.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Betsämning i përmbajtjes së ujit kristal e klorur barium

Tema: Kimi

Paraqitje

Qëllimi i laboratorit 4 ishte për të hequr ujin kristal nga një shumëllojshmëri e klorur barium dhe pastaj të punojnë jashtë se sa hiqet, pra se çfarë x është formula BaCl Xh O.

Për të arritur në përmbajtjen e ujit kristal u peshonte bariumkloriden para se ajo ishte e nxehtë dhe pastaj pas.

Teoria sfond për laborator

Pas leximit kapitullin përkatës në librin e kimisë, ne e dimë se duke matur se sa masë një subjekt humbet kur të nxehtë, mund të llogarisim se sa të lidhet substancë ujë.
Kristal ujit quhet sepse ajo është e lidhur me substancën në strukturat kristal.

Performance

Materialet: Pot, Leshterikët tenxhere, valë, lugë e vogël, e ndezjes gazit, trekëmbësh, garzë, trekëndësh dhe klorur barium.

Së pari, ajo peshonte vetëm mbajtëse për më vonë duke e ditur saktësisht se si bariumkloriden shumë peshohen. Poçja u mbushur pastaj me një të tretë me klorur barium, i cili gjithashtu peshonte para. Me ndihmën e darë Crucible, stol me tri këmbë dhe Crucible trekëndësh të ndezur në rreth 5 minuta, nxitje për të mos bariumkloriden do të djegur-në fund. Gjatë ngrohje lumped veten bariumkloriden pjesë, por ai ishte edhe i vetmi që mund të ndodhë me sy të lirë.
Pas Crucible dhe përmbajtja e saj të ftohtë për një kohë kështu që peshonin përsëri çdo gjë.

Rezultatet, konkluzionet

Masë Poçi ishte 12,131 gram, së bashku me masë bariumkloriden ishte 23,321 g.
Pas 5 minutash të ngrohjes, kur uji kristal dorëzuar si avujt e ujit është matur masë për 21,629 g.

Me anë të tabelës periodike janë të numëruara në masë dhëmballë e BaCl dhe HO:
M (BaCl) = (137,3 + 2 * 35,45) g / mol = 208.2 g / mol
M (HO) = (2 * 1,008 + 16,00) g / mol = 18,016 g / mol

Masa e bariumkloriden pa ujë është llogaritur duke hequr shumë Crucible:
m (BaCl) = 21,629 g - 12,131 g = 9,498 g

Kur në masë dhe në masë dhëmballë e BaCl është përfunduar, sasia e substancës në bariumklodiden anhydrous llogaritet:
n (BaCl) = m (BaCl) / M (BaCl) = 9,498 g / 208,2 g / mol 0,0456 * 10 moles

Sasia e ujit të humbur gjatë ngrohjes (pesha para - peshë pas):
23,321 g - 21,629 g = 1692 g

Substansmängdes e ujit kristal:
n (HO) = m (HO) / ​​M (HO) = 1,692 g / 18,016 g / mol mol 0,0939 * 10

Pasi ka llogaritur sasinë e substancave (a) të dy klorur barium dhe ujë mund të shihet se marrëdhëniet në mes tyre është pothuajse saktësisht 1: 2.
Përgjigje: x = 2, që është formula BaCl 2H O.

Burimet e gabimit

Një burim i gabimit në këtë laborator mund të jetë që të gjithë uji nuk është i zier larg ose bariumkloriden lagështi ndoshta forcuar gjatë kohës që ftohur.

Komentet e mia personale

Në krahasim me mbledhjen tryezë ku përgjigja edhe 2, llogaritjet tona mjaft të sakta.

Më i lartë

Laborator ishte që të kuptoj se sa njësitë e përmbajtjes kristal ujë të barium njësi përmban. Rezultati kemi marrë përpara edhe në përputhje me Tabelën mbledhjen, dmth dy.

based on 3 ratings Betsämning i përmbajtjes së ujit kristal e barium, 4.2 nga 5 bazuar në 3 vlerësime
Shkalla Betsämning i përmbajtjes kristal ujë të klorur barium


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Betsämning e ujit kristal në barium apo në asnjë mënyrë në lidhje me Betsämning e përmbajtjes kristal ujë të klorur barium.

Koment Betsämning i përmbajtjes kristal ujë të klorur barium

« | »