.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Bob Marley

Subjekti: Biografitë

Robert Nesta Marley u lind më 6 shkurt, 1945 në 03:00 në Nine Miles, Xhamajka në rrugën e të atit.

Babai i tij ishte anglisht dhe shërbeu në Marinës, dhe nëna e tij ishte xhamajkane dhe ishte shumë i ri kur ajo lindi Bob.

Për shkak se ajo ishte e keqe me Punë në vitet 1950 u zhvendos Bob dhe nënën e tij, Cedella, në llogore Town në Kingston, sepse ajo ishte më e lehtë për të marrë një punë në qytetin e madh.

Edhe si ëndërr të madhe një bob 16 vjeçar për t'u bërë një muzikant.

Muzika ka qenë për shumë një mënyrë për të shpëtuar jetën e vështirë që shumë mbijetuan.

Në vitin 1963, pas ulet pak formuar Bob dhe disa miq grupi "Vajtimi Wailers".

The Wailers mori asnjë shpejt të mirë dhe vetëm pas disa koncerte lënë dy anëtarë të grupit grupit.

Por ata që ishin ende në brezin luftuan në dhe u prezantua me një producent, Klementi Dodd.

Ata regjistruar hit e tyre të parë, "qetësohem", në vitin 1963, dhe menjëherë u bë një nga grupet kryesore Xhamajka.

Në vitin 1965 Bob Marley filloi kompania e tij e quajtur Tuff Gong, ata ishin duke bërë dy këngë incizim dhe shitjet muzikore.

Tuff Gong ishin në kohën e adresës legjendar Hope Road 56, ku Marley Bob Muzeu është sot.

Gjatë 70s shkroi kontratën Wailers me Island Records ishte në Londër dhe në këtë mënyrë ishte njohja ndërkombëtare.

1973 u përpoq Bob Marley për herë të parë në të qënit një artist solo me një riorganizohet The Wailers.

Në "re" band është themeluar, Rita Marley, Marcia Griffiths dhe Judy Mowatt cili është i njohur më mirë si "I tre."

Grupi i ri mori reggae Bob Marley në një nivel ndërkombëtar me disa shënimeve hit dhe turne.

Tosh hodhi poshtë, megjithatë, se Marley është dhënë aq shumë vëmendje, dhe në vitin 1974 ai u largua The Wailers për të ndjekur një karrierë solo. Kjo bëri band edhe Bunny ndryshuar riemëruar tani Bob Marley dhe Wailers.

11 Maj 1981 Bob Marley vdiq nga kanceri kur ai ishte 36 vjeç.

Më vonë atë vit ai u nderua me "Urdhërin e Meritës" (OM) të qeverisë së Xhamajka dhe në vitin 1991 ajo ishte e vendosur që ditëlindjen e tij do të njihet si "Bob Marley Dita".

Ai është, dhe ndoshta gjithmonë do të jetë, deri tani, legjenda më e madhe në muzikën reggae. Ai u zgjodh në vitin 1994 në "Rock dhe Roll Hall of Fame."

Përpilimi albumi "Legjenda" ka shitur mbi 10 milionë kopje.

Ky album ishte 44 javë në një rresht një në Billboard charts SHBA.

based on 9 ratings Bob Marley 2.3 nga 5 bazë të 9 ratings
Shkalla e Bob Marley


Projektet e ngjashme shkollore
Më poshtë është punë e shkollës që është gati Bob Marli, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Bob Marley.

Koment Bob Marley

|