. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme dhe shkollën e mesme
Punë në shkollë Search

Book Review - nderit ka çmimin e vet

Subject: Shqyrtime
| More

Fakte

Emri: nderi ka çmimin e vet

Titulli origjinal: "Déshonorée

Author: Mai Muhtar

Bashkautor: Marie-Therese CUNY

Translator: Berthelius Marie

Category: Biografia

Numri i faqeve: 176

Botuesi: Pluhuri

vit Publikuar: 2006

Edicioni origjinal: 2006

Numri i kapituj: 7

Kohë dhe Dhoma: libri është vendosur në një kohë krejtësisht të ndryshme se ne jetojmë sot dhe dua të them se është koha të vërtetë të ndryshme.

Kur Mai u rrit si vajzat nuk ishin duke luajtur me djemtë ata nuk shkojnë në shkollë në vend në mënyrë që ata kishin për të qëndruar në shtëpi dhe për të ndihmuar nënat e tyre në çdo mënyrë të mundshme.

Vajzat nuk mund të flasin edhe kur ai erdhi në martesë.

Quote: "Unë e dua vendin tim dhe unë jam krenar për këtë. Por unë shpresoj se historia ime do të bëjnë njerëzit të kuptojnë se çfarë duhet të ndryshojë. Nëse e mia

vuajtje ka ndryshuar, atëherë ajo ka qenë me vlerë të durojnë. "

Ajo ishte e mirë për të Mai ka shkruajtur ai sepse atje ishte një ndjenjë se ajo edhe më ka treguar për veten e tij. Ajo ishte në mënyrë të drejtë në lidhje me rreshtin e dytë, nëse doni një ndryshim që ju keni për të treguar se ajo është e gabuar.

Kjo kuotimin e kam zgjedhur sepse ajo është aq e vërtetë dhe ajo ka një lidhje me librin.

Environment: Mai jetuar në një shtëpi të vogël që ishte në Meerwala dhe Meerwala shtrihet midis Pakistanit dhe Indisë. Meerwala është një fshat i vogël me shumë banorë të varfër dhe shumica e njerëzve nuk mund të lexojnë dhe të shkruajnë

Nuk ka qendër ushqim ku por nuk është një treg që është në fshatin fqinj. Njerëzit nuk mund të përballojë për të udhëtuar me makinë, taksi ose disa zeje të tjera siç ishin atëherë, sepse zakonisht ata zakonisht ecin ose hipur mbi një lopë topi. Një rimorkio lopë duket si qerre kali dukej si këtu në Suedi, edhe pse ata nuk kanë çati dhe kjo merr një kohë të gjatë për të shkuar diku me një rimorkio lopë për shkak se ajo është mjaft i ngadaltë.

Për thekson kështu që zakonisht burrat të jenë jashtë në tokën e tyre dhe të kultivojnë oriz dhe perime, dhe gratë priren të pastër, gatuaj, laj rrobat, qumësht lopë dhe dhi etj

Kjo zakonisht vetëm goxha diell atje poshtë në varësi të çfarë lloji të sezonit dhe njerëzit kanë tendencë të qëndrojnë në shtëpi në drekë, sepse ajo është zakonisht shumë diell. Dikush mund lehtë të bëhet sunburned nëse ju shkoni nga pas, por ata që janë të detyruar të shkojnë, askush nuk mund ta ndalojë ato. Njerëzit mund të merrni edhe të lodhur nga dielli të nxehtë.

Unë jam nga Azia dhe kështu që unë e di se si ndihet për të dalë në mes të ditës dhe unë mund të shumë e shumë në lidhje me mjedisin shumë.

Sa unë e di, unë nuk kam mësuar diçka të re ose.

Kuptimi / Trajtimi

Nderi ka një çmim, është një autobiografi dhe është e lidhur Muhtar Mai.

Ajo flet për atë që ajo ka qenë përmes në jetën e saj dhe atë që ajo e ka fituar për atë që ka ndodhur.

Sipas meje ajo është grua bravest unë e di në botë, ajo nuk është trim, por edhe një luftëtar.

Ajo është një derë e ish të shoqërisë bashkëkohore në Azi, ajo u ndal për atë që ajo pësoi. Ajo ishte një heroinë që vuajtur tmerrësisht shumë, por gjithashtu kishte qenë e mjaftueshme të theksuara.

