.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia automjeteve

1700 burra e makinave:

Burrë francez Joseph Cugnot, shpiku topi tre-rrota me avull 1769. rrotë një front u drejtuar nga
veprim me mençuri e një shkop pistoni.

Shpejtësia maksimale është 5 km / h, dhe automjeti mund të shkojë vetëm në një
çerek.

1800 Fillimi:

Kap Richard Trevethich së bashku një rimorkio, të cilat do të mund të jetë e shtyrë në shpejtësi prej rreth 14 km / h.
Njëzet vjet më vonë ajo kishte zhvilluar disa trafikut të omnibuses, por i nxitur avull. Pastaj,
Automjetet janë të rënda dhe të vështira për të vepruar, edhe pse norma mund të arrijë 20 km / h, ajo ishte
Postuar aksident. 1896 u bë një ligj, i njohur si Akti lokomotivë në fuqi që shuguruar që
ndonjë motor do të paraprijë nga një njeri me një flamur të kuq.

Djegie të Brendshme:

Endacak i parë me motor me djegie të ndërtuar nga franko-belge Etienne Lenoir në 1862. benzine parë erdhi në 1865 dhe është projektuar nga gjerman-austriak Siegfried Marcus por deri tani ajo ishte mjaft eksperimental.

Katër Stroke Engine:

I n 1862 është patentuar parimin katër-stroke nga një teknik francez, Eugene Alphonse Beau De Rochas. . Patentë, megjithatë, doli dhe vetëm me të Gjermanisht Nikolaus Otto gusht dhe Eugen Langen invarslades fyrtaksmotorn në historinë e automobilave rreth Anno 1878, dy vjet pas patentë përtërirë engine. Gjatë vitit 1885 paraqiti versionet e motorëve me benzinë ​​nga dy drejtime të ndryshme. Një emër ishte atëherë Deimler, i dytë Carl Benz, e cila strukturë kjo e fundit mund të konsiderohet si makinë e parë e vërtetë në botë, sepse ajo jo vetëm imitoi fantazmë hästkärrans dhe themelore, por është projektuar me qëllim të zhvillimit të mëtejshëm dhe të performancës. Në 1889, dukej Daimler prodhojë një motor me dy cilindra prej 3,5 kuaj-fuqi të cilat u ngarje një makinë, e pajisur me tufë dhe veshje. Të dy automjetet ky i fundit dhe dizajni i mëparshëm Benz ishte i pajisur me ingranazhet diferenciale.
Endacak i parë me motor me djegie të ndërtuar nga franko-belge Etienne Lenoir në 1862. benzine parë erdhi në 1865 dhe është projektuar nga gjerman-austriak Siegfried Marcus por deri tani ajo ishte mjaft eksperimental.

based on 8 ratings Historia e makinave, 3.5 nga 5 bazuar në 8 vlerësime
Vlerësoni historinë e makines


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me historinë e makines apo në asnjë mënyrë në lidhje me historinë e makines.

Historia Koment makines

« | »