.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Book Review - nëpër dysheme Nightingale

Kam lexuar një libër të quajtur "nektergalens Mbi kat", e cila është shkruar nga Lian Hearn. Përkthyesi i Carla Wiberg.

Veprim do të bëhet në një mesjetar imagjinar. Mjedisi pasqyron natyrën dhe kulturën e Japonisë.

Protagonist Takeo ishte 15 vjeç kur fshati i tij paqësore malor u sulmua nga samurai. Ai u shpëtua nga një kryekomandant i huaj dhe u bë i vetmi i mbijetuar nga fshati. Kryekomandant mori djalin dhe donte ta miratojë atë. Kërkesa nga ana e klanit ishte kryekomandant (Shigeru) do të martohet me një vajzë e re. Takeo u tha se ai ishte i biri i një vrasësi profesionist, dhe se ai i përkiste të "gjini", e cila mund të krahasohet me ninjas. Takeo e kishte dëgjuar shumë të mirë dhe pronat e tjera të mbinatyrshme. Ai trajnuar të jetë një atentati. Shigeru u projektuan për të reduktuar Iida mizor. Takeo është udhëzuar për të vrarë këtë njeri të keq dhe ai e pa shansin e tij për të marrë hak mbi klanit që vrau familjen e tij. Iida kishte një dysheme të kënduarit që askush nuk do të jetë në gjendje të papritur atë ose ta vrasin në gjumë e tij. Por Takeo gjetur një mënyrë për të vjedhës mbi këtë kat të veçantë. Gjithkush duket të ketë sekretet dhe qëllimet e veta në jetë. Takeo ra në dashuri me mjeshtri gruan e tij të re. Ajo u emërua Kaede dhe kishte qenë pengjet. Ajo ishte gjithashtu në dashuri me të.

Libri ishte e lehtë për të lexuar, por thjesht kjo thjeshtësi ka qenë një mungesë në histori. Libri është të rinjtë, jo për fëmijët. Autori harruar të përshkruajë pamjen e karakterin e tyre-së. Historia ishte shumë i cekët dhe i zbehtë për shijen time. Historia dukej bardh e zi. Personazhet ishin interesante dhe të plotësuar njëri-tjetrin. Libri ishte i mirë, por mund të kishte qenë më mirë. Autori nuk e përshkruajnë natyrën, si dhe për të marrë një ide të qartë në kokën tuaj. Sipas meje, kjo përrallë mund edhe të ketë qenë një roman historik në vend të një libri fantazi. Disa janë shpikur, por disa mendojnë se është e vërtetë. Gjysma libri është shkruar në formën "I", dhe gjysma tjetër në "personin e tretë". Kjo ishte pak e çuditshme, por ajo nuk u mërzit mua. U ndjeva keq për Takeo, kur ai ishte goditur memec nga shoku (në fillim të librit), kur gjithë familja e tij u vra. I njohur veten në situata të caktuara me Kaede. Disa kapituj të ishin pak të mërzitshme dhe tepër të gjatë. Unë mendoj se mesazhi i autorit të librit është se ju duhet të besoni veten. Nëse ju pëlqen libra rreth samurai, unë rekomandoj këtë libër. Por nëse ju jeni të ndjeshëm që ju ndoshta nuk duhet të lexoni atë, sepse ajo është e ashpër në një mënyrë tepër të përgjakshme. Disa skena ishin pothuajse brutale. Ishte kjo një rastësi që Shigeru ishte deri tani në territorin e armikut kur ai shpëtoi Takeo? Kur unë fillova të lexoja librin, unë kam përshtypjen se Takeo ishte një djalë i qetë dhe i djallëzuar në adoleshencë e tij. Më vonë ai u bë i heshtur dhe i menduar shumë për jetën. Ajo ishte në fakt një pak e çuditshme që ai mori një interes të papritur në luftën për trajnimin e tyre. Ai e bëri të mjaftueshme për të bërë babai i saj i vdekur krenar dhe të jetojnë deri në të gjitha pritjet, zoti i tij kishte rreth tij. Kaede ishte zgjuar kur ajo refuzoi të veshin maskë si mbrojtje kur ajo do të luftojë kundër Takeo. Pastaj ajo testuar nëse ai kujdesej që ai të dëmtojë atë. Disa shikime se Kaede kishte, unë dakord me rreth kohë, kam kuptuar të tjerët. Kjo ishte pak surreal për Takeo mësuar në mënyrë të shpejtë, por kjo ishte një libër fantazi. Për më tepër, ai kishte fuqitë mbinatyrore që ishte cool. Disa kopje mund të lexoj keq në qoftë se ju nuk e kuptoni komplot nga fillimi. Unë besoj Kaede pyetur shpesh pas një njeri që shpëtoi atë. Pastaj ju mund të merrni përshtypjen se ajo ishte e interesuar për të dhe nuk e Takeo. Ajo tha se libri ishte jashtëzakonisht e përqendruar në gjërat kryesore në veprim. Keni kuptuar, të paktën kontekst. Unë nuk mendoj se libri ishte e keqe, por ajo ishte pak i sforcuar në kohë. Unë nuk do të thotë se unë jam armiqësor ndaj historisë, për disa prej tyre ishte emocionuese. Disa ngjarje shkoi shumë shpejt dhe unë mendoj se në qoftë se autori ka shkruar më shumë në lidhje me atë skenë, do të kishte qenë më mirë. Lexuesit kurioz pse personazhet kryesore bëjnë atë që bëjnë ata. Libri ishte e gjitha në lidhje me besnikëri, dashuri, hakmarrje, luftë dhe fuqia.

Autori ka lindur në Angli, por jeton në Australi. "Mbi nektergalens dysheme" është pjesa e parë e një trilogji.

based on 5 ratings Book Review - nëpër dysheme Nightingale, 3.4 nga 5 bazuar në 5 ratings
Shkalla Book Review - nëpër dysheme Nightingale


Projektet Related shkollore
Më poshtë është schoolwork Rishikimi lloji që kanë të bëjnë - nëpër dysheme Nightingale ose në asnjë mënyrë në lidhje me Rishikimin tipit - nëpër dysheme Nightingale.

Koment Book Review - nëpër dysheme Nightingale

« | »