Atë që ajo u përball ishte një dhunim kolektive.

22 qershor 2002 ajo e ndjekur babain e saj, xhaxhai dhe një mik i familjes në këshillin e fshatit për të kërkuar falje në emër të familjes së një akuzë të rreme që ishte drejtuar në vëllain e saj më të vogël. Ajo nuk e di se anëtarët e Këshillit do të injorojë mendimin e shumicës së dhe vendimi për të nderuar e drejtësisë do të arrihet nëpërmjet një përdhunim kolektive.

Por kjo ndodhi edhe në qoftë se ajo nuk e di atë, katër burra të mbajtur rrobat e saj grabitur dhe ajo ishte përdhunuar në një shtëpi të braktisur.

Ajo nuk e di se sa kohë ata ishin, por ajo supozon se ata mbaruar para doli dielli dhe kur ajo doli nga shtëpia me rroba veshur në mënyrë që ajo pa të gjitha ato që qëndronte jashtë shtëpisë dhe të filluar në e saj.

Mai ishte 28 kur horror ka ndodhur, dhe jetonte në një fshat të vogël pakistanez pranë Punjab.

Fshatin ajo jetoi në u quajt Meerwala. Në fshatin Mai apo fshatra të tjera në Pakistan gratë viktima të përdhunimit pothuajse çdo ditë. Siç ndodh, një grua kështu që askush nuk guxon të njoftojë ata që dhunuan gruan dhe edhe nëse një rrallë bën një njoftim kështu ndodh atje nuk është ndonjë gjë të veçantë përveç se policia shënon një histori krejt të ndryshme nga ajo grua thotë.

Kjo është për shkak se policia janë të korruptuar nga ata që gratë viktima të dhunës, gratë nuk mund të bëjë për shkak se ata nuk janë ligje.

Ata nuk mund të lexojnë ose të shkruajnë në mënyrë se si mund ata e dinë se çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar (ligjit)?

Arsyeja pse ata nuk mund të lexoj apo të shkruaj është se njerëzit mendojnë se ata janë më të nevojshme në shtëpi për të ndihmuar me punët e shtëpisë në vend që të shkojnë në shkollë.

Ashtu si asnjë grua tjetër në fshatin / vendit si Mai ishte një prej tyre.

Pas asaj dite të tmerrshme, ajo ishte në shtëpi rreth një javë në një dhomë. Gënjyer pa ushqim dhe pije dhe bisedoi me askush. Ajo nuk guxonte të dalë nga shtëpia ose dhomë, sepse të gjithë në fshatin e saj është duke folur rreth saj.

Mai ishte shumë i dëshpëruar, sepse ajo e kishte humbur nderin e saj, ajo do të kishte bërë asgjë për të marrë atë, por atëherë ishte tepër vonë.

Ajo nuk ishte një grua që ka kryer vetëvrasje vetëm se e kanë humbur nderin e tij, ajo donte hakmarrje.

Mai ishte martuar kur ajo ishte shumë i ri, ashtu si çdo vajzat e tjera / gra në Pakistan.

Ajo ishte babai i saj dhe xhaxhai i cili zgjodhi të dhëndërit dhe një ditë të bukur me diell u martua me të jashtë të një njeriu.

Ajo ishte aq e vogël se ajo nuk e di edhe atë martesë të thotë fjalë, edhe pse ajo filloi të mësuar të kujdeset për familjen, burrin e saj dhe të familjes të tyre.

Nëna e saj ishte ende gjallë, ajo jetonte me djalin e saj dhe gruaja e djalit dhe se ishte si të gjitha nënat e bëri në ato ditë.

Nëna Shaje ishte mjaft e keqe dhe kjo ka ndodhur shumë gjëra mes saj dhe bashkëshorti i saj një ditë kur Mai nuk mund të duroj më kështu ajo u kthye tek prindërit e tij në Meerwala. Muhtar ishte talaq nga burri i saj, sepse ajo ishte e pabindur dhe nuk mund të marrë praktikë me nënën e tij.

Talaq është shumë si një divorc, por një grua nuk mund të japin talaq me burrin e saj, por është e njerëzve që do të bëjë atë. Një grua mund të kërkoni baba i saj për të biseduar me burrin e saj që ata duhet të jenë të ndryshme dhe në qoftë se burri pajtohet me të, atëherë kjo është e mirë. Në qoftë se njeriu nuk është në atë mënyrë që gruaja duhet të pretendojë për të kaluar jetën e tij me një njeri që ajo definitivisht nuk i pëlqen.

