. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Makinë tani dhe pastaj

Çfarë ishte ajo si në të kaluarën? Si është sot? Po në lidhje me të ardhmen?

Unë kam zgjedhur për të shkruar një analizë në lidhje me makinë. Se si ajo ishte në të kaluarën, se si është tani dhe çfarë mund të bëhet në të ardhmen.

E kaluara

Nga fillimi ata nuk kishin makina, por përdoret një kalë dhe kamionçinë. Ata udhëtuan shpesh nuk aq sa ajo mori një kohë të gjatë dhe rrugët ishin të këqija. Në 1709 motori i parë me avull u shpik nga Thomas Newcomen. Motor me avull Detyra ishte atëherë për të pompimit të ujit nga miniera. Në 1765 u zhvillua nga James Watt me një rrotë tjerrje në vend në mënyrë që ju mund të përdorni atë për makineri pushtet dhe popullin e transportit. Ata kishin një lloj karrocë me një motor me avull që mbështjellë në një udhë hekurudhore. Ky ishte një zbulim shumë të mirë që kemi marrë përdorimin e madhe për dhe zhvilluar. Ka qenë një Shpikësit disa të tjera që kanë bërë një version të ngjashëm në kamionçinë me avull. Gottlieb Daimler dhe Karl Benz bërë rreth kohës së benzinë-powered automjeteve para që ka punuar mirë, por ata ishin shumë të shtrenjta kështu Henry amerikan Ford lirua në 1908 benzine-powered saj "T Model" makinë e cila është edhe njerëzit e rëndomtë mund të përballojë për të blerë.

Paraqesin

Si mund ata pastaj të shohim si sot? E pra, në qoftë se ju krahasoni makina të reja që kemi sot me parë që kishte një motor me avull, kjo është një ndryshim i madh. Teknologjia ka shkuar shumë përpara dhe gjithmonë janë njerëz që përpiqen për të dalë me ide të reja të mëdha. Shfaqja ka ndryshuar edhe sot ajo ka vagonave me motorë, por ka shumë modele të tjera të ndryshme. Makina ne përdorim sot, sidomos si karburant benzinë ​​diesel, por është krejt e zakonshme. Diesel është përdorur kryesisht në kamionë për shkak se motori është më mirë të përshtatshme për automjetet e rënda. Çdo vit djegur rreth 6 miliard gallons e benzinës dhe 4 miliardë litra naftë në Suedi vetëm. Ne me të vërtetë nevojë për të zvogëluar këto numra në qoftë se ne duam të mbajnë natyrën tonë dhe ruajtjen e mjedisit. Sepse është Disavantazhi më i madh i makinave sot.
Në vitin 1989, të përmirësuar kushtet për kontrollin e emisioneve në makina. Ajo pastron lirimin e tilla Oksidet e azotit dhe hidrokarbure, por nuk e dioksidit të karbonit si një efekt serë. Kur ajo është e dioksidit të karbonit dhe shumë gazra të tjera në atmosferë, temperatura e tokës. Kjo do të thotë ndryshimin e klimës në Tokë me pasoja të mëdha. Ne reduktuar emisionet, ne mund të merrni një klimë më të mirë, fatkeqësitë natyrore më pak dhe për të parandaluar kafshët dhe bimët nga shfarosja. Prandaj, ne të përpiqemi për të gjetur lëndë djegëse të mira dhe duke bërë makina ekologjikisht miqësore. Ne gjithashtu e dimë se të naftës nuk do të zgjasë përgjithmonë. Si do të ishte nëse ne mund të përzënë as, fluturojnë ose të marrë një varkë? Kjo nuk do të punojnë në shoqërinë e sotme.
Sipas prodhuesit e automobilave Shoqata "Bil Suedi", shitjet e makinave të gjelbër është rritur dhe pritet të rritet edhe më shumë në vitin e ardhshëm. Në vitin 2007 shiti rreth 300.000 makina eko këtu në Suedi. Makina jeshile shitur më etanol, ose CNG si karburant. Ka edhe opsione të tjera të tilla si makinave elektrike.
• Automjeteve përbëhet nga biogazit apo gaz natyror apo një përzierje e të dyjave. Kjo është një karburant shumë më mirë se dy naftë benzine.
Gazi natyror është një përzierje e hidrokarbureve dhe metanit, kryesisht është marrë kur nxjerrjen e naftës apo të tërhequr nga nëntokësore. Ajo është përdorur jo vetëm si karburant për autobusët dhe makinat, por edhe në pushtet dhe bimët ngrohjes dhe në industri. Gazi natyror është ende vetëm në pjesët jashtë Suedisë, duke mbuluar vetëm rreth 2% të furnizimit të energjisë të tërë i cili është një numër i gjatë në qoftë se ju shikoni ndërkombëtarisht ku gazi natyror mbulon rreth 25%. Përdorimi i gazit natyror është kryesisht reduktimi i karbonit. Kjo është më e lirë se benzina dhe kërkon as sasi të barabartë të përdorimit.
Biogas përbëhet kryesisht nga metani gjithashtu dhe mund të mbulohen nga materiali degraduar nga deponitë dhe impiante të trajtimit të ujërave të zeza. Të biogas është përdorur si lëndë djegëse për automjete, energjisë elektrike dhe prodhimit të ngrohjes dhe në industri. Ajo është e thënë të jetë e karburantit pastra kemi sot, si dhe ul Dioksidi i karbonit dhe hidrokarburet shumë, ndërsa ajo është më e lirë se benzina.
• (E85) etanol karburantit të prodhuar nga fermentimi i karbohidrateve të ndryshme të tilla si gruri dhe sugarcane. Etanol karburantit, ose ashtu-quajtur E85 përbëhet nga 85% etanol dhe benzinë ​​15% dhe shpenzimet e tjera të karburantit.
Ajo merr më shumë etanol sesa benzinë ​​për të drejtuar një distancë të caktuar (rreth 30-35% më shumë), por emisionet fosile janë shumë më të ulëta. Etanol është më e lirë se benzina dhe numri i stacioneve me etanol në rritje.
• makinave elektrike mundësuar nga një motor elektrik dhe një bateri rechargeable. Ajo nuk është aq shpejt sa një makinë të rregullt, por ajo ende është duke u zhvilluar. Makina të shitura në Suedi kanë pasur bateri që mbahen që shkon 5-8 mil në një rresht. Elektrike hibride është një lloj i automjeteve elektrike që ka si motor elektrik një dhe një motor me djegje. Ai redukton emetimet, por jo aq sa një makinë konvencionale elektrike, por është më efikas për pronarin, sepse ju mund të shkoni në distanca të gjata.

