnë në termit rafte, që kishin ndërtuar withtheir poo vet.

Rainforest

Koalë

Koalë është një prej kafshëve më të çuditshme në botë. Koalë ka 2 bravo dhe tre gishtat e tjerë. Koalë fle pothuajse gjithë ditën. Ajo ha gjethe eukalipt. Në gjethet eukalipt, nuk është një substancë që bën koalë lodhur. Kjo është arsyeja pse
fle aq shumë. Koala Ka një lesh të butë, gri ose ngjyrë kafe.

Cockatoo

Ka rreth 20 lloje Cockatoo në Australi. Cockatoo Ka një tufë të vogël në majë të kokës. Është penguar verdhë por ajo mund të jetë ngjyra të tjera shumë. Akull i madh Cockatoo 31,50 në (80 cm). Cockatoo ha fruta, fara dhe insektet e vogla. Cockatoo mund të ketë disa ngjyra të ndryshme. Disa prej tyre janë të zezë, të bardhë dhe të butë rozë.

Ushqim, birrë dhe verë

Australia nuk ka enët kaq shumë të veçantë me përjashtim të salcice, biftek kangur, biftek dhe byrek me mish krokodili. Pjesa më e madhe e ushqimit në akull Australi nga vendet e tjera. Për shembull Kina, Greqia dhe Italia. Në Australi ushqim është penguar shumë të freskëta.
Sepse ata kanë shumë ferma, ata janë afër oqeanit dhe ka shumë vende ku ajo rritet fruta dhe perime.

Pije kombëtare në birrë akull Australi. Llojet më të njohura të birrës janë Foster,
Fourex, Swan dhe PricewaterhouseCoopers.

Australia prodhon shumë verë. Disa nga fermat më të famshme të verës janë Hunter
Valley në New South Wales dhe Lugina Barossa në Australinë e Jugut.

Të aboriginals

Njerëzit e parë në Australi janë quajtur aborigjenët. Në Australi për momentin ka rreth 386 000 aboriginals. Ata jetojnë në pjesët e varfëra të qyteteve dhe 30% janë
pa Jobs. 15% janë në burg dhe shumë janë të alkoolit dhe drogës abuzuesit.
Në të kaluarën e aboriginals jetuar në cottages vogla, e bërë nga shkopinj dhe gjethe.
Gratë gatuar dhe tërhoqi rrobat ndërsa burrat gjuajtur.
Arsyeja Pse Ata pikturuar trupat e tyre ishin Se Ata donin për të trembë larg
frymërat e liga.

Shkolla

Në disa pjesë të Australisë, ajo mund të kërkojë nga 1000 km në mes të shtëpive dhe atëherë ajo është shumë e
Vështirë për të shkuar në shkollë çdo ditë. Pra Ata kanë radio shkollë. Mësues dhe
Nxënësit havetheir radio vet Se Ata bisedojnë me eachother jashtë. Ndonjëherë mbiçmuara Ata shkruajnë letra të eachother.

Vende të famshme

Sydney Opera House

Sydney Opera House është një nga ndërtesat më të famshme në botë. Ndërtesa e mbuluar nga akulli 1.056.000 pllaka të bardha. Pllaka janë bërë në Ekeby në Suedi. House Opera është përfunduar në vitin 1973. Ajo kushton 102 milionë dollarë australianë (588.000.000 USD) për të ndërtuar ndërtesën.
Ayers Rock

Ayers Rock është e madhe gjetur shkëmbin në botë. Ajo është 600 milion vjet të vjetra!
Shkëmb është 3,5 km i gjatë dhe 2 km e trashë. Të aborigjenët e quajti atë Uluru. Ayers Rock
takonte njerëzit Aboriginal por edhe anglisht bardhë por Mori shkëmbin dhe bëri të tyret. Por në 2085 e aboriginals janë duke shkuar për të marrë atë.

Malet me dëborë

Malet me dëborë është më i lartë park kombëtar të Australisë. Në dimër ajo është një
vendpushim popullor ski dhe në sirenë Kjo është një shteg i përkryer. Me lumenjtë dhe
Lule.

I gatshëm të sigurojë Caves

I gatshëm të sigurojë Caves shtrihet në ishullin Tasmania. Në shpellat ka shumë
stalaktite dhe stalagmite.

Johanna Liedholm dhe Martina Brodin

based on 11 ratings Australia, 3.3 nga 5 bazuar në 11 vlerësime
Rate Australi


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Australinë apo në asnjë mënyrë në lidhje me Australinë.

Një përgjigje të "Australia"

  1. Anna Johnson më 7 mars 2011 në 02:45 #

    OMG çfarë një përmbledhje e mirë !!! dhe se ky projekt është shkruar nga dy vjeç 12 vjeçare !! Unë si mësues i anglishtes bëhet i hipnotizuar nga kjo punë shumë !!

Koment në Australi

« | »