. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Përmbajtja bakteriale e Shot ProViva

Objektivi: Për të hetuar nëse përmbajtjen bakteriale e bakteret e acidit laktik në ProViva shtënë në përputhje me tabelën e përmbajtjeve të paketës specifikuara
(250,000,000 bakteret / ml) Materiali: Proviva Shot
Rackla
1 st sterile 10 ml diplomuar tubth
6 copë sterile 1 ml diplomuar tubth
1 st sterile balonë 250 ml Erlenmeyer
5 copë tub steril provë
ndezjes shpirt
5 copë agar sterile (Rogosa Agar)
Qese plastike 1 st
1 st tubth sterile Pasteur.
Etanol, 70%
Klorid natriumi zgjidhje 0.9%

Teoria: Në qoftë se ju vendosni bakteret e acidit laktik në agar, që është mjedisi i duhur për ta për të lulëzojnë në, në një temperaturë prej 308-313 K bakteret shumohen në mënyrë eksponenciale. Bakteret Rreth individuale formuar koloni që njeriu me sy mund të mbështeteni.

Design: Paksimi:

1.0 ml shtënë ProViva matet nga tubth (1 ml) dhe kampionit transferuar tek termus ku u holluar me 99.0 ml klorur natriumi si matet nga tubth (10 ml). Zgjidhja e e-pistoni shqetësuar me anë të rrotullimit.

Pesë tuba test u shënuan 1-5 dhe e mbushur secila me 9.0 ml sodiumit. Nga e-balonë ishte 1.0 ml zgjidhje me një tubth (1 ml) është shtuar në epruvetat shënuar 1. Nëpërmjet snaps mbi përmbajtjen tub ishin të përziera.
Pas kësaj, 1.0 ml nga tuba # 1 dhe transferuar në tuba # 2 me tubth ri steril (1 ml). Edhe pse përmbajtja e këtij epruvetat ishte përzier nga mbyllja. E njëjta procedurë u përsërit deri sa të gjitha tuba provë mbushur.

Kultivimi:

Pesë pllaka agar u shënuan 1-5. Shpatull djegur nga duke zhytur parë në etanol. Dy pika (rreth 0.1 ml) nga 5 tuba provë janë transferuar në pjatë agar me pasteurpipetten 5 dhe smeared nëpër pjatë me shpatull, e cila pastaj ri-djegur off dhe procedura është kryer për pjatë 4, 3, 2, 1.
Pllakat ishin regjistruar përsëri pas ata u lejohet të thatë në disa minuta. Ata u vendosën pastaj në një furrë për ngrohje (310 K).

Lexim

Pas një jave, pllaka agar janë marrë nga furra dhe kolonitë bakterore që kanë lindur u numëruan në pllakat ku kjo ishte e mundur. Duke përdorur një laps ngjyrë shënuar çdo koloni pas vuri në dukje.

Rezultatet e matjes: Agar numër pjatë 3 përbëhej nga 272 copë kolonive bakterore.

Trajtimi i
Rezultatet e matjes: përqendrimit E-pistoni i pije ishte 0.01 ml për ml të klorurit të natriumit. Zgjidhja u holluar më pas nga një faktor i 10 për çdo epruvetat.

Përqendrim
(Pije Ml) / (zgjidhje ml)

Test tub 1: 0,001
Test tub 2: 0.0001
Tube 3: 0,00001
Test tub 4: 0,000001
Test tub 5: 0.0000001

Pjatë Agar # 3 fillimisht kishte 272 bakteret të cilat vijnë nga 0,1 ml e zgjidhjes nga 3 epruvetat ne epruvetat # 3 Tashti, ishin 272/0, 1 = 2720 bakteret / ml.

2720 ​​/ 0,00001 = 272 000 000 bakteret / ml

Deklaroi përqendrimi i baktereve në Shot ProViva paditur përgjithësisht në përputhje me tabelën e përmbajtjeve: Results.

Feldiskussion: Ndotja mund të ketë ndikuar në rezultatin në të cilën puna nuk ishte krejtësisht sterile. Targat e ngurta Agar u prodhuar veçanërisht për bakteret e acidit laktik të lulëzojnë kështu që nuk mund të jetë arsye për kufijtë më të madhe të gabimit.

Dy pika janë vendosur në 0,1 ml dhe kjo mund të mos jetë saktësisht e drejtë.

Përzierjen e tubave është ndoshta burimi më i madh i gabimit kur ajo ndoshta nuk ishte e mjaftueshme.

Shpatull përdorur në lyer me e baktereve mund të ketë qenë pjesërisht të nxehtë dhe për këtë arsye kanë vrarë disa baktereve.

Lexim dhe numërimit të baktereve mund të ketë qenë pak i pasaktë kur ishte e vështirë për të parë disa koloni që ishin hopvuxna me njëri-tjetrin.

Eksperiment laboratori është kryer vetëm një herë. Sikur eksperiment është bërë disa herë, një vlerë më të saktë për t'u arritur.

Konkluzioni: Nivelet e specifikuara të baktereve në tabelën e përmbajtjeve të përputhen me siguri me numrin real të baktereve. Se rezultati nuk ishte në përputhje të plotë është ndoshta për shkak të faktorëve të ngatërruar.

based on 7 ratings Përmbajtja bakteriale e Shot ProViva, 2.6 nga 5 në bazë të 7 ratings
Vlerësoni përmbajtjen bakteriale e Shot ProViva


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me përmbajtjen bakteriale e Shot ProViva ose në asnjë mënyrë në lidhje me përmbajtjen bakteriale e Shot ProViva.

Një përgjigje të "The përmbajtjen bakteriale e Shot ProViva"

 1. anna erik vajza më 18 prill, 2008 at 19:12 #

  Hello!

  Kanë disa kohë duke shijuar dëshirë e fortë ProViva, dhe pastaj unë i ndotur Shot ProViva blerë

  Unë menjëherë një förackningar.När çift kam studiuar përmbajtjen dhe vlerën ushqyese, unë kam qenë kurioz

  ajo që ndau dy produkte të. Dikush përqendrimi diferenca e Lacto.pl. 299v

  nuk janë të specifikuara, dhe kjo është ajo që do të jetë interesante të dini.

  Sigurisht që ekziston një dallim, por pse nuk e deklarojnë atë?

  Ju lutem shpjegoni për një konsumator kurioz të pije frutash mrekullisht shijshme.

  Juaji sinqerisht nga Anna

Koment përmbajtjen bakteriale e Shot ProViva

« | "