. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Sahat i madh

Big Ben renditur për herë të parë në vitin 1859 dhe Big Ben nuk është adash i Clock famshme të Londrës
sa më shumë njerëz mendojnë.
Ajo është në fakt adash e këmbanës 13-ton me emrin pas Sir Benjamin Hall. ANAD Sir Benjamin Hall u bëri thirrje për Big Ben dhe të cilat mund të gjenden brenda orës.
Big Ben peshon rreth 14 ton dhe kjo është thjesht 320 metra të lartë me orën përballet qenë 23 metra e gjerë. Dhe duart minutë janë 14 metra e gjatë. .
Clocktower arrin një lartësi prej jo më pak se 96 metra.
Mekanizmi është peshon rreth 4.5 ton dhe deri në 1913 orë u nxorrën nga dora.
Por tani ka një motor elektrik Cili tërheqë Ben.After Big çdo orë një melodi del nga ora dhe pasi që ora është quajtur Koha.
Dhe ne mund të dëgjojmë atë unazë në radio në Angli.
Big Ben është si një simbol i Britanisë.

Bell mund të gjendet në St Kulla Stefanit e cila është në Dhomat e Parlamentit.
Bell nuk është shumë e vjetër Krahasuar me Dhomat e Parlamentit.
Kur Kuvendi është në një seancë pas errët shkëlqen një dritë nga maja e Shën Kulla Stefanit.
Zile është përfunduar në vitin 1859 dhe ishte zile pakrahasueshëm në Mbretërinë e Bashkuar.

Kjo është dy teoritë rreth asaj se si Big Ben mori emrin Big Ben.
I pari është se Shtëpia e Commins kishte një seseion dhe përpjekje për të dalë një emër të madh "shtëpisë" orën. Ishte vonë dhe çdo njëri ishte i lodhur kur papritmas një anëtar bërtiti "Shënim Way Big Ben?" Ishte emri i panjohur Sir Benjamin Hall.
teoritë e tjera është se ora është emëruar pas e madh dhe aliazh Caunt boksier Benjamin .. Ora vetë ishte projektuar nga EB Denison & Dentit EJ dhe u përfundua në vitin 1858

based on 2 ratings Big Ben, 3.3 nga 5 në bazë të 2 ratings
Shkalla e Big Ben


Schoolwork Related
Vijim janë punë e shkollës është e gjitha në lidhje me Big Ben ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Big Ben.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment mbi Big Ben

« | »