.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Book Review

Subject: Suedisht

Askush në botë - Hisham Feed

"Askush në botë" nga Hisham Foods është një libër ku djalë i vjetër nëntë vit Suleiman flasin për ndjenjat e tyre dhe përjeton verën e kaluar para se ai u është dërguar larg nga prindërit e tyre. Tashmë në vijat e para të librit për të marrë të dini se historia zhvillohet në kohë relativisht të tanishme. "Unë mendoj se përsëri në verën e kaluar para se unë u hiqet. Ajo ishte në 1979 ... "Por në fazën e fundit e librit, kur të gjitha mendimet e të degëzuar dhe besimet janë sjellë së bashku në një kontekst të duhur, duke lëvizur autorit Hisham Foods, derisa komplotit një numër vitesh. Ai shkruan: ". Por kohët e fundit, pesëmbëdhjetë vjet pasi që unë u dërgua në shtëpi, tani në maj 1994, është arrestuar babain e policisë" Ishte vetëm këtu, në fund të librit, fillova të kuptoj domethënien e vërtetë të ndjenjave djalë pasur dhe të vërtetë të kuptimi i të gjithë librit. Kur kam lexuar një libër unë do të doja të të burgosur prej saj aq plotësisht që unë nuk dua të ndaluar leximin. Në burgim erdhi, por ai erdhi shumë vonë. Dëshira Suleiman-së për t'u kthyer në prindërit e tij, pavarësisht tradhëtive dhe e pendimit të tij ndaj mikut të tij më të mirë Karim, të cilin ai e kishte tradhtuar në mënyrë të konsiderueshme më të prekur thellë. Pa këtë qëllim madhështore unë nuk mendoj se libri kishte marrë vëmendjen që ka marrë, kryesisht në Angli, ku autori ka vendbanimin.

Suleiman është në një situatë të vështirë, ku ai vazhdimisht merr mashtruar. Çfarë ai beson se është realiteti i vërtetë është shpesh në fakt gënjeshtër të plotë. Ai dhe nëna e tij jetojnë në afërsi. Suleiman duhet të marrë kujdesin e saj kur babai i tij është në udhëtimet e biznesit. Udhëtimit të biznesit shpesh mund të jetë shumë e gjatë dhe gjatë këtyre periudhave të bëhet nënë shpesh medikamente të sëmurë dhe duke marrë. Pas dozës së ilaçeve (e marrë zakonisht në mbrëmje), ajo do të jetë gjithmonë deri tek ai dhe i them kujtimet e vjetra, diçka që ajo pothuajse kurrë nuk e mban mend se ajo kishte bërë një ditë më pas. Në fakt, siç mendoj Suleiman është mjekim, alkool nëna e tij pi rregullisht. Ai thotë se ishte i saj tregimet ndërhyrëse dhe sjellja e çrregullt nga vigjilencës së tij bashkoi ata të dy. Kjo do të thotë se ai perceptohet si afërsia në fakt një të ngushtë up e një gënjeshtër.

Suleiman përjetojnë babai i tyre si shumë të rezervuara. Kur ai për herë në shtëpi dhe Sulejmanit janë duke u përpjekur për të kontaktuar atë, ai ndihet i vetëm i harruar dhe i parëndësishëm. Ai u përpoq të zvarritem deri tek ai, duke tërhequr atë nga veshi ose shrugging off një qime pak nga koka e tij, por edhe atëherë ai reagoi. Nëse ai pastaj e pyet babain e saj se pse ajo nuk ka lënduar kur ai shrugged off flokët, ai i përgjigjet vetëm "Kur në tokë e bëre këtë?" I dashuri dhe vëmendje një fëmijë ka nevojë nga prindërit e tyre të ndihen të rëndësishëm, ai nuk është. Kjo do të thotë se ai përfundimisht e mbushur me një reputacion të pothuajse të neveritshëm ndaj tyre. Jo më pak kur ai ka arsye të dukshme, është dërguar me anë të prindërve të tij të ndjerë në një vend krejtësisht të ndryshme. Ai ishte vetëm nëntë vjeç, plotësisht në dijeni se ai ishte atje për të qëndruar dhe pa paralajmërim. "Ne do të udhëtojë" ata kishin vetëm tha. Dhe kur mori vesh se ai do të udhëtojnë vetë, ata thanë se ai së shpejti do të vjen në shtëpi përsëri. Ai nuk kishte asnjë ide se çfarë ai ishte duke humbur apo çfarë ai kishte fituar nga zhvendosjen e detyruar. Pastaj, kur shoku i tij më i mirë, Karim cilën ai në mënyrë të qartë e kishte tradhtuar, duke u përpjekur të kontaktoni atë me një letër Suleiman dëshiron të dijë se si ai e mori atë, ai harroi tradhtinë e tij dhe kështu me radhë. por ende refuzon të përgjigjet sepse ai e di se ajo është dërguar kundër vullnetit të nënës së tij. Disi Unë mendojnë se ai do të donte që të ketë kontakt me prindërit e tij, por ai ende mendon se ai ka për të treguar pakënaqësinë e tij me mënyrën se si ai është trajtuar.

