. Tani

Punimet e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Zhdukur Brunswick nga bombardimet intensive

Brunswick, Gjermani, 16 janar Flygplanstillvekningsstaden gjermane Brunswick ka "pushuar" pas RAF (Royal British Airforce) bombarduan qytetin me 2,000 tonë bomba në natën në mes të 14 dhe 15 janar. 12.000 njerëz vlerësohet të jenë vrarë dhe 50.000 të pastrehë. Sulmi është granatimet më intensive i historisë lufte me të ajrore ndonjëherë dhe zgjati vetëm 23 minuta, por me një rekord prej 87 ton bomba prerë në minuta. Pjesë të mëdha të popullsisë në Brunswick ikur nga qyteti digjej në Malet Harz për të shpëtuar ferr.
Qyteti duket sikur ajo kishte qenë e braktisur për vite me rradhë, jo pak orë pasi ishte kur unë enden nëpër qytetin e shkatërruar plotësisht. Unë shoh shenja të lëvizjes ose të jetës, përveç në vendet e pakta ku tymi ende digjet në vetvete përmes vrimave të vogla në grumbuj të mëdha zhavorrit. Unë nuk mund të imagjinohet se këto mounds zhavorr ishin dikur shtëpi e madhe, e bukur. Personi i vetëm unë mund të gjeni është një baba i vetëm në kërkim për familjen e tij në rrënojat. Ata jetonin me sa duket në shtëpinë totalutblåsta pranë një fabrikë e armëve që ishte një nga qëllimit të Britanisë gjatë bastisjes dhe që tani është zhdukur plotësisht. E gjithë jeta ime është zhdukur, thotë ai.
Unë nuk ishte i pasur, por familja kisha dhe ishte fat e mi të mirë në jetë. Unë nuk mund të gjeni asnjë prej tyre nuk e di atë që unë jam duke shkuar për të bërë, thotë ai me zë të dëshpëruar. Askush në familjen time ka mbështetur kurrë lufta edhe në qoftë se ne dëshirojmë në Gjermani fiton. Pse duhet dhe familja ime vuajnë aq shumë? Ai tund kokën e tij.
Ne kemi qenë të kënaqur për luftë kurrë nuk erdhi në qytetin tonë që ne shpëtuam bombardimet. Hera e fundit që kemi menduar mjaft se plani nuk do të vijë, dhe për këtë arsye askush nuk zbriti në bodrum kur kemi dëgjuar sirenat. Familja qëndruar në banesë, ndërsa unë u zhvillua për punën time në spital, i cili ishte një nga ndërtesat e pakta që mbijetuan bombardimin britanike. Tani është vetëm mua që e la të familjes sime. Dy fëmijët e mi dhe gruaja ime është zhdukur. Tronditja dëgjuar herë pas here në zërin e tij.
Kjo është vetëm një nga shumë mijë persona fatit. Gjatë bombardimeve e natës shkatërruar jo vetëm shtëpitë dhe mallrave, por edhe familje të tëra ndahet. Fëmijët nuk janë të shohin prindërit e tyre dhe prindërit e pa fëmijët e tyre vdesin.
British sulmuar papritur në rreth 01:30 me bombë ndihmuar me aeroplan Spitfire dhe avionëve Mushkonja. Gjëmim nga Armada ishte shurdhuese por kjo ishte asgjë si ajo që duhej të vinte. Në 23 minutash tronditi tokën nga sulmet e bombardimeve. Kishte disa të cilët mund të besoj se ai ishte "vetëm" armiku që ka rënë bomba. Ishte sikur ferri kishte shpërthyer. Dëmi që ndërtesa ishte e madhe, por u bë edhe më i madh si britanik gjithashtu lëshoi ​​një numër të madh të bombave ndezëse. Brunswick nuk e kishte huazuar shumë nga fuqia e tyre për të zjarrfikjes Hannover ndoshta kishte më shumë të qytetit kanë qenë në gjendje për të përballuar. Tani të djegur vendin në tokë. Dy ditë më vonë ende nuk ka filluar rindërtimi, me siguri shumë për shkak hekurudhor në Brunswick gjithashtu u shkatërrua plotësisht. Por kjo ndoshta varet edhe nga banorët u larguan nga qyteti menjëherë pas bombardimeve. Ndoshta për shkak se ajo ishte shumë e madhe një shok për të parë totalförintad e tyre të qytetit. Një qytet që më kishin shpresuar dhe besuar do të mbijetojnë pa të dëmtuar nga lufta. Ndoshta për shkak se ajo kishte deri më tani mbijetuar për kaq gjatë.

Shkalla e Brunswick zhdukur nga bombardimet intensive


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Brunswick zhdukur nga bombardimet intensive apo në asnjë mënyrë në lidhje me Brunswick e zhdukur nga bombardimet intensive.

Koment Brunswick zhdukur nga bombardimet intensive

« | »