. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Përcaktimi i formulës reaksioni duke ngrohur bikarbonat natriumi

Subject: Kimi

Objektivi: Mëso për të numëruar me Moles në formulat reagimit dhe duke dettas aftë për të përcaktuar masën e reactants.

Hipoteza:

Hyrje: Me ngrohje karbonat natriumi dhe peshojnë këtë në masë të substancës formuar është marrë jashtë. Duke ditur masat e reactants, një reagim formula 1-3 përcaktuar se mjeti juridik për ngrohjen e bikarbonat natriumi.
Materiali: Peshorja, tenxhere, sobë dhe karbonat kalciumi.

Ekzekutimi: Poçi u peshonte bosh. Kripa është shtuar në dhe peshonte. Kripë 2g shtuar në të dhe kjo është sjellë nëpërmjet masës së kripës + tenxhere, minus masa e vetme Crucible. Ndezjes Materialet për ngrohje është zhvilluar u kthyer më. Poçja është trajtuar me kujdes me një "hap i rëndë" për të rrëmbyer e mbajtëse, në mënyrë që ne nuk do të marrë atë me gishtat tuaj. Vaj natyror në gishtat tonë mund të jetë Crucible në të cilin të gjitha përgjigjet. Kripa ngrohur për një kohë të gjatë. Ne peshonte e Crucible me kripë in Kur të nxehtë, vaporized disa substanca janë etiketuar si vala e mases ka rënë. Për të ditur se kripa ka reaguar plotësisht dhe kështu që ne mund të llogarisim numrin e saktë kështu që u desh Crucible të jetë ngrohur pak dhe peshonte përsëri. Nëse ky koeficient tregon të njëjtën masë si një e parë mund të fillojë numërimi në formulën, por në qoftë se në masë ka ndryshuar që peshon fundit duhet të ngrohur dhe u dërguan në masë nuk ka ndryshuar. Kjo duhej bërë 3 herë në eksperimentet tona.
Rezultati i masës kur peshonte herë të fundit është përdorur për të përcaktuar se sa është shndërruar në gaz. Ne e bëjmë këtë duke marrë sa më shumë kripë + Crucible peshonte zbriten fillimisht nga sa më shumë kripë dhe Crucible peshohen kur ne e kishte ndezur atë. Dallimi në mes të I përdorur kur kam thënë të gjeni në masë të kripës e cila reaguar. Duke marrë numrin e gram kripë peshuar fillimisht zbriten nga diferenca e llogaritjes mëparshme, dmth ai i cili nuk është lënë në Crucible pas ngrohje mund ta gjej dallimin në masë, gram. Atëherë është detyrë për të gjetur se çfarë është lënë në Crucible pas ngrohjes ishte në temë. Kjo mund të llogaritet duke marrë të gjithë në masë kripë fillimisht zbriten nga diferenca para dhe pas ngrohje në masë. Kjo është pastaj në krahasim me masat e temave më poshtë që të vijnë në përfundim dhe rezultatet.

Llogaritjet: Crucible, 16.56 g
Crucible + kripë = 18.56 g
Kripë Massa = 18,56-16,56 = 2g

Kripë Massa i cili reagoi dhe u bë diçka nga temat e mëposhtme:
18,56-17,81 g = 0,74 2-,74 g

Kripë I nxehet
M (NaHCO3) 22,99 1,0079 +16 12,011 x 3 = 84,0089 g / mol
n (NaHCO3) 2g/84, 0089g/mol = 0,02381 mol

Këtu janë tre propozime për reagime
1. M (NaOH) 22,99 +16 +1,0079 = 39,9979 g / mol
n (NaOH) 0,02381 mol
m (NaOH) x 0,02381 39,9979 g = 0,9523

2 M (Na2O) 2 1,0079 x 22,99 = 61.98 g / mol
n (Na2O) 0,02381 / 2 = 0,0119 mol
m ((Na2O) 0,0119 x 61.98 = 0,7376 g

3 M (Na2CO3) 22,99 12,011 x 2 + 16 x 3 = 105,991 g / mol
n (Na2CO3) 0,02381 / 2 = 0,0119 mol
m (Na2CO3) 0,0119 x 105,991 = 1,2613 g

Rezultatet:

Crucible: 16.56 g
Crucible + kripë: 18.56 g
Salt: 2G
Së pari peshon pas ngrohje: 17.84 g
Ponderimi tjera: 17.81 g
Ponderimi i tretë: 17.81 g
Massa i cili kishte bërë të gazit: 0,74 g
Massa u la: 1.26g
Substancë në masë dhëmballë (g / mol) Shuma e substancave (mol) Mass (g)
Bikarbonat natriumi NaHCO3 84,0089 0,02381 2
Hidroksid natriumi
NaOH 39,9979 0,9523 0,02381
Të oksidit të disodium
Na2O 61.98 0,0119 0,7376
Sodium
Na2CO3 105,991 0,0119 1,2613

Në masë në Crucible mund të krahasohet me numrin opsion tre. Masat ishin konsistente. Substancë që u formua në Crucible kur ngrohjes ishte karbonat natriumi.

Përfundim:
Të tre opsione tregoi dy reagime me një produkt që është formuar nga dy. Kjo do të thotë se reactants eshte gjysma e produktit. Prandaj, është e rëndësishme për llogaritjen ndan sasinë e substancës nga dy. Dioksidi i karbonit dhe ujit të gjeneruara nga ky ngrohjen e bikarbonat natriumi, të cilat ne nuk mund të shihni me sy të lirë. Prandaj, ne mund të dallojmë vetëm tre opsione për ekuacionet kimike duke numëruar mbi ta. Substanca do të mbetet pa marrë parasysh temën që do të formohet nga këto tre alternativa të treguar të njëjtën ngjyrë për ngrohje si bikarbonat natriumi na tregoi nga fillimi, pluhur të bardhë. Substancat e tjera që bëhen të gaztë, e nuk mund të shohin. Prandaj, ne kemi arritur në përfundimin tonë duke numëruar. (Hard për të shkruar në një konkluzion për këtë detyrë, sepse kjo ishte për të numëruar rrugën e tyre për përgjigje të saktë)

based on 15 ratings Përcaktimi i formulës reaksioni duke ngrohur bikarbonat natriumi, 2.2 nga 5 në bazë të 15 shkallën
Norma percaktimi i formules reaksioni duke ngrohur bikarbonat natriumi


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me përcaktimin e formulës të reagimit, kur të nxehtë, bikarbonat natriumi apo në asnjë mënyrë në lidhje me përcaktimin e formulës reagimit në ngrohjen e bikarbonat natriumi.

Comment Përcaktimi i formulës së reaksionit duke ngrohur bikarbonat natriumi

« | »