.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Big Bang

Big Bang është emri i teorisë së si u krijua universi.

Ajo është ende shumë e paqartë se si universi erdhi në ekzistencë. Kjo është, megjithatë, goxha i sigurt se ka ndodhur për rreth 10-15 milion vjet më parë. Për fat të keq, teori ka difekte sepse ata gjetën yjet që janë shumë më të vjetër se kaq.
Disa njerëz besojnë se ka pasur një zhurmë e madhe (pra emri) që filloi të gjithë. Teori supozon se universi ishte shumë i dendur dhe e nxehtë (rreth 1032 Kelvin), që në fillim dhe pastaj zhvilluar në univers sotme. Është në fakt një teori shumë e mirë sepse ajo do të shpjegojë të ashtuquajturën rrezatimit sfondit në hapësirë, dhe faktin se ka me të vërtetë një temperaturë në hapësirë ​​(3 Kelvin).
Të tjerë besojnë se ajo ka qenë gjithmonë si ajo që është sot.
Personalisht, unë besoj se shumica e teorisë së shpërthimit, sepse çdo gjë duhet të ketë formuar nga asgjëja. Pyetja e vetme është se si një goditje e tillë mund të ndodhë dhe çfarë e shkaktoi atë.
Universi është duke u zgjeruar (shumohen) nga dita në ditë. Si ajo rritet dita ditës, ajo ka nevojë aspak të ketë qenë një zhurmë apo shpërthim në fillim. Nëse është kështu, atëherë nuk do të duhet të jetë vetëm një vrimë e vogël e zezë që në fillim se e ka zgjeruar që nga vetë në univers siç e njohim ne sot, unë mendoj, gjithsesi.
Kështu nëse do të ishte në të tharë kështu që është e tërë hapësira vetëm mënyrë vrimë e madhe e zezë.

Çfarë ka ekzistuar para Big Bengut?

Na vjen keq, ju gjithmonë kthehem në pyetjen e njëjtë të vjetër: Ai duhet të ketë filluar me diçka dhe ku e bëri atë dhe çfarë formuar atë nga atëherë?
Nuk janë një shumë e teorive, disa prej tyre unë tashmë kam shkruar shumë, unë kam injoruar.
Më e mundshme është ajo e një petë të madhe kompakt dhe të nxehtë që e ka që prej zgjeruar atë. Por ajo ballafaqohet me problemet, sepse nuk është (siç tha më parë) janë yjet që janë në mënyrë të konsiderueshme më të vjetër se 15 miliardë vjet. Është e qartë, e mund të ketë bërë diçka të gabuar në termat tions e yjeve por është e vështirë të ngjarë.

Si e planetet tona dhe sistemin tonë diellor?

Një tjetër pyetje e vështirë se një kurrë nuk ka arritur të përgjigjen me siguri ende. Besohet se galaktikat filloi të formuar rreth 700.000 vjet pas zhurmë e madhe, dhe se sistemi ynë diellor u formua rreth 1 miliard (100.000.000) vit pas Gjithësia kishte filluar zgjerimin e tyre.
Si planetet në sistemin tonë diellor është formuar, ne nuk kemi ndonjë përgjigje.

Çfarë ndodh me universin tonë në të ardhmen?

Duke vazhduar vetëm të rritet dhe të rritet pafundësisht? Po, disa mendojnë se ajo vetëm merr më të mëdha dhe ajo kurrë nuk përfundon.
Pastaj ka nga ata që besojnë se universi është formuar si dy trekëndëshat që janë të paraqitura kundër njëri-tjetrit dhe ajo rritet dhe rritet derisa ju të keni diçka mes të saj kur ajo fillon të tkurret përsëri në të njëjtin ritëm si më parë u zgjerua në.
Unë mendoj se hapësira është formuar në një rreth dhe ajo filloi të rritet nga një vrimë të vogël të zezë në qendër dhe që pastaj të rritet jashtë në një rreth të madh. Pastaj, dikur shumë më vonë në kohë, diçka e papritur të ndodhë dhe i gjithë shpërthen gjë (ose diçka të ngjashme) për shkak të paqëndrueshmërisë midis yjeve, planeteve, galaktikave dhe diçka që ne nuk e kemi zbuluar ende.

Unë vetë nuk bëj kujdes një shumë mjaft e asaj që ndodh dhe shpresoj unë kam kohë për të vdekur shumë kohë para se universi zvogëlohet përsëri, shpërthejnë apo çfarëdo që të ndodhë me të në të ardhmen. Unë jam i kënaqur që unë jetoj në këtë moment dhe nuk kanë ndërmend për të edukuar veten në çdo fizikan apo si dhe të përpiqen për të goditur gjëzën. Unë jam më tepër jetojnë në botën që kemi sot.

based on 9 ratings Big Bang 2.3 nga 5 bazuar në 9 vlerësime
Vlerësoni The Big Bang


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Big Bang ose në asnjë mënyrë në lidhje me Big Bengut.

Koment mbi Big Bengut

« | »