.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Vëllezërit Grimm

Vëllezërit Grimm ishin dy shkencëtarëve gjermanë dhe "zanash-mbledhësit", autor që shkruan përrallat (tregime Grimm e zanash). Brothers emri ishte Jacob dhe Wilhelm. Jakobi Ludwig Karl Grimm ka lindur në 1785 dhe vdiq në vitin 1863, vëllai i tij, Wilhelm Karl Grimm ka lindur në 1786 dhe vdiq në vitin 1859. Jakobi ishte në vitet 1808-1816 avokat, bibliotekare dhe diplomat. 1829 mori dy vëllezërit një shërbim në bibliotekë në Kassel, ku Jakobi i kishte dhënë jashtë pjesën e parë të një gramatikë të "gjuhëve gjermane dhe të ngjashme," Deutsche Grammar. Në 1838 vëllezërit filluan të japin pjesën e parë të Deutsche Wörterbuch, lirimi nuk u kompletua deri 1962 kur ai përbëhej nga 32 grupe. Ky "fjalor" përmban fjalën gjermane të gjithë fjalorin.

Vëllezërit filluan të mbledhin tregime tashmë në 1806 dhe 1812-1815 dha vëllezërit lëshuar mbledhjen e tyre të parë përrallave, Kinder- und Hausmärchen. Gjatë këtyre viteve ai doli shtatë grupe të ndryshme të cilat janë plotësuar dhe të përpunuara si. Ajo ishte më e Wilhelm punuar dhe plotësohet tregime që u bë shumë i famshëm dhe popullor. Librat janë përkthyer në ca. 80 gjuhë të ndryshme në mbarë botën dhe ka qenë ky koleksion i shkëlqyer që ka bërë vëllezërit aq i famshëm. Edicioni i fundit i librave të ardhur në 1857 dhe ata e quajnë këtë brez të veçantë për finalen. Sagas e bandave janë të numëruara nga një deri në 200, por ka disa arsye dy tregime që kanë qenë numër 151. Kjo do të thotë se ka të vërtetë janë 201 histori që vëllezërit kanë mbledhur dhe shkruar deri. Gjatë punës për mbledhjen e fondeve të sagave morën pjesë vëllezërit rrallë ose asnjëherë. Ajo ishte tepër transmetues i aftë që diktuar atyre. Një nga "transmetuesit" më të famshme ishte një zonjë e quajtur Dorothea Viehmann. Kjo është absolutisht i sigurt se vëllezërit më pas reworked përrallat në mënyrë që ata do të përshtaten në shtëpi borgjeze.

Gjatë viteve ne kemi qenë të dhe nga diskutuar se si historitë ndikojë fëmijët dhe edukimin e tyre. Kjo temë mori ndër të tjera, një shtysë të re në vitin 1975, kur një psikolog fëmijë botuar një libër në gjuhën suedeze me titull "Bota magjepsur Sagan-së". Ku ai shkruan shumë për mënyrën se si historitë ndikojnë fëmijët. Por çdo gjë që ka thënë dhe shkruar për tregime, një gjë është e sigurt, se përrallat Brothers Grimm janë sot jetojnë letërsia për fëmijë. Disa shembuj të tregimeve që ata shkruan poshtë është, Hirushja, Snow White, Little Red Riding Hood, Bukuroshja e Fjetur, Hansel dhe Gretel tregime MF keni një sagoton fëmijëror dhe në përrallat ka shumë frikë dhe tension.

Vëllezërit kanë punuar gjithë jetën time dhe ajo shkoi mirë dhe kanë bërë një shumë të gramatikës gjermane dhe mblodhi tregime të ndryshme dhe histori.

based on 20 ratings Vëllezërit Grimm, 2.1 nga 5 në bazë të 20 ratings
Vlerësoni Grimm Brothers


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Grimm Brothers, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Grimm Brothers.

Koment Grimm Brothers

« | »