Kur u kthye ajo ishte gjallë me të atin, nënën e tij dhe vëllezërit e motrat. Babai i saj ishte një fshatar i varfër, dhe ai e mbështeti familjen e tij deri Muhtar filluan të mësojnë fëmijët të lexuar Kur'an.

Mai ishte shumë e mirë në leximin e Kur'anit, dhe ajo ishte e zemrës, që ajo e kishte mësuar ajo ishte pesë apo gjashtë. Leximin e Kur'anit, të gjithë të rriturit në fshat.

Mai ishte mërzitur shumë për atë që ndodhi, por ajo nuk heqin dorë dhe në vend që të heqin dorë në mënyrë që ajo bëri një ankesë, e cila shumica e fshatit nuk ka.

Nëse ju doni më shumë informacion ju mund ta lexoni librin.

Zbatim

Ndjeshmëri:

Çfarë ndjeva ishte dhimbje e njëjta që ajo, mbaj mend në situatën e saj.

Ajo bëri të ndihem keq për herë mod caktuar dhe kohë të caktuara u ndjeva krenar për diçka që ajo e bëri.

Historia Mai jetës e bëri të ndihem më të fortë, u ndjeva krenar kur kam bërë diçka të mirë, ajo më bëri të hap sytë e mi dhe shiko se ajo nuk është e lehtë të jetë një i rritur dhe të merren me situata të ndryshme.

Muhtar është një kampion bote. Ajo gjeti lumturinë në fund dhe tregoi se mund të jetojnë edhe në qoftë se ju keni qenë të përdhunuar.

Përdorimi dhe shembuj:

Çfarë mund të mësojmë nga njerëzit e lexuar këtë libër?

Ajo është mësuar të librit është të jetë në gjendje për të përcaktuar fjalët e vështirë, drejtshkrim, fjali dhe ndërtimin e kulturës jashtë makinës.

Ju jeni tha se si njerëzit mund të jenë të tmerrshme nëse ata marrin paratë, ju të mësoni të jetë i fortë dhe trim, se gratë nuk kanë të njëjtën liri që kemi në shoqërinë e sotme.

Ju mund të mësoni edhe për të përballuar me situata të ndryshme.

Avantazhi i librit është që ju të merrni guximin pas leximit të një libër të tillë. Një mendon per veten se pse nuk duhet të jetë në gjendje të jetojnë normal, ndërsa të tjerët kanë edhe më pak se ne, të tilla si Në rastin e Mai si ajo qarkulloi në rrezik jete, kur ajo bëri një ankesë dhe madje edhe familja e saj ishte e ekspozuar ndaj rrezikut.

Disavantazhi është se ju nuk dëshironi të tregoni të gjithë botën. Kjo është e tmerrshme, por në qoftë se ajo çon në diçka të mirë kështu që pse të mos na tregoni se sa të ketë ajo për veten e tij dhe të mos jetë në gjendje të ketë një jetë normale.

Në qoftë se kjo është në mënyrë që ju të keni një kohë të vështirë në shtëpi në një farë mënyre p.sh. Për të kanë prindërit të cilët janë të alkoolike, ju merrni keqtrajtuar në shkollë ose për të rrahur në shtëpi.

Është shumë më mirë për të folur sesa për ta mbajtur atë hämligt për veten e tij për se e meriton të ketë një jetë normale, ashtu si çdo popull tjetër, në rast se ajo çon në diçka më të mirë se sa të ngacmohet.

Nëse unë krahasuar me libra në gjuhën suedeze si shpesh është abuzuar fëmijët që kanë prindër të cilët janë alkolikët, ajo mund të lidhen me hetimin vrasjes dhe ato zakonisht përfshijnë fëmijët që janë abuzuar, personat që marrin drogë etj.

Autobiografi nuk është tipi im, por një herë unë të filloni të lexoni një libër kështu që unë nuk mund të ndalet, sepse unë të mbërthyer në libra të tillë si biografi.

Grupi im është më shumë fantazi dhe romantizëm, edhe pse unë të përpiqet për të lexuar një grimë e çdo gjë të dinë pak e secilit.

