. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ndikimi e makinave në shoqëri

Komuniteti ka një kohë shumë të shkurtër janë përshtatur në makinë dhe kapacitetet e saj. Unë jam pothuajse i sigurt se njerëzit në vendet e zhvilluara gjithmonë do të ketë nevojë për makinën, sepse e gjithë shoqëria është e strukturuar, me njohuri që shumica e njerëzve në shoqëri kanë një makinë.
Unë do të thoja se makina është tani jo vetëm një mjet për të transportit, por një mënyrë për të treguar statusin e tyre në drejtim të pasuri, punë, dhe ndoshta edhe "kuptimin e stilit". Unë mendoj se avantazhet e makines janë më të zakonshëm. Makina ka më asgjë për përdoruesit e tij dhe nuk ka rëndësi të vërtetë për njeriun dhe botën. Sure, makina ka aftësi të pabesueshme për të transportuar njerëzit në një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë, por ajo gjithashtu mund të autobusë, trena, aeroplanë dhe anije. Transporti është pak më shumë publik, i cili zakonisht i bën ata më fitimprurës. Duke parë mangësitë e makines me të cilat përballen të gjitha, edhe në qoftë se ju nuk jeni ngarje ose hipur në një makinë. Inat e makinave dhe emisionet që kontribuojnë ndër të tjera në sosje ozonit, ajrit të keq, një klimë të korruptuar, etj Si pirja e duhanit prekur jo vetëm ata që përzënë, por edhe ata që janë rreth makinës.
Problemi është më i madh në qytetet e mëdha. Kam marrë veten një pak e një shoku, kur unë shkova në Londër dhe ndjeu ajrin e ndotur. Gjë është se njerëzit që jetojnë në qytetet me ajër të dobët, të mësohen me ajër. Atëherë ndoshta e vetmja gjë që tregon atyre se ata janë duke jetuar në ajër të keqe një shumë të rezultateve të testit të sasinë e dioksidit të karbonit në ajër, që nuk ka të vërtetë tregoni atyre asgjë në të gjitha.
Atëherë është e vërtetë mjaft e lehtë për të kuptuar pse njerëzit preferojnë makina në vend të një alternative më miqësore me mjedisin. Makina janë shumë më të rehatshme se llojet e tjera. Dikush mund të merrni me lehtësi nga vendi në vend. Çmimet një makinë me të është ende aq i ulët që shumica e njerëzve mund të përballojë ato.
Pra, ajo është e lehtë për të udhëtuar me makinë, shumë gjithashtu mendoj se është e bukur. Atëherë është e qartë se ajo do të vazhdojë me makina lëvizëse. Unë besoj se përdorimi i makinave do të rritet në vitet e ardhshme.

Sa e rrezikshme është makina?

Makinë Sepse në të vërtetë me shumë rreziqe. Në vitin 2003 vranë rreth 530 njerëz në trafik. Një shifër tepër e gjatë, unë mendoj. Është vetëm në mënyrë të gabuar për dikë që të humbasë jetën e vet vetëm për shkak se një burrë / grua nuk mund të kontrollojë të pijshëm e tyre apo për dikë makinës shumë shpejt. Sa kohë që nuk janë makina, do të ketë aksidentet e makinave.
Driving vë shumë shpejt jo vetëm veten, por edhe të tjerët në rrezik. Nëse dikush do të qëndrojë në një rrokaqiell dhe shikoni poshtë, ju do të lehtë të shihni se në qoftë se ju ra poshtë e do të vdiste dhe më të larta deri më e rrezikshme do të jetë rasti. Për fat të keq, jo një qenie njerëzore që më shpejt ata të drejtuar më e rrezikshme është që të përplasen. Rreziku i rritjes vdes. Nëse të gjithë do të mbajë për të kufiri i shpejtësisë do të jetë së paku 100 jetët shpëtuar çdo vit.
Makina dhe shëndeti
Për shkak se makinat janë të rrezikshme për mjedisin, unë mendoj se kjo ka kuptim në qoftë se ajo është gjithashtu e rrezikshme për njerëzit dhe kafshët. Rrota e makines duke shkaktuar zhurmë. Zhurma rritet gjithnjë e më shumë më të shpejtë e makinave shkon. Zhurma është sigurisht më pak se në një koncert roku por kjo lëndon veshin gjithsesi në qoftë se ata janë të ekspozuar çdo ditë me të, si shumë të bëjë. Zhurma rrit më shpejt se makina shkon. Unë mendoj se ky është një argument i mirë për të kandiduar më ngadalë. Më i ngadalshëm do të kandidojë në qoftë se ju doni të mbrojtur mjedisin për shkak se djegia është më pak se.
Personalisht, unë mendoj se ju thjesht nuk ndihen, të verifikueshme, por një fëmijë më keq kur qëndruar në mes të makinave dhe gazeve. Unë mendoj se kjo dëmton gjendjen shpirtërore e dikujt.
Mund të imagjinohet se avantazhet e makinave është në të vërtetë një faktor kontribues në rritjen e trashje, si gjithnjë e më shumë të udhëtuar me makinë, në vend të biking ose në këmbë. Pastaj avantazh papritmas një disavantazh.