E ardhme

Teknologji është shumë përpara dhe ai do të vazhdojë të bëjë. Ajo do të jetë kërkesa më të rrepta mbi makina dhe trafiku sigurisht që do të vazhdojë të rritet. Hulumtuesit do të vazhdojnë të mendojnë për karburante të reja dhe për të përmirësuar ato.
Edhe pse etanol është më miqësore me mjedisin se benzina ka gjithashtu pasoja për njerëzit nesh, ndoshta jo në vende si Suedia, ku ne kemi një kohë të mirë, por në vendet e varfëra, ku të gjithë gruri, të gjitha kallam sheqeri, misri dhe soje në rritje dhe shkatërruar
Në Brazil, kallam sheqeri rritet edhe për shkak se ajo është një klimë e mirë dhe ajo është e lirë për fermer. Por ajo merr 560 kg kallam vetëm për të mbushur një tank në një makinë kështu që ata që punojnë në fermat e mëdha punojnë shumë për pak para. Por si mund ta bëjmë me karburant? Ne të varet nga makina dhe madje edhe mjaft dembel. Shpesh, ndoshta makinën tuaj edhe nëse ju nuk doni të shkoni shumë larg vetëm për shkak se ajo është e lehtë. Shpresojmë që ju të filloni të udhëtojnë më shumë autobusë, tramvaje dhe trena. Ne duhet të bëjmë atë në çdo vend, jo vetëm Suedinë nëse ajo duhet të punojnë. Ne tashmë kemi opsione të tjera. Një prej tyre është një makinë udhë. Në një qytet të Sydney bën përdorimin e tyre, dhe madje edhe në SHBA, ku ata punojnë si taksi rreth. Ne këtu në Suedi për të provoni këtë ide për të parë nëse ajo mund të jetë një opsion këtu në të ardhmen.
Në Uppsala ju të ndërtuar rrugën tuaj provë dhe nëse ajo punon mirë, shkencëtarët shpresojnë të jenë në gjendje të përdorin atë brenda 30 viteve të ardhshme. Makinë Track punon një grimë si një ashensor që shkon anash në një udhë disa metra në ajër. Rimorkio është mundësuar elektrike, kontrollohet automatike dhe mund të shkojnë shumë shpejt. Kjo është e sigurt se e makinave dhe kamion mund të strehojë 1-5 persona. Para se të marrë në makinën e keni vendosur se ku ju doni të shkoni në një kompjuter ku ka një numër të ndalur vende për të zgjedhur nga.
Unë mendoj se kjo është një ide e mirë, por unë nuk mendoj se kjo do të zëvendësojë makinën. Ajo merr çrregullt dhe i pazakontë me një shumë të "binarët" në vend të rrugë. Unë mendoj se megjithatë kjo mund të jetë si një tramvaj ose autobus që mund të përdoret në qytetet e mëdha.
Lisa Mölne

based on 15 ratings Makinë tani dhe pastaj, 3.0 nga 5 në bazë të 15 ratings
Vlerësoni këtë makinë tani dhe pastaj


Schoolwork ngjashme
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me makinë tani dhe pastaj ose në ndonjë mënyrë lidhur me makinë tani dhe pastaj.

Koment mbi makinë tani dhe pastaj

« | »