Ajo është e mirë për të lexuar biografi veçanërisht të huaj, sepse ju mund të merrni të dini se çfarë po ndodh në botë.

Krahasim me një tjetër libër

Të shkurtër në veprim

Nesër kur lufta erdhi dhe e quajti libër është shkruar nga John Marsden është autorët më të suksesshme të Australisë të rinjve.

Ky libër është përkthyer nga Elsa Svensson dhe ka 263 faqe.

Libri është rreth shtatë të rinj: Ellie, Corrie, Fi, Homeri, Robyn, Kevin dhe Lee do të dalë në kamp në shkurret për disa ditë. Në natën, aeroplan fluturon shpejtë dhe të ulët mbi ta. Por ata mendojnë se nuk ka më shumë rreth tyre.

Kur ata kthehen për të qytetërimit, ata zbulojnë se kafshët janë të bllokuar, pranga, dhe disa të vdekur. Shtëpitë janë bosh, të energjisë elektrike është zhdukur dhe e telefonit nga e rendit. Australia ka qenë e pushtuar. Ata të kthehet në luginën e vetmuar të quajtur ferr. Ku ata janë të fshehur veten për forcën e pushtimit.

Ata tani janë duke u përpjekur për të mbijetuar sa më mirë ata mund të në shkretëtirë. Ata marrin për të Wirrawee e tij të lindjes një herë në një kohë për të marrë furnizime më shumë dhe për të kërkuar për njerëzit e tjerë. Ata kalojnë nëpër shumë aventura, e cila nganjëherë është fatale.

Krahasim

"Nesër kur filloi lufta" dhe nderin e ka një çmim "është dokumente shumë të ndryshme, por rezulton se mesazhi të dy librat" është pothuajse i njëjtë.

Guximin në mënyra të ndryshme dhe jo vetëm atë, por edhe durim, dashuri, pikëllim, sa faqe njerëz mund të luajë në situata të njëjta si Mai dhe të rinjtë kishin. Ata madje tregojnë se si ndjeheni kur keni humbur, keni parë, ofruar gjëra të ndryshme, njerëz dhe kafshë.

Në fund të fundit, ata nuk ishin të çmendur, të kërkuar për vetëvrasje, të lodhur nga njëri-tjetri dhe duke bërë të njëjtat gjëra çdo ditë, poshtër rreth natën për shkak të frikës për të mos qenë i dukshëm në ushtarë, duhet të jetë tepër i kujdesshëm me çdo gjë.

Unë me lehtësi mund të bëjë të gjitha gjërat që kam shkruar teshtij dhe nuk mund të paktën të gjithë mbajnë për të parë mikun tim më të mirë të shtënë.

Ajo do të jetë e tmerrshme, sepse unë do të ndjehen fajtor, sepse unë nuk mund të bëjë asgjë për të parandaluar atë nga të qenit të shtënë dhe gjithashtu unë do të jetë i frikësuar për të parë çdo gjë përreth.

Unë do të ndjehen me të vërtetë e keqe për të shpëtuar nga çdo gjë gjatë gjithë kohës, ajo do të jetë e vështirë të

në gjendje për të dalë me ide si kjo shpejt ashtu siç bënë kur ata ishin në sytë e ushtarëve. Unë vetëm do të jetë i befasuar për të parë ata, duke qëndruar atje në heshtje sikur unë ngriu.

Ellie është një nga personazhet kryesore dhe ajo ishte me mendimet e saj të librit është shkruar dhe ajo ishte frikësuar shumë kur ajo snuck rreth me miqtë e saj edhe pse ajo tregoi se ajo nuk ishte aty, sepse në qoftë se ajo mori atje, ata gjithashtu do të jetë frikacak.

Nëse ju tregoni se ju nuk jeni të frikësuar kur ju keni miq me ta kështu që është e mirë, sepse nëse dikush merr kështu do të frikësuar të tjerët shumë të frikësuar, se është pikërisht kështu me të gjithë njerëzit, kjo ndodh vetëm automatikisht.

Analizë

Mesazh i autorit

TION vet e mia flasin dhe dëshmi

E kanë vënë re se ajo e ka versionin e njëjtë me atë që ajo më tha?

Kjo është pak e komplikuar për të treguar atë si unë tashmë keni lexuar librin, por unë do të përpiqemi që të mendojnë se unë nuk duhet të ketë bërë atë.

