. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Përgatitja dhe përzierjet e zgjidhje

Subject: Kimi

Objektivi: Mëso për të numëruar me përqendrimet, sasinë e substancës dhe volumit, raportet mes tyre dhe të mësojnë të llogarisin në to. Ne do të praktikë se si për të numëruar numrin e saktë të presjes dhjetore dhe rrumbullohem drejtë. Hyrje: Me peshon kripën në një bilanc analitik dhe pastaj ta sjellë atë në një balonë volumetrike, hedh në ujë deionized dhe kthyer atë disa herë nuk kemi të kuptoj se çfarë është përqendrimi. Ne gjithashtu do të llogarisë në masë të Permanganat kalium, kur përqendrimi është 0,12000 ml/dm3 me 100.00 cm3 volum (ml).

Hipoteza: Një hipotezë për këtë laborator nuk është i përshtatshëm, sepse unë duhet të përfitoj nga rezultatet e kam marrë nga kripë ponderuar. Unë kam nevojë pikërisht për figurë e njohur në marrëdhëniet midis volumin, përqendrimit, dhe sasia e substancës që të jenë në gjendje të llogarisin në të. Por unë mendoj se, megjithatë, se volumi do të jetë më i madh dhe më i madh, më i madh përqendrimi do të jetë.

Materiali: Peshon anije bërë nga fletë metalike, kalium, ujë jonizues, balonë volumetrike, analitike, shpatull dhe një lugë.

Ekzekutimi: Unë të fillojnë duke e bërë të vëllimit 100.00 cm3 për 3 marka të njësisë përqendrimit mol/dm3. Pastaj unë e di përqendrimin dhe vëllimin, unë e di e dy fjalimeve në marrëdhënie dhe kjo e bëri vetëm sasinë e substancës. Për të marrë subtansmängden më duhet të shumohen përqëndrimin nga vëllimi. Sasia e substancës shumëzuar me masa dhëmballë është në masë, kështu që unë duhet të shihni se në masë molar të substancës KMnO4. Unë e bëri këtë duke shikuar në tabelën periodike dhe duke shtuar ato së bashku. Ka 4 x O, dhe për këtë arsye unë kam për të marrë 4 herë në masë molar të O dhe të shtoni në të tjera për të marrë të gjithë substancën masë dhëmballë. Pastaj unë e shumëzuar rezultatin nga sasia e substancës në masë dhëmballë I fituar në masë të substancës. Kjo ishte detyrë A. Detyra ishte performanca më praktike dhe jo numërimit. Ne patëm marrë një foliebit dhe formuar si një anije peshon. Ne peshonte vetëm våskeppet parë në mënyrë që ne të mund të llogarisë se sa shumë kripë është peshonte. Ne hoqi rëndësinë e valës, dmth ne tared peshore në mënyrë që ne mund të shohim rëndësinë e kripës. Ne mori në fillim një shpatull dhe vënë në kripë në vågskeppet me të ishte e vështirë me një shpatull kështu që ne e mori një lugë në vend. Ne pritur në vlerë prej masive kishte stabilizuar dhe ka shkruar deri rezultatet. Ne derdhur këtë në një balonë 100 ml volumetrike. Atje, ju duhet të jenë shumë të kujdesshëm që të mos derdh sepse masa e kripës do të zhduken pa na ditur se sa është, sepse ne nuk mund të llogarisin në të, dhe llogaritja bëhet më pak i saktë. Ne peshonte vågskeppet përsëri për të gjetur se sa masa e kripës që është mbërthyer në vågskeppet dhe nuk vijnë në balonë. Pastaj pamë vala tregoi se nuk kishte mbetur kripë, kemi shkruar atë si "masë Jo lirshme të Permanganat kalium." Ne shtuar ujë deionized në rreth gjysmën topin në termus u mbush. Ne u përpoq të jetë i sigurt se ajo nuk do të marrë ndonjë ujë në anët e pjesës së sipërme pistoni pasi që kjo nuk do të numërohen në vëllimin edhe nëse ajo është atje. Ne preku pak në mënyrë që ne pamë që Permanganat kalium tretur. Pastaj ne mbushur me ujë të çjonizuar termus volumetrik shënuar në majë të pistonit. Pastaj ju keni për të parë në mënyrë që ajo merr pak më shumë se të vijë, sepse uji është si vijon:
Për shkak se uji është me ngjyrë, është më e vështirë për të parë.
Ne kemi vënë në një kapak dhe u kthye pistonin deri poshtë 50 herë të jetë i sigurt se kripë shkrin si duhet dhe ne pastaj të marrë një zgjidhje të aksioneve.

