.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Diversiteti biologjik

Diversiteti biologjik do të thotë se ka lloje të ndryshme dhe numra të ndryshëm të çdo specie. Së bashku, të gjitha speciet e një diversitetit biologjik. Është e rëndësishme për ne për të ruajtur të gjithë bimët dhe kafshët, për të hequr një specie e drejtë nuk është e njohur se çfarë ndodh. Por i gjithë zinxhiri ushqimor do të preken nga kjo dhe specie të tjera do të zhduken. Arsye të tjera për të ruajtur biodiversitetin është se disa bimë në të ardhmen mund të jetë e dobishme si ilaçe dhe natyra të duket si ajo ka bërë gjithmonë. Në të kaluarën, ju nuk janë aq të etur për të ruajtur biodiversitetin. Ajo ishte vetëm në 1992 që OKB-ja vendosi që të gjitha vendet do të mbrojë biodiversitetin. Në pjesët e varfëra të botës të tilla si Afrika dhe Amerika e Jugut janë më të keq në ruajtjen e biodiversitetit. Për shkak se njerëzit janë duke shkurtuar rainforests vetëm për të fituar para në të, sepse ai zhduket disa specie çdo ditë. Suedia gjithashtu shkurtuar pyll, dhe ka një industri të madhe letre, por Parlamenti suedez ka vendosur që mbrojtjen e biodiversitetit. Një shembull i kësaj është kur ndërtimin e rrugëve, ju jeni i detyruar për të gjetur se nuk ka specie janë kërcënuar në afat të gjatë në qoftë se ju të ndërtuar një rrugë të drejtë atje. A ekziston një rrezik që ju të vënë rrugën në një vend tjetër pak më larg.

based on 16 ratings Larmia biologjike, 2.4 nga 5 në bazë të 16 ratings
Shkalla Biologjike Diversiteti


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë diversitetit biologjik ose në asnjë mënyrë në lidhje me Diversitetin Biologjik.

Koment Shumëllojshmëria biologjike

« | »