Unë do të mendoj se pas njoftimit në mënyrë që policët do të premtimin se ata do ta ndihmojë atë duke i dhënë paratë e saj dhe pastaj ndoshta ajo e kishte refuzuar për të marrë ato, por i ati i saj mund ta bëjë këtë.

Përndryshe, ajo mund të jetë që njerëzit që përdhunoi Mai ndoshta kërcënuan se do të vrasin e familjes së saj nëse ajo hapi gojën e saj në gjykatën e rrethit, ose ata do të vrasin familjen e saj.

Çfarë mund të ketë ndodhur pas njoftimit?

Ajo mund të jetë shumë, p.sh. Fakti që ata vrasin babain e saj dhe pastaj ajo nuk do të ketë ndonjë mbështetje, sepse xhaxhai i saj nuk ishte me njoftim. Ajo mund pastaj të marrin vetëvrasje, sepse ajo fajëson veten për vdekjen e të atit të saj.

Ajo mund të marrë hak në ndonjë mënyrë?

Po ajo mund të ketë bërë, duke e mbajtur së bashku deri sa vëllai i saj rritet dhe ndoshta pastaj ajo e dërgoi atë për të vrarë burrat, ose që ajo u përpoq të vriste.

Ajo mund të shkojë për dikë që ishte i zgjuar, mund të lexojnë dhe të shkruajnë dhe të kërkojë nga personi të saj / ai mund të ndihmojë e saj për të vënë ato në burg në asnjë mënyrë.

Ishte ajo e famshme?

Mai ndoshta u bë i famshëm pas ata u ulën në burg dhe pastaj ndoshta ajo thjeshtë ndihmën e një gazetari i cili ka shkruar një artikull rreth saj.

Burrat janë me të vërtetë turp që të gjithë e dinë se dhuna është e mbuluar burrat dhe pastaj dikush nuk do të vijnë pranë.

Ose në mënyrë që këta njerëz do të presë deri sa të marrë nga burgu dhe duke u përpjekur për të vrarë e saj.

Ajo mori të njëjtën përgjigje nga ana e policisë si të gjithë të tjerët në fshat?

Ndoshta ajo e mori atë ose ajo mund të bëjë një të konstatoj se kjo mund të jetë se policia u korruptuar dhe shkroi një histori të ndryshme se ajo më tha dhe atëherë me siguri ajo e kuptoi se nuk do të punojnë, nëse ajo merr ndihmën e një oficeri të policisë.

Ndoshta ajo shkoi në një avokat i cili mund të ndihmojë të saj.

Pas të gjitha ajo ka bërë ose mund të bëjë ajo arrin të jetojnë një jetë normale?

Muhtar ndoshta do të arrijnë të vënë ato në burg dhe u përpoq për të jetuar si njerëz normal kanë, ndryshe ndoshta ajo nuk e kujdesit për të marrë hak për të pamundurën dhe pastaj ndoshta duke lëvizur në një qytet tjetër.

Mesazhi i librit ishte se ajo do të jetë një ndryshim në botë dhe që ju duhet të jetë i guximshëm dhe të shohin se drejtësia nuk është anashkalua.

Po të themi se ju përfundoi në të njëjtën situatë që Mai do të bëni që Mai ka ose do të ju shit në atë plotësisht si shumica e grave nuk?

Nëse do të ishte unë, unë nuk e di se çfarë tjetër për të bërë, por unë do të bëjë një ankesë dhe në qoftë se ajo ishte se policia u korruptuar dhe u përpoq për ryshfet mua, unë nuk do të marrë paratë. Kjo është njëqind për qind e mia i sigurt, ata nuk mund të blejnë mua.

Mendoj se kjo nuk është aspak si jetojnë këtu në Suedi, është si një njëqind herë më keq për të përdhunuar nga katër burra në të njëjtën kohë dhe prindërit tuaj ose babai e dinte në lidhje me të. Ndoshta ai u përpoq për ta ndaluar atë, kur kjo u shty. Kjo është e tmerrshme për mua.

Libri është vendosur në vitin 2002 dhe kjo nuk është e njëjta gjë tani. Bota ka ndryshuar shumë më tepër. Kjo mund të ndodhë edhe tani edhe pse kjo nuk do të jetë aq e vështirë për të të treguar kush ishte atëherë.

