.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Historia e makines

Sfondi:

Makina e parë ishte një karrocë me tre rrota avull se inxhinier francez Joseph Cugnots shpik në 1769. ulët shpejtësi maksimale në 5 km / h, motori mund të shkojnë vetëm në një tremujor në një kohë. Gjatë 1700, makina nuk është një makinë, por më shumë një "dekorative".

Në fillim të viteve 1800 tweaked Richard Trevethick së bashku një makinë që mund të kandidojë për një shpejtësi maksimale prej 14km / h. Njëzet vjet më vonë, autobusët zhvilluar për të shkuar në avull. Por pastaj automjetet e rënda dhe të vështirë për të kontrolluar. Por shkoi në 20 km / h gjithsesi. Aksidentet kanë ndodhur shpesh, nuk ka pasur ligje ose. Në 1844 një ligj hyri në fuqi e cila merret me automjet në lëvizje do të ketë një rödflagga, ligji u shfuqizua 1896th

1860 mori patentën francezi Jean Joseph Étienne Lenoir për një motor me djegje të brendshme, mundësuar nga lysgas. Në 1863 i pajisur në një makinë me motor. Vite më parë, ata ishin përpjekur për të vënë një motor me djegje të brendshme, por makina ishte në shërbim të dobët.

Motor katër-stroke tregoi inxhinier francez Eugene Alphonse Beau De Rochas në 1862. Motori ishte një përzierje e karburantit që reaguan para ndezjes.
1878 rinovohet motor dhe Nikolaus Otto Eugen Langen tregoi modelin e fundit. Gjatë vitit 1885 shtypi u përmend versionet e motorëve të benzinës nga dy drejtime të ndryshme. Një emër ishte Deimler dhe tjetri ishte Karl Benz. Ajo ishte atëherë dikush mund të telefononi makinën makinë. 1889 dukej Deimler prodhuar një motor me dy cilindra prej 3.5 kuaj fuqi, por të pajisur me tufë dhe tren gear. Të dyja kjo dhe më vonë automjetet dhe harton e mëparshme Benz u utrusade me ingranazhet diferenciale.

Model makine me katër rrota Benz Shtëpia e parë është ndërtuar në vitin 1893, ai u shtoi Velo njohur për herë të parë. Makina ishte e lehtë për të prodhuar për shkak se ajo prodhoi një total 135stycken. Dy designers, René Panhard dhe djali Emile Leva e mori një makinë të re Daimler në vitin 1889 ishte një shumë mirë të projektuar, në mënyrë që ata të destinuara për të përdorur të njëjtin koncept më në kamionçinë-si version. Një vit më pas 1890 e bëri atë një provoni cili nuk ishte deri në pritjet, një makinë me kuggaxel dhe chainrings. Motori ishte një dy-cilindër dhe vendosen nga makina, e cila e bëri atë më të sigurt cornering.

Me një shpejtësi të lartë u bë gjithnjë e më shumë ata filluan të eksperimentojnë me sistemet e kontrollit alternative që deri më tani kanë qenë vetëm një levë. 1898 prezantoi rrotën e modeleve Panhard. Zgjidhje edhe erdhi në pezullimin rrota. Rrota pneumatike ishin më të mirë se gomat me unazë gome përreth. 1886 prodhuar një makinë me veshje planetare trupin monocoque e Frederick Lanchester.

Një prej bilhistoriens markave më të dyshimta të makinave është ndoshta Mercedes. Mercedes është emëruar për bijën e një konsulent austriak, Emil Jellinek. Ai mbajti një shitje llogari emër Daimler dhe të specializuar prodhimin e tyre që i përshtaten klientët e pasur. Makina Mercedes janë shitur shpesh në lidhje me rryshfete, marrëveshje të dyshimta dhe marrëdhëniet shtrembër të çdo lloji. Kjo nuk ishte shpesh që njerëzit të mund të përballojë për të blerë Jellineks makina. Ai fitoi paratë e tij me mjete të paligjshme. Në vitet 1900 ata filluan me makina e së ardhmes. Me forma gjithëpërfshirës, ​​daulle frenat me këpucë të frenave brenda daulle, frenat disk dhe me spykern, makinë para rrotë. Shumë pretendojnë se historia duhur makines filloi me Henry Ford dhe makina e tij. Ajo kishte prodhuar makina në e tij që nga viti 1903 dhe në tetor të vitit 1908 filloi T Model shitur. Makina që revolucionarizoi gjithë industrinë. Makina ishte përshtatur për portofolin e çdo njeriut. Çdo makinë dhjetë prodhimi i shitur ishte një Ford. Në 1919 ajo nisi një Coupe T-Ford të cilat së bashku kanë shitur kopje të paimagjinueshme 15miljoner.

Gara e parë e makinave

Industria përhapjen auto kishte vendin e saj të nderit në Francë. Ajo ishte sigurisht, ku u zhvillua gara për garë makinë në botë. 21 fordoskonstruktioner të ndryshme kanë marrë pjesë. Makina që fitoi diskvaliserades shkak. Shkelja e rregullave të konkurrencës në lidhje me kushtet e projektimit. Kjo ishte një karrocë mundësuar nga avulli që fitoi. Kështu që në vend atribuohet një fitore të përbashkët për të dy që erdhi pas, ku në një Peugeot dhe Panhard. Ata erdhën në të njëjtën kohë, pas një udhëtimi prej 126km / h.

Përfundim:

Në fillim të historisë së automobilave, makina ishte më shumë si një stoli, në qoftë se ju çuan atë kështu që nuk ka shkuar në mënyrë të shpejtë. Sepse ligjet nuk janë zhvilluar aksidentet aq shumë, edhe pse ne kemi një shumë të aksidenteve tani. Kur erdhën ligjet makina ishin më të evoluar dhe shkoi të shpejtë. Çfarë është e qartë edhe atëherë se ligjet erdhi. Sa më shumë makina që bëri më shumë filloi të drejtuar ata. Makina ishin shumë të shtrenjta (dmth monedhë në të kaluarën ishte më e lartë).

Refleksione:

Për të punuar me historinë e automjeteve ka mësuar shumë. Kjo është e drejtë e ftohtë dhe të shohim prapa në kohë dhe të shohim dallimin në mes tani dhe pastaj. Mbani në mend se makina ka qenë vetëm në 5 km / h. Dhe tani ajo shkon në 150 km / h rreth. Dhe një makinë garë në 300 km / h, nëse jo më shumë. Çfarë një ndryshim gjithsesi mbi 100 km / h. Ajo që është dhe mendoj se tani e disa vjet dhe mendoj se ata të shkojnë në 100 km / h më shumë. Atëherë ju mund të shkoni nga korije në Stokholm në 2.5-3timme vetëm sot merr në mes 6-7timmar.

based on 28 ratings Historia e makines, 2.4 out of 5 bazë të 28 ratings
Shkalla Historia Automjeteve


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me historinë e automobilave ose në asnjë mënyrë në lidhje me historinë e automobilave.

Koment Historia Automjeteve

|