. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Historia e Sidharta Gautama

Tema: Feja

Për 2500 vjet më parë në Varanasi lindi djalin e një mbreti dhe prindërit menjëherë e kuptoi se ishte diçka e veçantë në lidhje me atë në mënyrë që ata aty thërriti një fallxhore i cili tha se djali i tij ose do të bëhet një udhëheqës i madh fetar, ose në qoftë se ai nuk e ka parë moshën e vjetër, vuajtje dhe vdekje, ai do të të bëhet një mbret i fuqishëm.
Babai i tij donte që ai të jetë mbret, kështu që ai ndërtoi tre pallatet e të birit të tij dhe e mbajti atë të mbyllur, sepse ai nuk do të shohin moshën e vjetër, vuajtje dhe vdekje.
Kur ai ishte i nëntëmbëdhjetë ai u martua Yasudara dhe ata kishin një djalë të quajtur Rahula.
Një ditë pasi ai normalisht zhvillohet rreth nëpër qytet në palankin tij, ai aksidentalisht shohin një burrë i vjetër, një lebroz dhe një procesion funeral.
Ai fillon të peshoj dhe të vendosë për të bërë një vetmitar, ai agjëron, por e kupton se ai nuk mund të arrijë asgjë me të.
Ai lexon Upanishads shenjtë Hindu Shkrimet, por arrin asgjë me të.
Atëherë ai ulet nën një pemë fiku dhe fillon të meditoni, Mara keqes shpirti ekspozon Sidharta e rrëketë e shiut, uraganet, dhe tundon atë me gratë, por ai vazhdon të meditoni për 49 ditë, kur ai arrin sqarim dhe bëhet Buda (shkolluar).
Në 45 vjet ai qëndron në tokë dhe shkon rreth predikimit.
Ai mëson "rrugë të mesme" që të mos jetë ekstrem në çdo drejtim.
Sipas mitit, ai vdes e kërpudhave helmuese 80 vjeç

based on 4 ratings Historia e Sidharta Gautama, 1.6 nga 5 në bazë të 4 ratings
Votoni historinë e Sidharta Gautama


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë histori e Sidharta Gautama, ose në ndonjë mënyrë lidhur me historinë e Sidharta Gautama.

Koment Story e Sidharta Gautama

« | »