Sintezë

Diçka të re

Unë duhet të të pëlqente që të shkruaj një fund të re mbi një libër tjetër, por jo në këtë libër, sepse kjo është një autobiografi.

Gjëra që unë do të doja të ndryshojë librit:

Gjëja e parë që do të ndryshojë është, para se të Mai ishte përdhunuar si bëri ati i saj dhe xhaxhai që kjo të ndodhë edhe pse ata nuk e kishin paralajmëruar Mai.

Ata duhet të kenë bërë këtë, sepse ju nuk doni vajzën e tyre të jenë të përdhunuar duke qenë i vetëdijshëm për këtë.

Ata ishin të vërtetë të dyshimtë të gjithë meshkujve të rritur në fshatin sidomos i ati i saj dhe xhaxhai i saj.

Kjo nuk ishte bërë mirë dhe edhe pas horror ajo ishte me familjen e saj, ajo nuk ishte i çmendur në ta, sepse ata e dinin, por nuk them e saj.

E dyta është, kur i akuzuari arriti të një farë mënyre të dalë nga burgu, ndërsa ajo nuk ishte në shtëpi edhe pse ajo e dinte saktësisht kur doli dhe Mai u frikësua se kjo do të dëmtonte familjen e saj. Ajo bëri gjithçka të nevojshme për të shpëtuar.

Së pari, ajo vizitoi gjykatësi përgjegjës për rastin e tyre dhe ajo e pyeti për të ndihmuar të saj për të mbrojtur familjen e saj, gjyqtari i telefonoi në stacionin e policisë dhe të kërkuar të dini se si ai u erdhi atyre ishte vendosur dhe pse.

Të policisë që janë përgjigjur në telefon më tha se ata kishin disi arrin të vjedhës jashtë dhe ai i premtoi gjykatësit se ai duhet të qëndrojë mbi familjen Mai.

Policia do të jetë nga shtëpia Mai dhe të shikojnë të tjerët policët do të gjetur se si ata dolën dhe për të siguruar se ata ishin brenda përsëri.

Ajo që unë dua të vijnë për të është se si ajo ishte se ajo erdhi kur ai në fakt do të ulen brenda?

Në librin, ata nuk u tha se si ndodhi që ata erdhën nga?

Një gjë e tretë është se libri nuk ishte aspak në formë narrative, por më shumë si një libër fakt, mund të thuhet.

Ajo shqetësuar më shumë, sepse kam kërkuar që të lexuar në formë narrative sesa në kushtet faktike.

Rezultat

Çfarë mendoni ju e librit?

Libri është shumë i mirë edhe pse ai ka filluar keq edhe pse ajo përfundoi ashtu siç e kishte pritur. Në fillim të librit ishte pak i trishtuar, sepse unë nuk ishte i informuar për atë që kishte ndodhur, unë nuk ndjek thjesht.

Historia nisi kur të gjithë njerëzit në fshat janë duke diskutuar se si ata do të ndëshkojë Mai ose më mirë thënë vëllai i saj. Sipas këshillit të fshatit e kishte vëllain e 12 të saj bërë një gabim të cilën ishte se ai vetëm biseduar me vajzën që i përkisnin një kastë të vjetër. Por kjo nuk ishte ajo vajzë i tha këshillit të fshatit, por në të kundërtën, ajo më tha se ai u përpoq të marrë një çështje me dashuri e saj.

Gruaja ishte edhe tetë vjet më i vjetër se sa djalë. Si dënim, katër burra të përdhunojnë motrën e tij i cili ishte Mai. Kjo ishte ajo që këshilli i fshatit kishte vendosur, dhe kjo nuk ishte me të vërtetë e drejtë që ata kishin vendosur. Ata ishin aq të trashë se një djalë 12 vjeçar, i cili do të bëjë diçka të tillë, është e tmerrshme, sepse ai ishte pas të gjithë vetëm një djalë i vogël. Ata nuk u vinte turp të edhe të menduarit se mendimi?

Sipas meje, të gjithë të drejtë të trajtohen pa marrë parasysh nëse ata janë të varfër apo të pasur, por doli se menduar disa për ata.

Ata ishin aq të padrejtë për të rënë dakord për një gjë të tillë budalla ishte për të shkuar së bashku me përdhunim.

