.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Diversiteti biologjik

Diversiteti biologjik do të thotë se ka lloje të ndryshme dhe numrat e ndryshme të çdo specie. Së bashku, të gjitha speciet diversitet biologjik. Është e rëndësishme për ne që të mbani të gjitha bimët dhe kafshët, për të hequr një specie e drejtë nuk është e njohur se çfarë ndodh. Por i gjithë zinxhiri ushqimor do të ndikohen nga kjo dhe specie të tjera do të zhduken. Arsye të tjera për ruajtjen e biodiversitetit është se disa bimë në të ardhmen mund të jetë i dobishëm si ilaçe dhe natyra të duken si ajo gjithmonë ka. Në të kaluarën, ju nuk jeni si të etur për të ruajtur biodiversitetin. Ajo ishte vetëm në 1992 që i OKB-së vendosi që të gjitha vendet do të mbrojë biodiversitetin. Në pjesët e varfëra të botës të tilla si Afrika dhe Amerika e Jugut janë më të keq në ruajtjen e biodiversitetit. Për shkak se njerëzit janë duke shkurtuar rainforest vetëm për të fituar para në të, sepse ajo zhduket disa specie çdo ditë. Suedia gjithashtu pres poshtë pemëve, dhe ka një industri të madhe letre, por Parlamenti suedez ka vendosur të biodiversitetit të mbrojtur. Një shembull i kësaj është kur ndërtimin e rrugëve, ju jeni i detyruar për të gjetur se nuk ka specie janë kërcënuar në afat të gjatë në qoftë se ju të ndërtuar një rrugë të drejtë atje. A ka një rrezik që ju vë në rrugë në një tjetër vend më larg.

based on 2 ratings Diversiteti biologjik, 3.3 nga 5 bazuar në 2 ratings
Rate Biologjike Diversiteti


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë diversitetit biologjik apo në ndonjë mënyrë në lidhje me Diversitetin Biologjik.

Koment biodiversiteti

« | »