.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Letër për Abraham Lincoln

I nderuar Z. Abraham Lincoln:

Unë jam një student i këmbimit nga Suedia, tani jeton në Tokën e Lincoln.
Kam dëgjuar se keni qenë një president i mirë, dhe kjo është ndoshta e vetmja gjë që dija për ju përpara disa kërkime për një provë angleze. Pas disa hulumtimeve, unë kuptova se ju keni qenë një shkrimtar i shkëlqyer shumë. Presidenti dhe një shkrimtar i shkëlqyer, që nuk është një karrierë e keqe.

Në ditët e sotme Ju jeni jo vetëm një ish-president; Ju jeni një hero i vërtetë kombëtar. Në Springfield, vetë qytetin tuaj, njerëzit mund të vizitoni Muzeun Lincoln dhe Biblioteka.
Këtu njerëzit mund të lexoni më shumë në lidhje me jetën tuaj, para dhe gjatë kohës tuaj në Shtëpinë e Bardhë; Gjithashtu ne mund të gjeni informacion në lidhje me librat tuaj. Muzeu dhe Biblioteka janë ndër më tërheqëse në shtetin tonë, dhe Mijëra vizitojnë atë çdo vit. Shumë mësues të bëjë udhëtime vjetore për të marrë studentët në qendrën tuaj. Ju do të jetë krenar në qoftë se ju mund të shihni ato. Njerëzit kanë bërë një punë të shkëlqyer në paraqitjen e të gjitha gjërat të pazgjidhura që ju bëri për Amerikën. Ju keni qenë i nderuar në të gjithë shtetin me emrin tuaj.

Unë kam lexuar mbiçmuara Disa emancipimin Shpalljes Kjo ndihmoi skllevërit të jenë të lirë. Ne kurrë nuk e kishte skllevër në Suedi, kështu që ne nuk ka nevojë për të zgjidhur këtë problem. Ju u përpoq duke dërguar njerëz të zinj në ushtri; në fund të fundit, ata gjithashtu duhet të mbrojnë vendin ata jetonin në. Alex Haley shkroi një libër të quajtur rrënjët, të cilat më vonë u bërë në një film.
Kjo seri është ende paraqitur gjerësisht në mësimin e historisë amerikane në shkolla në të gjithë vendin. Harriet Beecher Stowe, një tjetër autor i madh amerikan, shkroi një libër të shquar, Cabin Xha Tom, i cili përshkruar jetën e një skllav. Unë e di që ju e dini mirë të saj.

Faleminderit për ju për të luftuar për lirinë e skllevërve. Hapa të mëdha janë bërë në barazi për të gjithë amerikanët afrikane. Ajo duhet të ketë marrë një marrëveshje e madhe e guximit për ju për të marrë qëndrimin e keni kryer; Shpallja u bë një nga pikat e kthesës më të mëdha në historinë amerikane. Për shkak të lirisë dhënë në Amerikën e zezë nga aktet tuaja, amerikanët e zezë sot shtëpitë e veta dhe të biznesit. Ata have've bërë gjyqtarët e Gjykatës së Lartë, senatorë, kongresmenë, kryetarët e qyteteve e të gjitha madhësive, dhe diplomatë të huaj. Shumë
Janë bërë atletët mahnitshme dhe artist. Ne kemi mjekë zi, avokatë, mësuesve të shkollave, oficer i policisë, zjarrfikës, dhe shumë profesione të tjera që janë duke bërë një ndryshim në jetën e të gjithë amerikanët.

Për shkak të kontributeve tuaja të mëdha, Amerika është një vend më të mirë sot. Faleminderit për duke i dhënë vetes për këtë vend të madh që unë tani jam duke bërë thirrje në shtëpi për një vit. Unë e di tani pse amerikanët mbajnë ju në SCH respekt. Ajo ka qenë interesante për mua për të mësuar në lidhje me arritjet tuaja të mëdha, dhe unë tani të mbajë ju në lidhje më të thellë mbiçmuara. Ju jeni një nga arsyet që e bën Amerikën e madhe dhe pse njerëzit në të gjithë duan të vijnë dhe të shohin këtë vend të madh. Shumë edhe të zgjedhin për të makethis shtëpinë e tyre të re.

Unë ju përshëndesim juve, zoti Lincoln, për sukseset tuaja të Madh. Vërtet, në sajë Victor Persson

based on 2 ratings Letër për Abraham Lincoln 2.8 nga 5 bazuar në 2 ratings
Shkalla Letër për Abraham Lincoln


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Letër për Abraham Lincoln apo në asnjë mënyrë në lidhje me Letrën drejtuar Abraham Lincoln.

Koment Letër për Abraham Lincoln

« | »