.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Book Review - A Thousand Splendid Suns

A Thousand Splendid Suns është një roman i shkruar nga afgane Kaled Huseini. Libri i tij i parë Kite Runner ishte një sukses i madh. Është vetëm kritikë e mirë të librit.

A Thousand Splendid Suns është një histori e jetës së dy grave në Afganistan, ku femrat janë po aq të vlefshme sa një tavolinë apo një karrige. Gratë duhet të luftojnë kundër armiqve që Talibanët qitjes raketa në qytet dhe të vrasin shumë njerëz nën ligjin islamik Shaira, dhe kundër talebanëve vret kundërshtarin korruptuar i cili është nën kontrollin sovjetik. Por armiku i tyre më i rrezikshëm është burri i tyre. Libri tregon për gratë, Mariam dhe Laila është rreth 15 vjet në mes tyre. Mariam është e detyruar të martohet Rashid, një këpucëve-bërësi në Kabul. Ajo është një Harami, një fëmijë i paligjshëm.

Prindërit Laila-së janë vrarë nga një raketë Taliban zjarr. Ajo është atëherë shtatzënë me fëmijë Tariqs, djali që ajo ka luajtur me të gjithë kohën kur ajo ishte fëmijë. Në mënyrë që të sigurojë një të ardhme të mirë për fëmijën e palindur zgjedh Laila martuar me Rashid. Që nga ajo është transmetuar një shumë të familjes, në qoftë se çdo rrahje, ankthi dhe abuzimi. Por edhe për fëmijët dhe shpresën pak se Laila ka lënë. Libri fillon në një Kolba, një shtëpi të vogël bërë me baltë. Ku, ajo është e thënë të fëmijërisë Mariam-së, ajo mëson se ajo është një harami, në qoftë se i ati i saj Jalil dhe nëna e saj, Nana, vdekja. Deri në fund të librit është e vendosur gjithçka në kryeqytetin afgan Kabul. Libri fillon rreth viteve 1970 deri 2003. A Thousand Splendid Suns është një histori realiste. Libri gjithashtu tregon për luftën, politikës në Afganistan, aty ku të partive dhe liderëve të tyre të ndryshme. Është një libër i rritur. Gjuha nuk është e vështirë, por ajo është përdorur fjalë prej arabisht, persisht dhe pashtu. Ata shpesh gjetur se çfarë do të thotë fjala. Por kjo ka ndodhur ndoshta një herë ose dy herë që unë nuk e kuptoj se çfarë do të thoshte një fjalë. Libri tregon se si e vështirë të grave në Afganistan. Si ata shqetësuar për të vënë me të gjitha mjerimit të. Krijuar nga disa njerëz të cilët thonë se kjo është e ligjeve të Islamit dhe se ata duhet të ndiqet. Ju gjithashtu mësojnë se si i vështirë jeta është në një kamp refugjatësh. 8 milionë Afganët jetoi një jetë të tillë. Megjithatë, ka dy milion refugjatë afganë në Pakistan. Por e keqja është lufta në Kabul. Kur një raketë godet një shtëpi dhe pjesë e njerëzve janë kudo, një këmbë e një këmbë. Që do të merren nga nënat tronditur dhe duke qarë. Ne kemi marrë gati për të dhënë sa i mirë ne kemi atë në vende pa luftë. A Thousand Splendid Suns është ndoshta një nga librat më të mirë që kam lexuar. E vetmja gjë që kam menduar më pak rreth është se si i detajuar çdo gjë është thënë, unë nuk mendoj se është aq e mirë për atje do të jetë më pak për të imagjinatës pastaj.

based on 26 ratings Book Review - A Thousand Splendid Suns, 2,6 nga 5 në bazë të 26 ratings
Rate Book Review - A Thousand Splendid Suns


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Book Review - A Thousand Splendid Suns ose në asnjë mënyrë në lidhje me Rishikimit Librit - A Thousand Splendid Suns.

Një përgjigje të "Book Review - Një mijë Splendid Suns"

  1. Rebecca më 30, maj 2010 at 4:25 #

    Është në fakt shumë e mirë, kur ju jeni duke thënë në detaje - ju merrni pasqyrë më të mirë në dokument të jetë.

Koment mbi Book Review - A Thousand Splendid Suns

« | »