Task C: Për të bërë të aksioneve zgjidhje vëllimin që unë duhet të marrë nga atje për zgjidhjen e dytë duhet të përdor formulën: Vstam C tendosje = C sol V soln

Nëse unë futur vlerat unë tashmë kam kështu që unë të marrë një ekuacion që duket si ky:
V tendosje 0,0020 = 0,12 0.1 Dhe ai vijon se V tendosje = 0,002 0.1
0.12
(Për shkak se 0,002 është përqendrimi i zgjidhjes së parë unë kam për të zëvendësuar figura me përqendrimet e tjera të treguara kur unë duhet llogaritur vëllimet e tjera të aksioneve zgjidhje)
Kur unë dua të llogaritur masa e Permanganat kalium do të marrë rezultatin e llogaritja e mësipërme, ndarë nga 100 dhe rezultati shumëzuar me 1,8915. Kështu: 2.5 cm3 1,8915 g
100cm3
Që kur kam volumin kam nevojë të di se sa ka të 100cm3 (duhet të dini pjesë unë të marrë). Pastaj unë e di se sa është, unë duhet të marrë këtë herë në masë siç kam në bursë zgjidhje, pjesërisht për shkak se unë kam për të marrë një njësi në g (në masë) dhe se unë pastaj të gjeni se sa në masë ky vëllim pjesë, e cila është detyrë .
Rezultatet:

Përqendrimi mol / cm 3 V zgjidhje stock cm3 M Permanganat kalium g
0,0020 0,0316 1.67
0,0030 2,5000 0.047
0,0040 3,3333 0.062
0,0050 4,167 0.078
0,0060 0,0946 5.0
0,0070 5,8333 0.11
0,0080 6,6666 0.126
0,0090 7,519802 0.142

Përfundim: Rezultatet e mia tregojnë se hipoteza ime ishte e drejtë, vëllimi unë e mora e aksioneve zgjidhje rrit përqendrimet më të mëdha. Kjo është për shkak se ne supozojmë të njëjtin vëllim e aksioneve zgjidhje me të njëjtin përqendrim për të bërë të gjitha këto zgjidhje me përqendrime të ndryshme. Ne përdorim ujë deionized në këto eksperimente, që do të thotë se e vetmja gjë që ndikon në përqendrimin e zgjidhjes është Permanganat kalium, që kam marrë nga të aksioneve zgjidhje. Rezultatet tregojnë gjithashtu se kailumpemanganat masë të dyfishuar, nëse përqendrimi është dyfishuar, për shembull, përqendrimi 0,0020 kishte masive 0,0316 dhe në përqendrimin e 0,0040 pasur në masë 0062 g Kjo është shumë e logjikshme kur ju duhet të marrë dy herë më shumë Permanganat kalium për atë që të dyfishtë përqendrimit (si Permanganat kalium është e vetmja gjë që i jep një përqendrim në eksperimentet tona) në masë të madhe rrit përqendrimet dhe vëllime u bë. Për një vëllim të madh mund të tregojnë një përqendrim të lartë kërkon përdorimin e më shumë se në masë në një vëllim më të vogël të zgjidhjes me një përqendrim më të ulët.

based on 3 ratings Përgatitja dhe përzierjet e zgjidhje, 3.3 nga 5 në bazë të 3 shkallën
Rate Përgatitja dhe përzierjet e zgjidhjeve


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me përgatitjen dhe përzierjet e zgjidhjeve ose në asnjë mënyrë në lidhje me përgatitjen dhe përzierjet e zgjidhjeve.

Comment Formulimi dhe përzierjet e zgjidhje

« | »