Kërkimin për vëmendjen si unë të përshkruara më herët, unë nganjëherë mund të njohin mua në. Kur shkova një kohë të gjatë pa marrë vëmendjen e duhur, unë mund të, për të marrë vlerësimin dhe të ndjehen i rëndësishëm, të shkojnë jashtë dhe kosit lëndinë, pastrimi i shtëpisë, etj Pastaj unë mund të ndjehen mua më e lumtur në lehtësi dhe për të marrë dashuri nga prindërit e tyre.
Unë njoh veten në shumë prej mendimeve Suleiman-së. Kjo mund të përfshijë mendimet dhe reflektime mbi sjelljen e të rriturve në mënyra të ndryshme. Se si ata mund të fitojë besimin e rritur të tjerë nga të gënjyer. Gënjeshtrat mund të bleni çdo gjë nga shëndetin e tyre ndaj pasurisë dhe ekonomisë. Kjo ndoshta nuk është aq shumë që unë mendoj për tani, kur unë të fillojë duke arritur moshën e rritur. Por unë e di unë shpesh menduar në këto linja kur isha më i ri. Suleiman nuk mund të le të shkojnë e nënës së tij kur ajo është "i sëmurë". Ai e ndjen një përgjegjësi për t'u kujdesur për të dhe të bëjë atë të ndjehen mirë. Kjo është diçka në lidhje me një pjesë të personalitetit tim. E menduar se unë vazhdoj duke bërë që unë nuk mund të ndalojë duke menduar për një person i cili nuk është ndjenjë e mirë. Unë do të shumë e shumë të ndihmojë vuajtjet si të mira unë mund.

Kur unë mendoj për mjedise të llojeve të ndryshme mendon Më pëlqen se si kulturat janë përshkruar. Suleiman jetojmë në një kulturë afrikan që është mjaft i ndryshëm nga vetja ime. Vizituar një mënyrë tjetër, sillet në një mënyrë të ndryshme dhe të mëlçisë krejtësisht të ndryshme. Ajo është gjithmonë i gëzuar dhe miqësor për të ftuarit, por për të fituar respektin dhe dinjitetin që ata të mbrojnë veten e tyre shpesh dhe thotë se "unë kam dashur gjithmonë ju" ose "Unë e kam pjekur një tortë për ju." Në një farë mënyre, unë mund të njohin mua këtu. Në Suedi ne gjithmonë pyes se si ndihemi dhe pothuajse gjithmonë kemi përgjigje që ne të ndjehen mirë, vetëm sepse njerëzit presin atë. Në fakt, ne nuk do të thotë çështje në të gjitha. Për të mos bërë miqtë e tyre të trishtuar kur ju keni bërë diçka dhe ata e pyesin se çfarë është thënë se ka pasur kënaqësi, edhe pse nganjëherë të thotë të kundërtën.

Suleiman të jetojnë në një mjedis shumë të pasigurt ku miqtë e tij nuk janë me të vërtetë miq në të gjitha. Kur ai nuk e ka ndier ndonjë i sigurimeve shoqërore janë të lindur një pezullim që rritet në një situatë të urrejtjes e mbushur. Por dashuria e familjes është disi ende atje dhe kjo ishte ajo që më tërhoqi për të librit. Për fat të mirë, unë jetoj në një familje të sigurt ku unë të mbështetet në prindërit e mi. Kjo do të thotë se unë nuk duhet të jetë frikë të jenë të mashtruar nga gënjeshtra dhe mashtrim që Suleiman mund të jenë të përfshira. Siguria dhe besimi në një familje është shumë e rëndësishme për të marrë e kohezionit të mirë.

based on 7 ratings Book Review, 2,4 nga 5 bazuar në 7 vlerësime
Rate Book Review


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë rishikimin e librit apo në asnjë mënyrë në lidhje me Rishikimit Librit.

Koment Book Review

« | »