.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Book Review - Desert Flower

Kjo histori është e bazuar në një histori të vërtetë ...

Bëhet fjalë për një vajzë 12 vjeçare me emrin Somalisht Waris. Waris jetonte me prindërit dhe vëllezërit e motrat e tij, ajo ishte një familje e madhe nomade që jetonin në shkretëtirë. Të gjithë në familje kishte punë e përditshme e vet për të marrë pjesë në, Waris tubuar dhi dhe u kujdes për kafshët.

Një ditë, babai Waris-së se ajo do të jetë i martuar off me një njeri, njeriu që kërkoi dorën e saj ishte deri në shtatëdhjetë vjet më i vjetër se ajo. Ajo nuk ka marrë kohë derisa ajo vendosi për të shpëtuar nga martesa. Waris i tha nënës së saj se ajo e planifikuar për të shpëtuar. Nëna u zgjua e saj në mes të natës në katran errësirë ​​të zezë. Nëna tha lamtumirë, por para se të Waris shkoi, ajo tha: ". Waris një gjë më shumë, mos harroni mua tani"

"Kjo nuk do ta bëj".

Ata përqafuan njëri-tjetrin për herë të fundit, dhe Waris zhduk jashtë në errësirë ​​katran zi.

Waris ishte në rrugën e tij për tezen e saj në qytetin e Mogadishu. Në rrugën atje, ajo ishte përdhunuar pothuajse nga dy burra si ajo hitchhiked me. Pavarësisht se çfarë ka ndodhur, ajo nuk kishte zgjidhje tjetër, por për autostop përsëri. Për fat të mirë, ky person nuk ka si ata dy burra të para. Waris i cili kishte jetuar tani me tezen e tij kishte për të lëvizur nga aty, ata nuk mund të përballojë për të mbajtur atë më. Ajo u largua prej familjes të familjes dhe ka punuar me ta. Waris jetuar tani në tezen e tij të dytë dhe ka punuar atje.

Një ditë një xhaxhai në shtëpinë e tezes së saj, ai ishte duke kërkuar për një pastrim zonjë të mirë të cilët do të mund të punojnë në shtëpi me të. Waris panë shansin e tij për t'u larguar nga vendi dhe pranoi punën. Ajo e shoqëruar atë për në Londër për të filluar një jetë të re.

"Familja jonë e madhe ishte tipike e Somalisë, ku gruaja mesatare lind shtatë fëmijë. Duke parë fëmijët si një pension pleqërie të ardhmen, sepse ata do të kujdeset për prindërit, kur ajo merr të vjetër.

Libri është i vendosur në shkretëtirë djegur afrikan ku Waris dhe familja e saj jetojnë. Pasi ikin nga Afrika shpaloset vetë në Londër, ku ajo fillon një jetë të re.

Waris personalitet është e bukur dhe të fortë. Ajo kishte një zhvillim të pabesueshme kur ajo ishte e re. Nga një vajzë që gjithmonë bërtiste dhe ishte i frikësuar, për një grua të rritur i cili tani është model i lartë.

Unë mendoj se mesazhi është që ju kurrë nuk duhet të heqin dorë. Luftoni për diçka që ju doni të jenë të, mos rrimë në shtëpi dhe mendoj se çdo gjë do të shkojë mirë, për të luftuar.

Mënyra Autori shkruan rreth është mjaft e lehtë, por nganjëherë ajo përmban fjalë të vështira. Ajo nuk përdor dënime të gjata me fjalë të vështira, por ajo përdor fjalitë normale të gjata me fjalët më të lehta. Nuk ka imazhe në libër, por ende ju mund të shihni çdo gjë në frontin e tij, si në qoftë se ju keni qenë në libër.

AG kam lexuar shumë libra të tjera që janë realitet me bazë, të tilla si cunguar. Por ky libër "Desert Flower" është më mirë me gjuhën dhe mesazhit. Në librin "cunguar" kështu që një mund të ndiqni me një vajzë e re që ishte cunguar në 7 vjeç. Ajo ishte e martuar për në një të afërm i cili është duke e keqpërdoruar atë si mendërisht dhe fizikisht. Ai ekspozon përdhunime të vazhdueshme, ajo bëhet shtatzënë disa herë. Por ajo arrin të ikë në fund.

Unë mendoj se libri që unë jam shkrim rreth është shumë më mirë, sepse ajo përmban shumë mesazhe që mund të kuptohet më lehtë. Ajo ka dënime më të lehta, ajo është më e lehtë të imagjinohet se çfarë ndodh në libër.

Në këtë libër, ju e dini se gruaja nuk është me vlerë asgjë, unë mendoj se është i çmendur! Kjo nuk është vetëm në Afrikë që ajo është kështu. Në të gjitha vendet ky është grua aq i dëshpëruar e trajton atë si mut, injorojë mendimin e saj. Gruaja është si pluhur në sytë e meshkujve, kjo është plotësisht e gabuar sipas mendimit tim. Unë nuk mendoj se shoqëria kujdeset për këtë, në qoftë se ata e bëri atë, ajo do të tashmë kanë qenë të caktuar!

based on 47 ratings Book Review - Desert Flower, 3,6 nga 5 në bazë të 47 ratings
Rate Book Review - Desert Flower


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Book Review - Desert Flower ose në asnjë mënyrë në lidhje me Rishikimit Librit - Desert Flower.

Një përgjigje të "Book Review - Desert Flower"

  1. Rebecca më 30 maj 2010 në 16:22 #

    Besoni mua, shoqëria përpiqet. Shikoni në Suedi sot - dhe të përpiqen për të imagjinojmë se çfarë ajo ishte 100 vjet më parë në Suedi. :)

Koment mbi Book Review - Desert Flower

« | »