Ajo është në çdo rast e qartë për mua se përdorimi i automobilave dhe fosile karburanteve të duhet të reduktohet. Unë nuk mendoj se udhëtimi makinë do të ulet vetëm nëse një rritje të çmimeve të benzinës. Nëse ju të rritur çmimin e benzinës do të shitet për autobusë, të cilat janë më të mirë për mjedisin, sepse shembulli mbart më shumë njerëz në automjet. Unë mendoj se njerëzit në përgjithësi nuk e di shumë për rreziqet dhe disavantazhet e makines. Ajo që politikanët duhet të investojë në informimin më të mirë që prek njerëzit në mënyrë që ata të kuptojnë se toka jonë nuk është ndjenjë e mirë automobilistike.
Kjo është e gjitha në lidhje me duke e ditur kur të marrë makinën dhe kur ju duhet të lënë atë vetëm. Duke marrë makinën, kur për të shkuar dhe për të blerë qumësht, unë mendoj se ndihet shumë e panevojshme. Unë mendoj se makina duhet të përdoret për të përjetuar mjedise të reja dhe për të mësuar nga gjërat. Mos përdorni makinën në qoftë se nuk të bëjnë të zgjuar.

Ju nuk mund të them nëse makina në shoqëri është e mirë apo e keqe. Makina ka dy avantazhe dhe disavantazhe. Kjo është e gjitha në lidhje me prioritet. Comfort para ajër të mirë, apo anasjelltas? Si për të ndryshuar shoqërinë në afat të gjatë kur përdorimi i makinave është në rritje? Unë mendoj se e ajrit do të jetë shumë më i ndotur se sa është tani, por nga ana tjetër, ajo mund të vërtetë të shkojnë në mënyrë tjetër. Lëshuar Ndoshta për makinat e prodhimit që të kandidojë për biokarburantet në një mënyrë të përballueshme që tërheq blerësit të të gjitha llojeve.

based on 37 ratings Ndikimi e makinave në shoqëri, 2.7 nga 5 në bazë të 37 ratings
Vlerësoni ndikimin e makines në shoqëri


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me ndikimin e makines në komunitet ose të cilat në ndonjë mënyrë janë të lidhur me ndikimin e makines në shoqëri.

2 Përgjigjet për "ndikimin e makines në shoqëri"

  1. Kingen Wed 23 Jan 2010 at 5:47 pm #

    mbret! Ky artikull ishte skitfet

  2. Mino më 9 maj, 2010 në 05:28 #

    Ka zhurmë nga makina lënduar veshët tanë më shpejt që ne të përzënë. kjo nuk është e vërtetë defenetivt. E pra ndoshta kur është fjala për makinat sportive dhe makinat e garave, por jo kur ajo është makina e zakonshëm. Shumica e makinave të reja nuk do të tingëllojë ...

Ndikimi makines komentuar në shoqëri

« | »