.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Gjendje e dëshpëruar

Tema: Music

Blues është muzika e zezë. Ajo erdhi në Amerikë, kur amerikanët e nevojshme skllevër. Kur përfundoi skllavëria, ata ndaleshin zezë jashtë shoqërisë bardhë. Ata zhvilluar kulturën e tyre që ishte bazuar në traditat afrikane muzikës që kanë mbijetuar për brezat.

Historia Blues

Popujt afrikane nuk kishte shkruar gjuhën. Ata mësohen përmes traditës gojore. Kjo do të thotë se më të vjetër mësojnë të rinj nga retell çdo gjë që prindërit e tyre një herë tha atyre. Ju mbani mend dhe të mësojnë më mirë, kur të kënduarit ose vallëzimi. Ajo mësohet përmes këngëve, lojrave dhe vallëzimi. Këto ceremoni muzikë ishin shkolla fëmijët afrikanë të. Kënga është kryer shpesh si antiphonal: Një solist improvizuar (gjendet në) një tekst të përshtatshëm, të tjera në mënyrë të përsëritur. Kur Perëndimorët erdhën dhe morën skllevër në Afrikë ndjekur këtë kulturë. 1865, kur përfundoi skllavëria, ata ishin njerëz të zinj falas me të drejta të plota qytetare, por vetëm në letër. Realiteti erdhi për të duken krejt të ndryshme. Ata ishin të penguar kudo. Ata paguhen më pak për mallrat e tyre dhe për të ngritur rregulla, e cila bëri të pamundur për zezakët për të krijuar kushte të pranueshme të jetesës. E zezë qëndronte jashtë shoqërisë bardhë dhe zhvilluar kulturën e tyre që ishte bazuar në traditat afrikane muzikës që kanë mbijetuar për brezat. Në shekullin e 20 erdhi radion dhe pastaj u përhap dëshpëruar të Amerikës. Ajo udhëtoi rreth me mikrofona dhe të regjistruara muzikantë në vend. Disa njerëz janë duke e bërë të dhënat, të cilat janë shitur në edicionet e mëdha. Këngëtarët Blues ishin veten pothuajse asnjë pagesë.

Instrumente / Tekst

Instrumentet kryesore të dëshpëruar është harmonikë dhe kitarë. Harmonikë ishte një instrument të vogël të lira që mund të përballojë dhe gjendje e dëshpëruar këngëtar këndoi duets me harmonikë e tij. Së pari ai këndoi një linjë dhe pastaj ai e luajti atë në harmonikë e tij. Përfundimisht, ju mund edhe të blej kitarat porosi me postë. Kishte kits që ju mund të mblidhen vetë. Pastaj ju mund të shoqërojë kënduar.

Lyrics e dëshpëruar nuk është në lidhje me subjektet e mëdha, por ajo ka të bëjë me mënyrën se si këngëtarja ndihet në situata të ndryshme, ajo është personale. Kjo është për atë që ka qenë dhe se çfarë po ndodh rreth tyre dhe se si ata mendonin në atë moment. Por të gjitha blues nuk ishte e trishtuar, blues, shpesh në lidhje me dashuri dhe të jenë të lumtur. Çdo ajet ishte i përbërë nga tre linja: në rreshtin e parë të përsëritur, ndërsa motive nga i treti, si ju edhe u përpoq për të marrë për të rimë parë.

based on 11 ratings Blues 2.4 nga 5 bazuar në 11 ratings
Rate Blues


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Blues apo në asnjë mënyrë në lidhje me Blues.

Koment Blues

« | »