. Tani

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko për projektet shkollore

Historia e makines

Makina e parë ishte një karrocë tre rrota me avull si uppfan inxhinier francez Joseph Cugnots në vitin 1769. Shpejtësia maksimale ishte në 5km / h dhe motor mund të shkojnë vetëm në një të katërtën në një kohë. Gjatë 1700, makina nuk ishte një makinë, por më shumë një stoli.
Në fillim të viteve 1800 nxorrën Richard Trevethick së bashku një makinë që mund të kandidojë në max shpejtësi 14km / h Njëzet vjet më vonë, autobusët kishte zhvilluar për të shkuar në avull. Por pastaj automjetet e rëndë dhe e vështirë për të kontrolluar. Por shkoi në 20km / h ändå.Olyckor ndodhur shpesh, nuk ka pasur ligje ose. 1844 një ligj hyri në fuqi si një çështje e automjeteve do të ketë një flamur të kuq, Ligji u shfuqizua në vitin 1896. 1860 mori francezin Jean Joseph oatent Etien Lenior mbi një motor me djegie të brendshme, e cila ishte drejtuar nga lysgas. Në 1863 mori motorin e një makinë. Vite më parë, ata ishin përpjekur për të vënë një motor me djegje të brendshme, por makina ishte në shërbim të dobët.

Katër-stroke motor bëri të inxhinierit francez Alfons Eugene Beau De Rochas 1862. Në motor atje ishte një përzierje e karburantit që reaguan para ndezjes.
1878 motor rishikuar dhe Nikolaus Otto Eugen Langen tregoi modelin e fundit. Gjatë vitit 1885 prezantoi versione të motorëve me benzinë ​​nga dy drejtime të ndryshme. Njëri quhej Deimler dhe tjetri ishte Karl Benz. Kjo ishte kur ju mund të telefononi makinën për makinën. 1889 dukej Deimler prodhojnë një dy-cilindër motor me 3.5 kuaj fuqi, të pajisur me një tufë dhe gearbox. Dy automjete dhe kjo më vonë dhe harton Benz më parë ishin të pajisur me marshin diferenciale. Para katër-wheel model makine në redi Benz ndërtuar në vitin 1893, ai ishte Velo i parë i njohur shtuar. Makina ishte e lehtë për të bërë, sepse ajo prodhoi një total prej 135 copë. Dy designers, René Panhard dhe djali Emelie Living mori një makinë të re e Daimler në 1889 ishte shumë mirë të projektuar, kështu që ata ishin duke shkuar për të përdorur të njëjtin koncept në versionin më vagon-si. Vitin e ardhshëm në vitin 1890 e bëri atë një provoni cili nuk ishte deri në pritjet, një makinë me kuggaxel dhe chainrings. Motori ishte dy-cilindër dhe vendoset nga vetura, e cila e bëri atë më të sigurt në cornering. Me një shpejtësi të lartë u bë gjithnjë e më shumë ata filluan të eksperimentojnë me sistemet e kontrollit alternative që deri më tani kanë qenë vetëm një levë. 1898 prezantoi rrotën e Panhardmodellerna. Zgjidhje edhe erdhi për pezullim timon. Rrotat Air pompohet ishin më të mirë se sa gomat me unazë gome përreth. 1886 prodhuar një makinë me një veshje planetare si të vetë-mbështetjes trupin e Frederik Lanchester.

Një nga bilhistoriens makinë e bën më të dyshimtë është Mercedes mjaftueshme. Mercedes është emëruar për bijën e një konsulent austriak, Emil Jellinek. Ai ishte një llogari e shitjes në emër Daimler dhe të specializuar të prodhimit të saj për të akomoduar klientët e pasur. Makina Mercedes janë shitur shpesh në lidhje me marrëveshjet, mito hije dhe marrëdhëniet shtrembër të këtij lloji Varja. Kjo nuk ishte shpesh që njerëzit të mund të përballojë për të blerë makina Jellineks. Ai ka fituar paratë e tij në mënyra të paligjshme.

Në 1900, ata filluan me makina të ardhmen. Me forma të thella, daulle frenat me këpucë të frenave brenda, frenat disk daulle dhe me spykern, makinë para rrotë. Shumë pretendojnë se historia e drejta e makines filloi me Henry Ford dhe makina e tij. Ata kishin prodhuar makina në shtëpinë e tij që nga viti 1903 dhe në tetor 1908 filloi Model T Ford shitur. Makinë që revolucionarizoi industrinë. Makina u përshtatur për portofolin e çdo njeriu. Çdo makinë e dhjeta e prodhimit shitet ishte em Ford. Në 1919 ai filloi një T-Ford brendshme të cilat së bashku kanë shitur 15 milionë kopje të paimagjinueshme.

Gara e parë makina kishte selinë e saj të lartë në Francë. Sigurisht ajo ishte atje që biltävlningen parë në botë rregulluar. 21 dizajne të ndryshme morën pjesë automjeteve. Makinë që fitoi diskvalifiserades për shkak të shkeljeve të rregullave të konkurrencës në lidhje me kushtet e projektimit. Ajo ishte një karrocë mundësuar nga avulli që fitoi. Pra, në vend që i atribuohet në një fitore të përbashkët me të dy që erdhën pas, atëherë një Peugeot dhe Panhard. Ata erdhën në të njëjtën kohë, pas një udhëtimi prej 126km / h Herët në historinë e makinës ishte më shumë si një stoli, nëse ju çuan atë kështu që nuk ka shkuar në mënyrë të shpejtë. Duke parë si ligjet nuk ishin zhvilluar kështu që ishte shumë i aksidentit, edhe pse ne kemi një shumë e aksidenteve tani. Kur erdhi makina ligjet ishin më të zhvilluar dhe më të shpejtë shkoi. Cila është e qartë edhe atëherë se ligjet erdhi. Makina më shumë se të prodhuara më të filluar drejtimin e tyre.

based on 15 ratings Historia e makines, 2.7 nga 5 në bazë të 15 ratings
Historia Kjo makinë norma e


Schoolwork Related
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me historinë e makines apo në ndonjë mënyrë në lidhje me historinë e makines.

Duke komentuar Historia Automjeteve

« | »