Fundi i librit ka qenë shumë e mirë, sepse Mai arritur të vënë ato përsëri në burg dhe, kur ata ishin në burg, ajo mund të fillojnë në fund një jetë të re të sigurt.

Ajo mori hak e saj në fund dhe të gjithë njerëzit e perandorive e di se çfarë ka ndodhur me Muhtar Bibi, Mai u quajt kështu që para se të fëmijëve në shkollën e saj të quajtur Mai Muhtar e saj.

Ajo ishte një fund i mirë për historinë e Mai e jetës, kam menduar.

Nga fillimi i librit, unë e kuptova se ajo do të jetë rreth Mai dhe ajo nuk ka edhe të forta siç e kishte imagjinuar.

I kishte imagjinuar se ajo nuk do të bëjë një ankesë pa lëvizur në një qytet tjetër dhe të fillojnë të jetojnë një jetë të re. Pas lëviz, ajo mund të mësojnë të lexojnë dhe shkruajnë në mënyrë që ajo mund të jetë një polic apo një avokati dhe ajo do të kundërpërgjigjet në një farë mënyre, por unë nuk e di se si.

Në leximin tim të librit, vetëm pasi ajo u përdhunua, kam menduar veten në situatën e saj dhe mendonin se unë isha i zhgënjyer plotësisht, vdekjen, thyen ligjin, pa ndonjë mbështetje nga prindërit e mi. Ajo ishte me të vërtetë e tmerrshme.

Nëse Mai kishte udhëtuar për në Suedi, unë do të jetë personi i parë që e vizitoi atë dhe më pas motra ime do të vijë në vendin e dytë.

Unë do të ketë një numër të jashtëzakonshëm të pyetjeve për të, sepse ajo nuk mund të flasin anglisht do të sjellë një mik i cili mund të flasin të njëjtën gjuhë si e saj dhe pastaj unë do të kërkoj këto pyetje janë:

Sa kohë në burg ishin burrat?

Kanë provuar ndonjëherë të heqë dorë nga ju përsëri?

Sa e tmerrshme ka ndodhur e keni të mbështetet në prindërit dhe të afërmit tuaj? (Nuk kishte asgjë për mbështetje në libër, sepse unë jam i shqetësuar)

A jeni duke jetuar një jetë normale tani?

Po në lidhje me shkollën tuaj?

T'ju mësojë Kurani akoma? (Unë mendoj se ajo ka, por ende duan të jenë të sigurt të saj)

Nëse ju mbetet me prindërit tuaj?

A keni ndërtuar një shtëpi të madhe?

Ishte jetën tuaj më të mirë para se u bë i famshëm, apo është më mirë tani?

Sa vjeç është vëllai juaj tani?

Ka që është mësuar në shkollën tuaj?

A ka shumë vajza që mund të lexojnë dhe të shkruajnë në shkollën tuaj?

Duke kërkuar të martohen kurrë? (Në qoftë se ajo është ende i ri)

Si janë prindërit tuaj?

A jeni ende miq me shokun tuaj vajzë?

Çfarë rreth saj?

I guess I nuk do të jetë i vetmi që do të jetë atje dhe atëherë unë do të të paktën të jetë në gjendje të bëjnë dy pyetje nëse dikush tjetër është rreth.

Unë vetëm do krenar për fjalët që unë mund të kërkoj të gjitha pyetjet e mia.

Unë do të rekomandoj këtë libër për të gjithë ata që lexon shqyrtimin e mia dhe madje edhe ato që unë e di. Unë kam rekomanduar tashmë atë për të motrën, një mik dhe Terezja dhe dy nga miqtë e mi duan të lexojnë atë.

Motra ime megjithatë ka tashmë lexoni atë, sepse ajo i pëlqen të lexojë kujtimet dhe librat e huaj.

I rekomanduar që ajo të saj, sepse ajo është një person që i pëlqen gjëra të tilla si libra.

based on 3 ratings Book Review - nderit ka çmimin e vet, 3,7 nga 5 në bazë të 3 ratings
| More
Vota Vendi Book Review - nderit ka çmimin e vet


Related shkollore
Në vijim janë punën e shkollës që ka të bëjë me Book Review - nderit ka një çmim ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Book Review - nderit ka çmimin e vet.

Koment mbi Book Review - nderit ka çmimin e vet

« | »